στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι πήραν παραμάζωμα τους Ουκρανούς σε Οχερέτινο και Βέσελε-Άνοιξαν τρύπες στην αμυντική γραμμή (Βίντεο)

Σύμφωνα και με ουκρανικές πηγές, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας κατάφεραν να ανοίξουν «τρύπα» στην ουκρανική αμυντική γραμμή στην περιοχή του οικισμού Οχερέτινο. Ως αποτέλεσμα, ρωσικά μέσα ξεκίνησαν να αναφέρουν γρήγορα πως οι αμυντικές γραμμές των Ουκρανών στον στρατηγικό αυτόν τομέα του μετώπου άρχισαν να καταρρέουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάσταση σε αυτό τον τομέα του μετώπου της μάχης αλλάζει συνεχώς εξαιτίας των σφοδρότατων εχθροπραξιών που μαίνονται εδώ και πολλές εβδομάδες. Αναφέρθηκε από μέσα πως τα ρωσικά στρατεύματα όχι μόνο οχυρώθηκαν στις νέες θέσεις που κατέλαβαν κοντά στο Οχερέτινο, αλλά συνεχίζουν επίσης να προελαύνουν βαθύτερα προς την δυτική Ουκρανία, πλήττοντας εχθρικές θέσεις εντός της χώρας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, αυτό ο τομέας του μετώπου θεωρείται στρατηγικής σημασίας. Ο έλεγχος του Οχερέτινο θα σημάνει νέες ευκαιρίες για τον ρωσικό στρατό, αφού θα επιτρέψει στα στρατεύματα της Μόσχας να κινηθούν ακόμη πιο δυτικά, όπως επίσης θα τα βοηθήσει να ενισχύσουν τις θέσεις τους γύρω από τις στρατηγικές περιοχές που έχουν ήδη καταλάβει σε αυτήν την περιοχή.

Προελαύνουν σε Βέσελε και Σεβέρσκ

Παράλληλα, ρωσικές αποβατικές δυνάμεις λέγεται πως έσπασαν τις ουκρανικές γραμμές αμύνης και σε άλλους τομείς του μετώπου, με αποτέλεσμα να προελαύνουν ταχύτατα κοντά στον οικισμό Βέσελε νότια του Σεβέρσκ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με δεδομένα της σελίδας αναλύσεων DeepState, η κατάσταση στην περιοχή του Μπαχμούτ έχει επιδεινωθεί για τις δυνάμεις του Κιέβου. Τα ρωσικά στρατεύματα και συγκεκριμένα μονάδες μίας ρωσικής αερομεταφερόμενης μεραρχίας, ενέτειναν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις στην περιοχή του χωριού Βέσελε, γεγονός που τους βοήθησε να διεισδύσουν την άμυνα του ουκρανικού στρατού στην περιοχή.

Ταυτόχρονα με την παραπάνω είδηση ρωσικά μέσα μεταδίδουν πως λαμβάνουν χώρα σφοδρές μάχες κατά μήκος του σιδηροδρόμου ανατολικά του χωριού, όπου μία από τις ρωσικές μονάδες κατάφερε να σημειώσει σημαντικές επιτυχίες προκαλώντας βαριές απώλειες στα ουκρανικά στρατεύματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρώσοι ειδικοί τονίζουν πως η πίεση που ασκεί ο ρωσικός στρατός στους Ουκρανούς είναι πολύ έντονη και εκτείνεται από τον οικισμό Ραζντολόβκα έως και τον οικισμό Μπελογκόροβκα, δυσκολεύοντας πολύ τις προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες για αντεπιθέσεις.

Τέλος να σας ενημερώσουμε πως η περιοχή γύρω από το Σεβέρσκ και ειδικά ο τομέας γύρω από το Βέσελε είχε περισσότερο από ένα χρόνο να βιώσει εδαφικές αλλαγές, ωστόσο τώρα οι Ρώσοι προελαύνουν αργά αλλά σταθερά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...