Kh-101
Ένοπλες Συρράξεις

Θα ανατιναχθούν από λεπτό σε λεπτό! Η Ρωσία έριξε πυραύλους διασποράς Kh-101 στο Κίεβο και μετατράπηκαν σε νάρκες

Η Ρωσία για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στις 7 Ιουνίου φέτος) φαίνεται πως επιτέθηκε την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ τύπου Kh-101 εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς, δηλαδή με κεφαλές που περιέχουν αμέτρητα υπο-πυρομαχικά που σκορπίζονται πάνω από τον στόχο και προκαλούν χάος. Η Ουκρανία είπε πως κατάφερε να καταρρίψει όλους τους εισερχόμενους πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν κατά στόχων στην περιφέρεια Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kh-101 με Κεφαλή Διασποράς: Νέος Φονικός Συνδυασμός

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 12 Ιουνίου φέτος η Ρωσία πραγματοποίησε μία νέα πυραυλική επίθεση μεγάλου βεληνεκούς έναντι της Ουκρανίας, την οποία το Κίεβο αναφέρει πως απώθησε με επιτυχία. 

Σύμφωνα με την διοίκηση της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, η Ρωσία εκτόξευσε 4 πυραύλους κρουζ τύπου Kh-101 από 4 βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Tu-95MS, 1 πύραυλο τύπου Kh-47 Kinzhal, 1 βαλλιστικό πύραυλο Iskander και 24 drones τύπου Shahed. Όλοι οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν εκτός από τον Iskander, είπαν οι Ουκρανοί. 

Το ενδιαφέρον κομμάτι αυτής της ρωσικής επιδρομής είναι μία ανακάλυψη που έκαναν αργότερα οι Ουκρανοί. Σύμφωνα με αυτούς, οι ρωσικοί πύραυλοι Kh-101 που εκτοξεύθηκαν περιείχαν κεφαλές διασποράς. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές των οικισμών Βασιλκίβ και Χλεβάκα και όλων των κοντινών χωριών προέτρεψαν τους κατοίκους να προσέχουν ιδιαίτερα και να μην πλησιάζουν ύποπτα αντικείμενα επειδή θα μπορούσα να ανατιναχθούν (αν ήταν πύραυλοι).

Το ζήτημα με τους πυραύλους διασποράς είναι πως η αναχαίτισή τους δεν εγγυάται ότι τα υπο-πυρομαχικά που βρίσκονται στην κεφαλή τους θα πυροδοτηθούν. Ως αποτέλεσμα, ο κατεστραμμένος πύραυλος που προσγειώνεται στο έδαφος υπάρχει πιθανότητα να περιέχει ακόμη εντός της κεφαλής του υπο-πυρομαχικά που δεν έχουν πυροδοτηθεί. Και έτσι δημιουργούνται κίνδυνοι για τους περαστικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά τα υπο-πυρομαχικά είναι μεταλλικά και έχουν σχήμα είτε σφαιρικό είτε κυλινδρικό (όχι ακριβώς κυλινδρικό, αλλά κάτι παρόμοιο). Έχουν διάμετρο σχεδόν 10 εκατοστών και είναι σχεδιασμένα να προκαλούν ζημιά σε εχθρικά ελαφρά οχήματα και προσωπικό σε ανοιχτές περιοχές, γιατί σε αυτές μπορούν να σκορπιστούν εύκολα. Επίσης να σημειώσουμε πως αυτά τα υπο-πυρομαχικά διαθέτουν συχνά σύστημα αυτόματης πυροδότησης, το οποίο δίνει εντολή να ανατιναχθούν μετά από μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Έτσι αυτά τα υπο-πυρομαχικά μπορούν να πυροδοτηθούν αναπάντεχα. 

Όπως και να έχει, ο ρωσικός πύραυλος κρουζ Kh-101 έγινε ακόμη πιο φονικός από ότι ήταν πριν με αυτές τις κεφαλές διασποράς.

Kh-101

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...