Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κινδυνεύει το Κουπιάνσκ με επανακατάληψη από τους Ουκρανούς οι οποίοι τα δίνουν όλα για να πληγώσουν τον Πούτιν (Βίντεο)

Οι στρατιωτικοί Μπλόγκερς  που συνδέονται με το Κρεμλίνο αναγνωρίζουν σημαντικές ουκρανικές επιτυχίες στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ και επικρίνουν το Κρεμλίνο και τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση για την παροχή ψευδών αναφορών στο πεδίο της μάχης.

Η εκτεταμένη κριτική των Μπλόγκερς  για τους ψευδείς και υπερβολικούς ισχυρισμούς του Κρεμλίνου και της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης στο Κουπιάνσκ αποκαλύπτει περαιτέρω πώς η συνεχιζόμενη ρωσική προσπάθεια γνωστικού πολέμου, η οποία στοχεύει να παρουσιάσει την ουκρανική άμυνα ως στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τις μεγάλες ρωσικές νίκες στο πεδίο της μάχης ως αναπόφευκτες, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του πεδίου της μάχης.

Οι Ρώσοι Μπλόγκερς  αναγνώρισαν επίσης ότι οι αποτυχίες της Ρωσίας στο Κουπιάνσκ δείχνουν ότι η Ρωσία δεν διαθέτει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό ή υλικό για να νικήσει άμεσα το βόρειο τμήμα της Ζώνης του Φρουρίου, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις αλλού.

Το ISW εκτίμησε πρόσφατα ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να διατηρήσουν τις επιθυμητές πολλαπλές επιθέσεις του Κρεμλίνου σε διαφορετικές κατευθύνσεις λόγω του μακροπρόθεσμου κόστους υλικού και ανθρώπινου δυναμικού αυτών των ταυτόχρονων επιχειρήσεων.

Οι ρωσικές προσπάθειες να ξεκινήσει η μάχη για τη Ζώνη του Φρουρίου πιθανότατα θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους ρωσικούς πόρους και η Ρωσία πιθανότατα θα χρειαστεί να υποβαθμίσει άλλους τομείς της πρώτης γραμμής, προκειμένου να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή της Ζώνης του Φρουρίου.

Επομένως, το Κρεμλίνο απαιτεί στις διαπραγματεύσεις η Ουκρανία να παραχωρήσει τα μη κατεχόμενα τμήματα της Περιφέρειας Ντόνετσκ, πιθανώς για να σώσει τη Ρωσία το προσωπικό και τους υλικούς πόρους και ενδεχομένως για να θέσει τη Ρωσία σε πιο πλεονεκτική θέση για να εισβάλει ξανά στο μέλλον, επιδιώκοντας τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο του Πούτιν να ελέγξει ολόκληρη την Ουκρανία.

Είναι πλέον αλήθεια ότι οι Ουκρανοί τα δίνουν όλα στην κυριολεξία για να ξαναπάρουν το Κουπιάνσκ, το οποίο είχε ανακοινώσει πρόσφατα την κατάληψη του το ίδιο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Οι πληροφορίες από διάφορα ουκρανικά ΜΜΕ και κανάλια σχετικά με την πλήρη απώλεια του Κουπιάνσκ στην περιοχή του Χαρκόβου, διαψεύδονται από τους Ρώσους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, οι οποίοι όλες αυτές τις μέρες αποκρούουν μια όντως μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών.

“Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η πόλη δεν έχει χαθεί τελείως. Ρώσοι μαχητές πολεμούν σκληρά και οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί 100% από το σημείο. Οι ακριβείς ζώνες ελέγχου δεν είναι γνωστές αυτή τη στιγμή, καθώς οι μάχες διεξάγονται σε διάφορες περιοχές.

Οι προετοιμασμένες εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και οι ταξιαρχίες που μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές συνεχίζουν να επιτίθενται χωρίς διακοπή.

Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να ρίχνουν  στη μάχη κυρίως πεζικό, το οποίο μεταφέρεται με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Οι κύριες κατευθύνσεις των επιθέσεων είναι από τις περιοχές Μοσκόβκα, Σομπολέβκα, Σαντόβοε και Κουπιάνσκ-Ουζλοβάγια.

Λόγω της χρήσης μεγάλων δυνάμεων και της αύξησης των επιθετικών drones, η ουκρανική πλευρά κατάφερε να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την περιοχή ελέγχου στην πόλη”, αναφέρει Ρώσος Αξιωματικός.

Νέες πηγές αναφέρουν ότι η  κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη και αντιφατική , αφού μέρος της πόλης βρίσκεται σε γκρίζα ζώνη.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν συγκεντρώσει έως και 6.000 άτομα στις περιφέρειες, ωστόσο η μεταφορά των εφεδρειών έχει σχεδόν σταματήσει.

Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση είναι το πως θα αντιδράσει το ρωσικό Γενικό Επιτελείο και πόσες δυνάμεις θα ρίξει, αφού το κύριο μέτωπο των ρωσικών δυνάμεων είναι αλλού.

Η ουσία είναι ότι οι Ουκρανοί βρήκαν το κουράγιο και τα δίνουν όλα για να επανακαταλάβουν μια σημαντική πόλη, διαψεύδοντας τον ίδιο τον Πούτιν, το αν θα καταφέρουν ή όχι θα το δούμε σύντομα.   

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να σταματήσουν την ρωσική προέλαση στην Ζαπορίζιε 

Η  ρωσικήΟμάδα Δυνάμεων Ανατολή ανακοίνωσε ότι : τη δυτική όχθη του ποταμού Γκάιτσουρ, οι φρουροί της 37ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητου Πεζικού της 36ης Στρατιάς, έχοντας προωθηθεί σε βάθος 4 χλμ. και 6 χλμ. κατά μήκος του μετώπου, ανέλαβαν τον έλεγχο του οικισμού Κοσόβτσεβο και μιας περιοχής άνω των 23 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ως αποτέλεσμα των αποφασιστικών επιθετικών ενεργειών, δημιουργήθηκαν συνθήκες για τον αποκλεισμό ενός σημαντικού κόμβου υλικοτεχνικής υποστήριξης του εχθρού και καταστράφηκε έως και μια διμοιρία Ουκρανών μαχητών.

 Ουκρανικοί  πύραυλοι Storm Shadow έπληξαν βασικό ρωσικό διυλιστήριο

Το ρωσικό διυλιστήριο του Novoshakhtinsk είναι ένας βασικός προμηθευτής καυσίμων στη νότια Ρωσία και παίζει άμεσο ρόλο στην υποστήριξη του ρωσικού στρατού, παρέχοντας καύσιμο ντίζελ και κηροζίνη για τις ανάγκες της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι η αεροπορία της έπληξε το εργοστάσιο πετρελαϊκών προϊόντων Novoshakhtinsk στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας, αναφέροντας «πολυάριθμες εκρήξεις» στο σημείο. «Μονάδες της αεροπορίας έπληξαν με επιτυχία το εργοστάσιο πετρελαϊκών προϊόντων Novoshakhtinsk στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσικής Ομοσπονδίας με πυραύλους κρουζ Storm Shadow από αέρος», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ο Ζελένσκι τα δίνει όλα για να καθυστερήσει τους Ρώσους και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τραμπ ( πράγμα αδύνατο φυσικά) , με στόχο να υπογράψει μια συμφωνία ειρήνης με λιγότερο επαχθείς όρους. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι νομίζουν ότι θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και τα πολεμικά τους πλοία θα κυριαρχούν στην Α. Μεσόγειο αλλά θα δοκιμάσουν μεγάλη έκπληξη

Ισραηλινή εφημερίδα αποκαλύπτει το πυρηνικό σχέδιο του Ερντογάν το οποίο δεν θα προλάβει να υλοποιηθεί