Σε μια πραγματικά τρομερή αποκάλυψη προέβη ο γνωστός Συνταγματάρχης ε.α. Ν.Μακ Γκρέγκορ, κάνοντας λόγο για πιθανότατο μυστικό τελεσίγραφο του Πούτιν στον Νετανιάχου, για την μη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων κατά του Ιράν, μετά τα πλήγματα σε σημαντικές εγκαταστάσεις στο Ισραήλ.
Ο Απόστρατος Συνταγματάρχης Μακ Γκρέγκορ,( πρώην Αξιωματικός πληροφοριών του Πενταγώνου και σύμβουλος) ερωτηθείς από τον Βρετανό δημοσιογράφο George Galloway, για το αν το Ισραήλ πρόκειται να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο, αποκάλυψε πιθανό μυστικό τελεσίγραφο της Μόσχας στο Ισραήλ.
Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα;
Συνταγματάρχης Μακ Γκρέγκορ: «Ο Πούτιν μπορεί να έχει ήδη επιβάλει ένα τρομακτικό τελεσίγραφο στον Νετανιάχου. Αν το Ισραήλ τολμήσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη Μέση Ανατολή, η Ρωσία θα χτυπήσει με πυρηνικά όπλα το Ισραήλ. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ιδέα σε τι μόλις έπεσαν θύμα. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου πρέπει να το μετανιώνουν".
Σύμφωνα με τον Μακ Γκρέγκορπάντα, το περιεχόμενο του φερόμενου τελεσιγράφου είναι ότι αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη Μέση Ανατολή (συγκεκριμένα κατά του Ιράν), η Ρωσία θα απαντήσει με πυρηνικό πλήγμα κατά του Ισραήλ.
Για να είμαστε ακριβείς, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση από το Κρεμλίνο ή την ισραηλινή κυβέρνηση για την ύπαρξη τέτοιου τελεσιγράφου.
Η δήλωση του Αμερικανού απόστρατου Αξιωματικού αποτελεί προσωπική εκτίμηση, βασιζόμενη στο αφήγημα ότι η Ρωσία έχει θέση βέτο στην χρήση πυρηνικών όπλων στο Ιράν, λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας τους, αλλά και της πρόκλησης πιθανής μόλυνσης σε μια τεράστια περιοχή, που αναλόγως των ανέμων θα έφτανε στα νότια σύνορα της.
Η αλήθεια σε όλα αυτά είναι ότι κάθε χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, θα έχει σίγουρα μια συνεννόηση ανάμεσα στις χώρες που διαθέτουν αυτά τα όπλα, για την αποφυγή κλιμάκωσης και τεράστιων καταστροφών.
Ρωσία και ΗΠΑ έχουν την στοιχειώδη συνεννόηση ειδικά σε αυτό το θέμα, με ειδικούς και από τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή κατά τον πόλεμο του Ιράν.
Αυτό που πιθανόν φοβούνται στην Μόσχα, θα ήταν μια αυτόνομη δράση του Ισραήλ ( σε σχέση με τις ΗΠΑ) με τακτικά πυρηνικά όπλα, αν συνεχιστούν τα χτυπήματα σε ζωτικές υποδομές της χώρας, ή σε περιοχής αμάχων, προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει το Ισραήλ να μην επιτεθεί στις πυρηνικές υποδομές του Ιράν (όπως ο σταθμός στο Μπουσέρ), όπου εργάζεται ρωσικό προσωπικό, κάτι που δεν εισακούστηκε.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψε ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου τα δύο τρίτα των θαλάσσιων πυρηνικών αποτρεπτικών της μέσων εντός των προμαχώνων της Αρκτικής, αναπτύσσοντας επτά πυρηνοκίνητα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων (SSBN) στη χερσόνησο Κόλα.
Επηρεάζοντας άμεσα τους υπολογισμούς στρατηγικής αποτροπής των ΗΠΑ, η ρωσική δύναμη περιλαμβάνει SSBN κλάσης Delta-IV και Borei οπλισμένα με SLBM Sineva, Layner και Bulava, που επιχειρούν από βάσεις όπως το Gadzhiyevo με πρόσβαση περιπολίας στη Θάλασσα του Μπάρεντς σε λιγότερο από 24 ώρες, ανέφερε το armyrecognition.com.
Ο πόλεμος κατά του Ιράν έχει εμπλέξει στρατιωτικά μέχρι τώρα Τρεις χώρες, ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν, αν εμπλακεί για κάποιον λόγο και " τέταρτη" χώρα, θα έχουμε ντόμινο τύπου " Πελοποννησιακού πολέμου", και τότε θα κινδυνεύσει ολόκληρος ο πλανήτης.