ρωσική σημαία στην Νοβομιχαΐλοβκα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν πλήρως την Νοβομιχαΐλοβκα και τώρα ορμούν με δυναμική σε Ουγκλεντάρ και Κονσταντίνοβκα (Βίντεο)

Όσο οι Αμερικανοί ετοιμάζουν να εξοπλίσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με νέα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων νέων πυραύλων ATACMS, τα ρωσικά στρατεύματα λέγεται πως κατέλαβαν πλήρως τον οικισμό Νοβομιχαΐλοβκα στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλος Ένας Οικισμός στα Χέρια των Ρώσων

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με νέες ενημερώσεις ρωσικών μέσων, ο ρωσικός στρατός ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιχείρηση κατάληψης της Νοβομιχαΐλοβκα στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ. Αυτό το επίτευγμα χαρίζει στα ρωσικά στρατεύματα την ευκαιρία να προελαύσουν περαιτέρω σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.

Πηγές της ρωσικής ειδησεογραφικής Avia-pro ανέφεραν πως αυτήν την στιγμή ο ρωσικός στρατός «καθαρίζει» την περιοχή γύρω από τον οικισμό, ωστόσο οι περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες είχαν εγκαταλείψει την Νοβομιχαΐλοβκα μαζικά τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα ειπώθηκε πως η 155η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Μόσχας εκδίωξε μονάδες του ουκρανικού στρατού από την περιοχή.

Για τους Ρώσους η κατάληψη της Νοβομιχαΐλοβκα θεωρείται μία σπουδαία επιτυχία, αφού θα βοηθήσει τις δυνάμεις του Κρεμλίνου να επεκτείνουν τις τακτικές τους δυνατότητες και να συντονίσουν καλύτερα μία επίθεση στο κοντινό Ουγκλεντάρ και κατ' επέκταση να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο την Κονσταντίνοβκα. 

Χάρτης - Ουγκλεντάρ-Μαρίινκα-Νοβομιχαΐλοβκα (μέσα Δεκεμβρίου 2023)

Η επιχείρηση κατάληψης της Νοβομιχαΐλοβκα από τα ρωσικά στρατεύματα ήταν αρκετά περίπλοκη και δύσκολη, αναφέρουν οι Ρώσοι, προσθέτοντας πως το εν λόγω χωριό μέχρι πρότινος αποτελούσε ένα από τα κρισιμότερα οχυρωματικά κέντρα του ουκρανικού στρατού, χαρίζοντάς του πρόσβαση στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ και στην περιοχή γύρω από το Ουγκλεντάρ.

Πυραύλους ATACMS για τους Ουκρανούς

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, δεδομένης της έγκρισης του πακέτου βοήθειας για την Ουκρανία από την αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων, το Κίεβο αναμένεται να παραλάβει νέα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τύπου ATACMS. Αυτά τα βλήματα επιδεικνύουν την δυνατότητα να χτυπούν εχθρικούς στόχους ακόμη και σε απόσταση 300 χιλιομέτρων μακριά.

Το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που θα παραδοθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχει συνολική αξία 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων και εγκρίθηκε μετά από πολύμηνη καθυστέρηση λόγω της αντίρρησης των Ρεπουμπλικάνων του αμερικανικού κογκρέσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την έγκριση της αμερικανικής βουλής των αντιπροσώπων, το έγγραφο θα σταλεί στην αμερικανική γερουσία και εάν εγκριθεί από αυτήν θα περάσει στο Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την τελική υπογραφή. 

Κάποια από τα συστήματα που περιλαμβάνονται στο πακέτο αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα παραδόσεις στην Ουκρανία, ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ