μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δυτικές σελίδες που αναλύουν και ενημερώνουν τον κόσμο για τις στρατιωτικές εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Ινστιτούτου για Στρατηγικές Μελέτες (IISS), ανέφεραν πως μεταξύ 18 και 19 Ιουνίου οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να προελάσουν στην περιοχή του οικισμού Βολτσάνσκ στο Χάρκοβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζουν Ακάθεκτοι οι Ρώσοι Παρά τις Σφοδρές Μάχες

Πιο συγκεκριμένα, ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουνίου φέτος δείχνει Ρώσους στρατιώτες να διατηρούν τον έλεγχο μίας βιομηχανικής περιοχής στον οικισμό. Για να υποστηρίξουν τις δηλώσεις τους, ειδικοί της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW) είπαν πως η περιοχή αυτή βομβαρδίστηκε από αμερικανικές βόμβες ακριβείας τύπου JDAM-ER των Ουκρανών.

Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Κοτένοκ ανέφερε πως η κατάσταση στο Βολτσάνσκ είναι ένα πραγματικό χάος, μία ατελείωτη κόλαση.

«Δεν είναι φυσιολογικές μάχες. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρώτη γραμμή στην πόλη. Οι μονάδες μας μπερδεύονται με τις ουκρανικές μονάδες διότι η κατάσταση είναι πραγματικά χαοτική. Τα δύο στρατόπεδα διαχωρίζονται από απόσταση λιγότερη των 10 μέτρων, απέχουν μόλις λίγα μέτρα μεταξύ τους. Ρώσοι στρατιώτες πυροβολούν Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο απέναντι κτήριο, καμία φορά παρατηρούνται μάχες ακόμη και μέσα στο ίδιο κτήριο, Ρώσοι στον έναν όροφο και Ουκρανοί στον άλλον. Η κατάσταση στην πόλη Βολτσάνσκ θυμίζει Στάλινγκραντ, απλά σε μικρότερη κλίμακα» είπε ο ανταποκριτής πολέμου.

Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν με την σειρά τους πως οι Ρώσοι εστιάζουν σήμερα τις προσπάθειές τους στο να εκδιώξουν τους εναπομείναντες Ουκρανούς στρατιώτες από την επικράτεια του Βολτσάνσκ. Παράλληλα, ο στρατός της Μόσχας επεκτείνει τα εδάφη που ελέγχει τόσο εντός της πόλης όσο και στην γύρω περιοχή.

Κατέλαβαν το Τίκχοε οι Ρώσοι

Κάποιοι ανεξάρτητοι παρατηρητές προτείνουν πως οι δυνάμεις του Κρεμλίνου κατάφεραν αναπάντεχα να καταλάβουν το χωριό Τίκχοε, το οποίο βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο ανατολικά του Βολτσάνσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν αυτή η είδηση επιβεβαιωθεί τότε αυτό θα σημαίνει πως «οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν πλέον πρόσβαση στα ανατολικά τμήματα της βόρειας μικρο-περιφέρειας σε αυτόν τον τομέα του μετώπου» έκλεισαν οι παρατηρητές.

Η είδηση της κατάληψης του οικισμού Τίκχοε φαίνεται πως εξέπληξε τον κόσμο όσο εξέπληξε και τον ουκρανικό στρατό. Η ρωσική σελίδα SvPressa αναφέρει πως «κανείς δεν περίμενε να καταληφθεί αυτός ο οικισμός, διότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ο ρωσικός στρατός θα κατάφερνε κάτι τέτοιο τόσο γρήγορα. Ήταν ξαφνικό και οι Ουκρανοί μάλλον αιφνιδιάστηκαν».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...