Ουκρανός στρατιώτης πυροβολεί drone από αεροπλάνο
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο «Χάρος βγήκε παγανιά»: Ουκρανοί κομάντος κυνηγούν ρωσικά drones «καβάλα» σε μικρά αεροπλάνα (Βίντεο)

Οι ανορθόδοξες προσπάθειες των Ουκρανών να βρουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των αναρίθμητων ρωσικών drones ακολουθούν πλέον μία νέα προσέγγιση. Στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν βίντεο που δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να εξουδετερώνουν εχθρικά μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV) πάνω σε ελαφρά αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την ουκρανική τακτική, ωστόσο στο εν λόγω βίντεο το Κίεβο χρησιμοποίησε ένα αεροσκάφος ουκρανικής παραγωγής τύπου Aeroprakt A-22. Στο παρελθόν τέτοια αεροσκάφη είχαν χρησιμοποιηθεί για αποστολές καμικάζι έναντι ρωσικών στόχων.

Ουκρανοί Βγαίνουν για Κυνήγι Drones με Αεροσκάφη

Πιο συγκεκριμένα, ένα βίντεο που έγινε viral δείχνει μία ουκρανική εκπαιδευτική αποστολή «κυνηγιού» εχθρικών drones με την βοήθεια ενός ελαφριού αεροσκάφους τύπου A-22. Ο Ουκρανός στρατιώτης φαίνεται να πετυχαίνει με τις σφαίρες του όπλου του ένα μικρό UAV από κοντινή απόσταση.

Στην δεξιά θέση του πιλοτήριου βρίσκεται ο πιλότος του ουκρανικού αεροσκάφους, ενώ στα αριστερά του κάθεται ο Ουκρανός στρατιώτης, ο οποίος προφανώς και πρέπει να διαθέτει τρομερές δυνατότητες στόχευσης για να ολοκληρώσει με επιτυχία τέτοιες αποστολές. 

Σύμφωνα με ουκρανικές αναφορές, αυτή η νέα τακτική αποτελεί ιδέα της Αμυντικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GUR) της Ουκρανίας, αν και επίσημα η εν λόγω υπηρεσία δεν έχει προβεί σε κανέναν σχολιασμό ή επιβεβαίωση. Λέγεται επίσης πως η υπηρεσία αγόρασε το εν λόγω αεροσκάφος τύπου A-22 έναντι 35 χιλιάδων δολαρίων, ωστόσο τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν από δωρεές.

Στο βίντεο ο Ουκρανός σκοπευτής φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα τυφέκιο τύπου Malyuk, το οποίο χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων του ουκρανικού στρατού. Όσον αφορά το αεροσκάφος Aeroprakt A-22, το οποίο είναι γνωστό και ως Foxbat, θεωρείται ένα πολύ ελαφρύ αεροπλάνο πολλαπλού σκοπού και χαμηλού κόστους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο παρελθόν οι Ουκρανοί είχαν τροποποιήσει ένα τέτοιο αεροσκάφος για μία αποστολή χωρίς επιστροφή έναντι ενός ρωσικού εργοστασίου παραγωγής drones Shahed. Συγκεκριμένα το Κίεβο είχε τοποθετήσει εκρηκτικά μέσα σε ένα A-22 και το έστειλε σε αποστολή καμικάζι κατά του ρωσικού στόχου.

Η νέα ιδέα εκμετάλλευσης των αεροσκαφών A-22 για αποστολές κατά ρωσικών drones επινοήθηκε διότι η Ουκρανία δεν διαθέτει αρκετά συστήματα αεράμυνας για να καταρρίψει όλα τα ρωσικά εχθρικά drones, ειδικά τα κατασκοπευτικά UAV της Μόσχας. Αυτά τα αεροχήματα πετούν για 4 με 6 ώρες πάνω από ουκρανικές περιοχές, συγκεντρώνοντας σημαντικές πληροφορίες για τον μετέπειτα βομβαρδισμό τους από ρωσικά πυρά. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...