έκρηξη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν Αντρίιβκα και Κλετσίιβκα και οι Ουκρανοί «πυρπόλησαν» τη Κριμαία με 8 ATACMS για εκδίκηση

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν εχθές το βράδυ με πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS την ρωσική επικράτεια της Κριμαίας. Εχθές ανακοινώθηκε από την Μόσχα η κατάληψη του οικισμού Αντρίιβκα στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κατάληψη της Αντρίιβκα

Πιο αναλυτικά, εχθές το απόγευμα το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε πως το χωριό ονόματι Αντρίιβκα που βρίσκεται στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ πέρασε υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

Η Αντρίιβκα βρίσκεται συγκεκριμένα νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ. Μία ημέρα πριν, το ρωσικό υπουργείο άμυνας είχε ανακοινώσει και την κατάληψη της Κλετσίιβκα στον ίδιο τομέα του μετώπου. Οι καταλήψεις αυτών των χωριών γίνονται εντός του πλαισίου της ρωσικής επιχείρησης έναντι του Τσάσοφ Γιαρ, μίας ουκρανικής πόλης που αποτελεί στρατηγικό κόμβο στην περιοχή. Η κατάληψη της Αντρίιβκα και της Κλετσίιβκα θα βοηθήσει τις δυνάμεις της Μόσχας σε αυτόν τον στόχο τους.

Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της κατάληψης των δύο αυτών χωριών ειπώθηκε πως η ρωσική ομάδα δυνάμεων Νότος προκάλεσε σοβαρές απώλειες στα ουκρανικά στρατεύματα στις περιοχές Κονσταντίνοβκα, Ραζντολόβκα και Τσάσοφ Γιαρ. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, το Κίεβο έχασε περισσότερους από 490 στρατιώτες, 2 τεθωρακισμένα οχήματα, 4 τροχοφόρα και πολλά πυροβόλα.

Να σας ενημερώσουμε επίσης πως η Αντρίιβκα έγινε ο τρίτος οικισμός που κατέλαβαν οι Ρώσοι στρατιώτες αυτήν την εβδομάδα.

Εκρήξεις στην Κριμαία

Ως απάντηση στις επιτυχημένες ρωσικές επιχειρήσεις κατά μήκος σχεδόν όλου του μετώπου, εχθές την νύχτα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν τουλάχιστον 8 βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS αμερικανικής παραγωγής έναντι της επικράτειας της Κριμαίας. Το ουκρανικό πλήγμα λέγεται πως ήταν προσχεδιασμένο, αλλά η ρωσική πλευρά το χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό».

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τις ζημιές που προκάλεσε η ουκρανική επίθεση, αφού οι αρχές της κριμαϊκής χερσονήσου δεν έχουν προβεί σε δημόσιες δηλώσεις. Ξέρουμε βέβαια πως υπήρξαν 2 θύματα μεταξύ του πληθυσμού της Κριμαίας, κάτι που επιβεβαιώσει ο επικεφαλής της περιοχής Σεργκέι Αξιόνοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσικά μέσα αναφέρουν πάντως πως τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας λειτούργησαν κανονικά, αντιμετωπίζοντας ταχύτατα τις απειλές που έθεσαν οι ουκρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι. Φαίνεται βέβαια πως δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλους τους εισερχόμενους πυραύλους.

Επίσης να αναφέρουμε πως δεν έχουν δημοσιευθεί έως τώρα δορυφορικές εικόνες στο διαδίκτυο που να δείχνουν τα μετέπειτα της ουκρανικής επίθεσης στην Κριμαία, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορούμε ούτε με αυτόν τον τρόπο να σας πληροφορήσουμε για τις πιθανές απώλειες και υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...