ρωσικός πύραυλος κρουζ Kh-69 κατά του ουκρανικού ατμοηλεκτρικού σταθμού της Τρυπυλίας του Κιέβου
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αποκάλυψη! «Αόρατο» ρωσικό Su-57 με πύραυλο κρουζ Kh-69 διέλυσε ολοσχερώς τον σταθμό του Κιέβου; (Βίντεο)

Πολλές μη επιβεβαιωμένες αναφορές στο διαδίκτυο καταδεικνύουν το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς τύπου Su-57 ως το αεροσκάφος που εξαπέλυσε το καταστροφικό πλήγμα εχθές έναντι του ουκρανικού ατμοηλεκτρικού σταθμού της Τρυπυλίας στην περιοχή του Κιέβου. Επιβεβαιώθηκε επίσης πως ο σταθμός «καταστράφηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Su-57 και Πύραυλοι Kh-69 οι «Ύποπτοι»;

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές η Ρωσία χρησιμοποίησε ένα αεροσκάφος χαμηλής παρατηρησιμότητας τύπου Su-57 για να καταστρέψει την ενεργειακή υποδομή της ουκρανικής πρωτεύουσας. Το μαχητικό χρησιμοποιώντας τις stealth δυνατότητές τους κατάφερε να παραμείνει αόρατο στα ουκρανικά ραντάρ, πιστεύουν οι Ουκρανοί.

Όσο για τον πύραυλο που χρησιμοποίησε κατά την επίθεση λέγεται πως έχουμε να κάνουμε με τον υποηχητικό πύραυλο Kh-69, ένα νέο όπλο του Κρεμλίνου που «εντοπίζεται από τα ραντάρ ακόμη πιο δύσκολα από τον υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal της Ρωσίας».

Νέο δημοσίευμα της ουκρανικής Defence Express αναφέρει αναλυτικά πως κατά την διάρκεια της επίθεσης στον ατμοηλεκτρικό σταθμό της Τρυπυλίας «ο εχθρός χρησιμοποίησε τους νέους πυραύλους κρουζ τύπου Kh-69, πράγμα που επέτρεψε στους Ρώσους να καταστρέψουν πλήρως το ισχυρότερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Κιέβου».

Η ουκρανική σελίδα υποστήριξε τις δηλώσεις της με το γεγονός πως βρέθηκαν συντρίμμια το ρωσικού πυραύλου Kh-69 στο σημείο της επίθεσης. Πηγή της εν λόγω πληροφορίας αποτελεί πηγές της σελίδας.

Το μέσο προσθέτει επίσης πως ο πύραυλος της Μόσχας εκτοξεύθηκε από απόσταση 400 χιλιομέτρων, γεγονός που διαψεύδει την μέχρι πρότινος εικασία των ειδικών ότι η εμβέλεια πυρός του Kh-69 δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 300 χιλιόμετρα. 

Ο Kh-69 είναι ένας υποηχητικός ρωσικός πύραυλος κρουζ που σχεδιάστηκε για χρήση σε τακτικά αεροσκάφη, όπως τους τύπους Su-34 και Su-35. Αν και η Defence Express είναι βέβαιη πως χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Kh-69 στην επίθεση κατά του σταθμού της Τρυπυλίας, δεν επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που τον εκτόξευσε ήταν τύπου Su-57.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παρά το γεγονός πως ο πύραυλος είναι υποηχητικός και διαθέτει μικρότερη εκρηκτική κεφαλή από τον υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kh-47M2 Kinzhal, η χρήση του Kh-69 έχει καταστροφικότερες συνέπειες για την Ουκρανία» τόνισε η σελίδα προσθέτοντας πως ο πύραυλος αυτός επιδεικνύει εντυπωσιακή ακρίβεια, μεγάλο βεληνεκές και μπορεί να μεταφερθεί σε σημαντική ποσότητα από τα αεροσκάφη τύπου Su-34 και Su-35.

Η εξουθενωμένη ουκρανική αεράμυνας προφανώς και δεν κατάφερε να εντοπίσει έγκαιρα τον εισερχόμενο πύραυλο και έτσι ο μεγαλύτερος ατμοηλεκτρικός σταθμός της ουκρανικής πρωτεύουσας διαλύθηκε. 

χάρτης - ακτίνες βεληνεκούς των ρωσικών πυραύλων Kh-69 από πιθανά σημεία εκτόξευσης
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ