Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σοκ και δέος στην Δύση-Η Μόσχα εκτόξευσε όπλο ηλεκτρομαγνητικού παλμού κατά δυτικών δορυφόρων (Βίντεο)

Για πόλεμο στο διάστημα ετοιμάζονται Ρώσοι και Αμερικανοί πρωτίστως και έπειτα στο ουκρανικό έδαφος.

“Η Ρωσία εκτόξευσε μια συσκευή στο διάστημα που μπορεί να επιτεθεί σε δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά στη Γη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκτόξευση και η εισαγωγή σε τροχιά του ειδικού ρωσικού δορυφόρου, πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2024.

«Η Ρωσία έχει τοποθετήσει αυτό το νέο αντιδιαστημικό όπλο στην ίδια τροχιά με έναν δορυφόρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ», σημείωσε ο Ράιντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι το Πεντάγωνο συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση με ανησυχία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την εκτόξευση του οχήματος εκτόξευσης Soyuz-2.1b με διαστημόπλοιο από το κοσμοδρόμιο Πλετσέσκ (περιοχή Αρχαγγέλσκ)

Αυτό συνέβη το βράδυ της 17ης Μαΐου. Τον Φεβρουάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν  ανακοινώσει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Το όπλο που αναπτύσσεται από τη Μόσχα θα μπορούσε να χτυπήσει εμπορικούς και στρατιωτικούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά, δημιουργώντας ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό κύμα όταν εκραγεί το φορτίο του,   απενεργοποιώντας συστήματα στους δορυφόρους-στόχους”, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η Ρωσία πιθανόν διαθέτει ακόμα και πυρηνικά όπλα στο διάστημα ήδη από το 2024.

Ωστόσο, όπως έγραψαν οι New York Times, δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών εάν αυτό θα είναι πραγματικό όπλο ή όχι.

Οι ρωσικές αρχές αρνούνται σχέδια για τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στο διάστημα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τις πληροφορίες στα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με αυτό το «ψευδές».

Ο ίδιος τόνισε ότι, η Μόσχα είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην εκτόξευση πυρηνικών όπλων στη χαμηλή τροχιά της Γης.

Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι στο διάστημα η Ρωσία κάνει μόνο ό,τι κάνουν και οι υπόλοιπες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πόλεμος στο διάστημα για ΗΠΑ-Ρωσία

Τον Απρίλιο, η Ρωσία άσκησε βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την κατηγορία των ΗΠΑ για την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στο διάστημα που, επειδή οι συντάκτες του εγγράφου αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν μια τροπολογία που πρότειναν η Ρωσία και η Κίνα.

Αυτή η τροπολογία αφορούσε την απαγόρευση χρήσης οποιουδήποτε όπλου στο διάστημα.

Τον Μάιο, η Ρωσία υπέβαλε την εκδοχή ψηφίσματος της για την αποτροπή μιας κούρσας εξοπλισμών στο διάστημα προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά απορρίφθηκε.

Η έγκριση του εγγράφου αντιτάχθηκε, ιδίως, από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε αυτό το πλαίσιο, αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να αναπτύξει μια νέα γενιά επίγειων και διαστημικών συστημάτων που θα προστατεύουν το αμερικανικό δορυφορικό δίκτυο από επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της παρέμβασης ή της απενεργοποίησης των διαστημικών πόρων του εχθρού, δηλαδή της Ρωσίας κατά τους Αμερικανούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ