Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

Μια τεθωρακισμένη Μεραρχία με την βοήθεια του ρωσικού πυροβολικού και της πολεμικής αεροπορίας, κινείται ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Χαρκόβου, προκαλώντας πανικό στο Κίεβο.

 

Ο Ζελένσκυ ακύρωσε όλα τα ραντεβού του και τις επισκέψεις που έχει να κάνει και αναζητά λύση στο πως θα σταματήσει την ρωσική προέλαση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος  ακύρωσε όλα τα ταξίδια του στο εξωτερικό ως ανησυχητικό σημάδι της σοβαρής κατάστασης για τα εξαντλημένα στρατεύματά του καθώς συνεχίζεται η νέα επίθεση της Ρωσίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Την ίδια στιγμή έχουμε συνάντηση του Ρώσου με τον Κινέζο πρόεδρο καθώς Ρωσία και Κίνα πιστεύουν ότι η ρωσική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης είναι ο σωστός δρόμος και η θέση της Κίνας σε αυτό το θέμα παραμένει αμετάβλητη.

Οι ρωσικές δυνάμεις της ομάδας δυνάμεων " Δνείπερος" κατέλαβαν πλήρως το Ραμποτίνο στην περιοχή της Ζαπορίζιε, εξολοθρεύοντας το ανθρώπινο δυναμικό και καταστρέφοντας τον εξοπλισμό της 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της 121ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας, της 23ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στις περιοχές της Μάλαγια Τομτσάνκα στο Ζαπορίζιε , στην Νικόπολη, στην περιοχή του Ντιεπρπετρόφσκ και στην Ζολόταγια Μπάλκα, στην περιοχή της Χερσώνας.

 Αυτό αναφέρεται από το ρωσικό υπουργείο  Άμυνας, σχετικά με την πρόοδο των ρωσικών δυνάμεων (στις 15 Μαΐου 2024)

Ρώσος ειδικός αποκαλύπτει νέες τεχνικές και οπλικά συστήματα που βοηθούν στην προέλαση των ρωσικών δυνάμεων 

Ο ειδικός αμυντικός αναλυτής Αλεξάντερ Ζιμόφσκυ αναφέρει ότι “το γενικό μοτίβο των στρατιωτικών επιχειρήσεων καθιστά δυνατό να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η επίθεση διεξάγεται από τις δυνάμεις μιας Μεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μέθοδος με την οποία η ρωσική διοίκηση, με ιδιαίτερο κυνισμό, εξοντώνει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τους διοικητές/συμβούλους τους στο ΝΑΤΟ, καταδεικνύει την ρωσική κυριαρχία στην τέχνη της τακτική ενός  πλήρους κλίμακας χερσαίου πολέμου.

Αυτό υλοποιείται από την Ρωσία τώρα ενώ Αμερικανοί/ΝΑΤΟ σχεδίαζαν να το επιτύχουν όχι νωρίτερα από το 2030.

Επομένως, μην το απορρίψετε όταν εκτιμώ τις δυνάμεις μας που προελαύνουν με μια μεραρχία. Την ώρα της επιχείρησης, αυτή η μεραρχία έχει τέτοια μέσα ενίσχυσης που δεν υπήρχαν το 2022, ούτε είχαν οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2023 (ανά μεραρχία).

Αυτή η ρωσική μεραρχία διεξάγει αναγνώριση και επιχειρήσεις μάχης σε γιγαντιαία κλίμακα.

Εκ των πραγμάτων, προσελκύει σαν μια χοάνη λαιμού μιας μηχανής κοπής κρέατος, έναν τεράστιο αριθμό ουκρανικών στρατευμάτων που αποσύρθηκαν από άλλους τομείς του Ανατολικού Μετώπου.

Οι βιαστικά σχηματισμένες και ανεκπαίδευτες εφεδρείες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κινούνται επίσης στο Χάρκοβο, στο καμίνι της επίθεσης μας.

Όλοι αυτοί καταστρέφονται βορειοανατολικά του Χάρκοβο. Σε μια περιοχή που είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από τις πιθανές γραμμές διαφυγής τους στον Δνείπερο. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάτε ότι είναι μόλις η έκτη μέρα της επίθεσης ("H" + 5 ημέρες)”, τονίζει ο ίδιος.

Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να καταλαμβάνουν το Λίπτσυ

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν την κατάληψη του Λίπτσυ στο Χάρκοβο, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Βιτάλυ Γκάντσεφ στο Channel One.

«Η πιο σημαντική πόλη, που βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα της πλήρους κατάληψης, είναι, αναμφίβολα, ο οικισμός του Λίπτσυ, οι στρατιώτες μας βρίσκονται ήδη κοντά και ξεκινώντας την κατάληψη της, ενώ τα αεροσκάφη μας πετούν από, πάνω και το πυροβολικά ρίχνει με τα πυροβόλα του», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουκρανικής διοίκησης, η κατάσταση στην περιοχή του Χαρκόβου παραμένει τεταμένη, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν συνεχώς.

Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν και στα υψώματα από το χωριό Γκλουμποκόε, η κατάληψη του οποίου ανακοινώθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας την προηγούμενη ημέρα.

Το χωριό απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα μέχρι τον περιφερειακό του Χαρκόβου.

Μονάδες της ομάδας δυνάμεων “Βορράς” διεξάγουν ενεργές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Χαρκόβου.
Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τη σειρά του, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές μονάδες σε αυτήν την περιοχή αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε «πιο πλεονεκτικές θέσεις», δηλαδή να υποχωρήσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...