ΗΠΑ

Κυκλώνας Ίρμα: Ο Τραμπ μοίρασε σάντουϊτς και μπανάνες με την Μελάνια! (εικόνες)

Ο κυκλώνας Ίρμα σκόρπισε τα πάντα στο πέρασμά του στη Φλόριντα. Στο σημείο ο Ντοναλντ Τραμπ με την σύζυγό του, Μελάνια και... σάντουϊτς ανά χείρας!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιθεώρησε το τοπίο της καταστροφής που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίρμα στη Φλόριντα. Προτεραιότητα εκεί παραμένει η αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδρότησης. Κι αυτό διότι το πρόβλημα είχε τραγικές συνέπειες: Τον θάνατο 8 ηλικιωμένων σε έναν οίκο ευγηρίας, καθώς ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε…

Έπειτα από μια σύσκεψη που διεξήχθη στο Φορτ Μάγιερς με επίκεντρο τις επιχειρήσεις διάσωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που φορούσε ένα καπέλο του μπέιζμπολ που έγραφε ΗΠΑενώ συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, επισκέφθηκε το Ναπλς για να συναντηθεί με πληγέντες.

Δείτε τις φωτογραφίες

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός μοίρασε σάντουιτς στους κατοίκους σε ένα κέντρο υποδοχής των πλημμυροπαθών.

«Όταν σκέφτεται κανείς την απίστευτη ισχύ του κυκλώνα σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που δυστυχώς χάθηκαν, πρόκειται για έναν τόσο μικρό αριθμό» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι ενδεχομένως θα είχαν χάσει την ζωή τους και ο αριθμός είναι πολύ μικρός, κάτι που οφείλεται σε εσάς» τόνισε ο μεγιστάνας απευθυνόμενους σε όσους συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο απολογισμός των νεκρών από την Ίρμα ανήλθε σήμερα στους 81, εκ των οποίων οι 38 στις ΗΠΑ.

Εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τέσσερις ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα. Την ανακοίνωση αυτή έκανε η Αρχή Συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης των ΗΠΑ.

Μεταξύ αυτών των ανθρώπων και μια ιδιαίτερα «ευαίσθητη» ομάδα. Αυτή των ηλικιωμένων που έχουν επιλέξει την «Ηλιόλουστη Πολιτεία» για να ζήσουν αφού πάρουν τη σύνταξή τους…

«Είδαμε το τοπίο της καταστροφής και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε». Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μόλις αφίχθη στο Φορτ Μάγιερς, στις δυτικές ακτές της Φλόριντας. Πρόκειται για την πλέον πληγείσα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εγκωμίασε το «απίστευτο» έργο των τοπικών αρχών για την επιδιόρθωση των ζημιών. Ιδίως τους εργαζόμενους στις εταιρείες διαχείρισης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. ΑΝθρώπους «που ήλθαν από κάθε γωνιά της χώρας» για να αποκαταστήσουν το δίκτυο.

«Το ηλεκτρικό ρεύμα επανέρχεται, συντομότερα σε σχέση με τις προβλέψεις, νωρίτερα από τις εβδομάδες που προβλεπόταν», σημείωσε ο Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ