Ουκρανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις

Τα ουκρανικά στρατεύματα οπισθοχωρούν σε 3 διαφορετικά χωριά στα ανατολικά όσο ο Ζελένσκι εκλιπαρεί για όπλα (Βίντεο)

Ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας δήλωσε την Κυριακή πως τα στρατεύματα του Κιέβου μειονεκτούν αριθμητικά και κατ' επέκταση αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν από τρία χωριά στο ανατολικό μέτωπο της χώρας, όπου η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σημαντικές δυνάμεις σε διάφορες κατευθύνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκούρα τα Πράγματα για τον Σίρσκι και την Χώρα του

Πιο συγκεκριμένα, τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο Ουκρανός στρατηγός συνταγματάρχης Ολεξάντερ Σίρσκι, προσθέτοντας βέβαια πως το Κίεβο ευελπιστεί η κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της χώρας να σταθεροποιηθεί το επόμενο διάστημα με την βοήθεια των αμερικανικών όπλων. Το Πεντάγωνο θα ξεκινήσει σύντομα να παραδίδει όπλα στην Ουκρανία ως μέρος του πακέτου βοήθειας αξίας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η κατάσταση στο μέτωπο έχει χειροτερέψει» έγραψε ο Σίρσκι σε δημοσίευσή του στο Telegram, χαρακτηρίζοντας τις περιοχές δυτικά της Μαρίινκα και βορειοδυτικά της Αβντίιβκα ως τις «δυσκολότερες περιοχές όλου του μετώπου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κράτους Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποίησε νέες εκκλήσεις στους διεθνείς εταίρους της Ουκρανίας να επιταχύνουν τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων στον στρατό του Κιέβου για να μην αναγκαστούν τα στρατεύματά του να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή.

Ο ίδιος μίλησε την Κυριακή με τον Δημοκρατικό πολιτικό Χακίμ Τζέφρις και υπενθύμισε στον Αμερικανό πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη των Patriot για την Ουκρανία λέγοντας συγκεκριμένα πως «η Ουκρανία χρειάζεται τέτοια συστήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Επιστρέφοντας στον Σίρσκι, ο ανώτατος διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως τα στρατεύματα του Κιέβου μετακινήθηκαν σε νέες θέσεις δυτικά των χωριών Μπερντίτσι και Σεμένιβκα. Αυτά τα χωριά βρίσκονται βόρεια της Αβντίιβκα και της Νοβομιχαΐλοβκα.

«Σε γενικά πλαίσια, ο εχθρός σημείωσε κάποιες τακτικές επιτυχίες σε αυτές τις περιοχές, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει επιχειρησιακό πλεονέκτημα» πρόσθεσε ο Ουκρανός, σημειώνοντας πως η Ρωσία έχει παρατάξει τέσσερεις ταξιαρχίες για τις εφόδους σε αυτήν την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενημέρωσε επίσης το κοινό του πως διέταξε την αποστολή κάποιων ουκρανικών ταξιαρχιών σε αυτόν τον τομέα του μετώπου για να αντικαταστήσουν μονάδες που υποφέρουν από βαριές απώλειες.

Ενδιαφέρον μας προκαλεί το γεγονός πως ο Σίρσκι δεν αναφέρθηκε καθόλου στην Νοβομπαχμούτοβκα, ένα χωριό κοντά στο Μπερντίτσι που σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας καταλήφθηκε από τους μαχητές της Μόσχας την Κυριακή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ