Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Βρετανοί απόστρατοι Αξιωματικοί προειδοποιούν τους πολιτικούς: Ο Πούτιν μπορεί να μας ισοπεδώσει με τους ίδιους πυραύλους που καταστρέφει την Ουκρανία

Την πάσα αλήθεια ξεστομίζουν Βρετανοί πρώην ανώτατοι Αξιωματικοί για το ρωσικό πυραυλικό οπλοστάσιο, νουθετώντας τους πολιτικούς ( Σούνακ-Κάμερον) που απειλούν την Μόσχα.     

“Ο Πούτιν θα μπορούσε να σφυροκοπήσει τη Βρετανία με δεκάδες παρόμοιους πυραύλους που χρησιμοποιεί ήδη για να ισοπεδώσει την Ουκρανία,και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα για να τους αναχαιτίσει”, ανέφερε Βρετανός απόστρατος Στρατηγός.

Ο Στρατηγός ε.α. Σερ Ρίτσαρντ Μπάρονς ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να φτάσουν στη Βρετανία σε 90 λεπτά.

Ο απόστρατος αξιωματικός πρόσθεσε ότι ο Πούτιν πιθανότατα ( αν ξεκινήσουν εχθροπραξίες με την Βρετανία) έχει την δυνατότητα να στείλει πυραύλους σε κύματα των 60 έως 90 τεμαχίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τρομερό ρωσικό οπλοστάσιο και η άγνοια των Βρετανών πολιτικών  

“Οι ρωσικοί πύραυλοι έχουν την ικανότητα να φτάσουν στη Βρετανία σε μόλις 90 λεπτά, ταξιδεύοντας με ταχύτητες 600 μίλια/ώρα”, σύμφωνα με τον Βρετανό Στρατηγό.

Μιλώντας στην εφημερίδα Sun, ο Στρατηγός Μπάρονς, προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι επί του παρόντος σε θέση να αποκρούσει μια τέτοια επίθεση.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ούτε την αεροπορική, ούτε την  αντιπυραυλική άμυνα που έχει η Ουκρανία, προς το παρόν. Δεν την χρειαστήκαμε.

Το είδος των πυραύλων που πέφτουν στο Κίεβο μπορούν να πέσουν και στο Λονδίνο. Η αεράμυνα του Κιέβου είναι πολύ, πολύ καλύτερη από την δική μας.

Ακόμη και ένας αρκετά ηλικιωμένος ρωσικός πύραυλος Κρουζ, θα αναφέρω τον Kh-101 που εκτοξεύθηκε από ένα αεροσκάφος πάνω από τη δυτική Ρωσία, φτάνει στο Λονδίνο 90 λεπτά με εκρηκτική κεφαλή 500 κιλών και ακρίβεια δύο μέτρων. Προσέξτε λοιπόν την πόρτα σας στην Ντάουνινγκ Στριτ», ανέφερε δεικτικά ο Βρετανός απόστρατος Αξιωματικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απροετοίμαστες οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Αυτή η ομολογία έρχεται αφότου αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα ότι η Βρετανία θα ήταν θλιβερά απροετοίμαστη να αναχαιτίσει ρωσικούς πυραύλους Κρουζ και σμήνη drone, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς «επείγουσα» επένδυση σε νέα οπλικά συστήματα.

Ανώτεροι εκπρόσωποι του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι ο Πούτιν μπορεί μια μέρα να εξαπολύσει απευθείας εναέρια επίθεση κατά της Βρετανίας, ρίχνοντας πυραύλους Κρουζ και drones καμικάζι σε βασικές στρατιωτικές βάσεις και πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια επιδρομή παρόμοια με αυτή του Ιράν εναντίον του Ισραήλ τον Απρίλιο.

Η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Penny Mordaunt,  ανέφερε : «Θα μπορούσαμε να δούμε το παράδειγμα του Ισραήλ, αλλά θα μπορούσαμε επίσης να θυμηθούμε και το δικό μας. Δεν είναι μόνο η δική μας ελευθερία που θέλουμε να εξασφαλίσουμε ξανά και ξανά".

Στρατιωτικοί, εμπειρογνώμονες και πολιτικοί ζήτησαν να δαπανηθούν περαιτέρω μετρητά για τη βελτίωση της τρέχουσας αεροπορικής άμυνας της Βρετανίας, για τη δημιουργία ενός «Σιδερένιου Θόλου» ισραηλινού τύπου.

Βρετανός απόστρατος Πτέραρχος προειδοποιεί και αυτός το Λονδίνο  

Ο Γκρέγκ Μπάγουελ, ένας ακόμη απόστρατος Πτέραρχος της RAF πρόσθεσε: «Η κατώτατη γραμμή άμυνας είναι το Iron Dome, που είναι ένα σχετικά μικρής εμβέλειας σύστημα σχεδιασμένο για αναχαίτιση πυραύλων και πυροβολικού.

Υπάρχουν και άλλα συστήματα που δίνουν μια βαθύτερη και υψηλότερη ικανότητα.

Αυτό που χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα είναι ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας που θα βρίσκεται εντός του ευρύτερου συστήματος του ΝΑΤΟ, αλλά θα δίνει μεγαλύτερο αμυντικό εύρος και βάθος στο ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχουμε κάποια κενά που χρειάζονται αντιμετώπιση, ώστε να μην μοιάζουμε με εύκολο στόχο και επομένως να αποτρέψουμε μια επίθεση εξαρχής. Αλλά δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να καλύψουμε κάθε τετραγωνική ίντσα του Ηνωμένου Βασιλείου», κατέληξε ο ίδιος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι απειλές στην Ρωσία από Βρετανούς, Γάλλους και Αμερικανούς, φέρνουν σενάρια παγκόσμιας πολεμικής σύγκρουσης ακόμα πιο κοντά, όταν κάποτε κάτι ανάλογο ήταν όνειρο φαντασίας.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...