στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις

Άνοιξαν νέο μέτωπο οι Ρώσοι στο Ντονιέτσκ-Ρώσοι κομάντος πλησιάζουν τον οικισμό Βιίμβκα κοντά στο Σεβέρσκ υπό άκρα μυστικότητα (Βίντεο)

Στην περιοχή του Σολεντάρ στην Ουκρανία, ομάδες εφόδου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προελαύνουν κατά μήκος του σιδηροδρομικού αναχώματος προς την οικισμό Βιίμβκα. Ο οικισμός Βιίμβκα είναι ένα πάρα πολύ μικρό χωριό, αφού ουσιαστικά αποτελείται από μόνο 10 καλύβες αγροτών. Αν η πληροφορία ισχύει τότε οι Ρώσοι στρατιώτες χρειάζεται να καλύψουν απόσταση μόνο 8 χιλιομέτρων για να φτάσουν στο Σεβέρσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή αυτής της είδησης αποτελεί η ρωσική αμυντική SvPressa, η οποία επικαλείται δικές της πηγές. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας πάντως, στην κατεύθυνση του Σεβέρσκ Ρώσοι αλεξιπτωτιστές από την ρωσική Τούλα και στρατιωτικός εξοπλισμός από την ρωσική ομάδα δυνάμεων Νότος προελαύνουν με επιτυχία, βελτιώνοντας τις θέσεις τους κατά μήκος όλης της πρώτης γραμμής.

χάρτης - Βιίμβκα στο Σεβέρσκ

Επιχειρούν την Νύχτα οι Ρώσοι

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ρωσικού στρατού είναι τα εκτενή ναρκοπέδια που έστησαν οι Ουκρανοί, όπως αυτά που συναντούν οι Ρώσοι σε άλλες περιοχές του μετώπου. Για να τα αντιμετωπίσουν, οι Ρώσοι στέλνουν στρατιώτες κατά την διάρκεια της νύχτας για να διασπάσουν τα ναρκοπέδια.

«Επί της ουσίας όλη η δουλεία γίνεται το βράδυ. Το βράδυ δεν είμαστε ιδιαίτερα ορατοί, δεν τραβάμε την προσοχή. Ο εχθρός δεν διαθέτει πολλά drones με λειτουργία νυχτερινής όρασης» εξήγησε ο διοικητής μίας ρωσικής διμοιρίας μηχανικού.

Αφότου καθαρίζουν ένα μονοπάτι, ρωσικά κομβόι με τεθωρακισμένα ξεκινούν να κινούνται μαζί με ρωσικές ομάδες εφόδου. Στην ουκρανική πλευρά του Σεβέρσκ οι κύριες μονάδες του Κιέβου είναι η 10η Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου και το 21ο Τάγμα Ειδικών Δυνάμεων του ουκρανικού στρατού, στόχος των οποίων είναι να σταματήσουν την ρωσική προέλαση με κάθε κόστος.

Ο Ρώσος πολιτικός Όλεγκ Τσάρεφ σχολίασε πρόσφατα την κατάσταση στην περιοχή του Σεβέρσκ, λέγοντας συγκεκριμένα πως «οι στρατιώτες μας κατέλαβαν το φράγμα κοντά στο Βέσελε και κατέλαβαν σχεδόν όλα τα κρίσιμα υψώματα. Συνεχίζουν να κινούνται κατά μήκος του σιδηροδρομικού αναχώματος προς την Βιίμβκα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανεξάρτητοι ειδικοί τονίζουν στο διαδίκτυο πως ο ρωσικός στρατός αν καταλάβει τον οικισμό Βιίμβκα θα σταματήσει εκεί την προέλασή του. Δεν μπορεί να συνεχίσει να προελαύνει αν δεν εκδιώξει πρώτα τελείως τους Ουκρανούς από τον οικισμό Μπελογκόροβκα.

Και και αυτό γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες πρέπει να σπάσουν τις ουκρανικές άμυνες στην περιοχή του χωριού Ζβάνοβκα από την νοτιοανατολική πλευρά του οικισμού εάν θέλουν να δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες για την κατάληψη του Σεβέρσκ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ