Ρώσοι στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι πήραν «παραμάζωμα» τους Ουκρανούς σε Ραμπότινο και Τσάσοφ Γιαρ-Προσπαθούν να προλάβουν την βοήθεια των ΗΠΑ (Βίντεο)

Τις τελευταίες 24 ώρες φαίνεται πως οι σφοδρότερες μάχες στην Ουκρανία έλαβαν χώρα στις περιοχές των οικισμών Ραμπότινο και Τσάσοφ Γιαρ. Στο Ραμπότινο της νότιας Ουκρανίας οι Ρώσοι κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο, ενώ στο Τσάσοφ Γιαρ οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν όλο και περισσότερο τον οικισμό-στόχο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραμπότινο: Λυσσαλέες Μάχες

Πιο συγκεκριμένα και βάσει ρωσικού δημοσιεύματος, τις τελευταίες ημέρες η πίεση που ασκεί ο ρωσικός στρατός κατά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Ραμπότινο και βορειοδυτικά του Βέρμποβο αυξάνεται μέρα με την μέρα.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως κοντά στον οικισμό μία ρωσική μονάδα κατάφερε να διεισδύσει εντός των ουκρανικών αμυνών. Μετά από σφοδρές μάχες που έδωσε με τους αμυνόμενους κατάφερε να καταλάβει τις θέσεις τους και να αποκτήσει ένα νέο προγεφύρωμα στην περιοχή.

Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία παρατήρησε αυτήν την «τρύπα» στην ουκρανική γραμμή αμύνης και έστειλε περισσότερες ρωσικές εφεδρείες στο σημείο για να χτυπήσει ακόμη ισχυρότερα το ουκρανικό κενό. Το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία συνεχίζουν να σφυροκοπούν τις ουκρανικές θέσεις ασταμάτητα, βοηθώντας τις ρωσικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή να ελαχιστοποιούν τις απώλειές τους. Αργά αλλά σταθερά οι Ουκρανοί αναγκάζονται να κινούνται προς τα πίσω, επιτρέποντας στους Ρώσους να προελαύνουν βαθύτερα εντός της χώρας.

χάρτης - μάχες στο Ραμπότινο στα τέλη Απριλίου 2024

Η Πολιορκία του Τσάσοφ Γιαρ

Στο Τσάσοφ Γιαρ, τα ρωσικά μέσα αναφέρουν πως η ένταση των μαχών στην συγκεκριμένη περιοχή έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία 24ωρα. Η ρωσική πολεμική αεροπορία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προέλαση των επίγειων μονάδων της Μόσχας προς τον οικισμό του Ντονιέτσκ, ο οποίος βρίσκεται δυτικά του Μπαχμούτ.  

Η ρωσική πρόοδος προς το Τσάσοφ Γιαρ επιβεβαιώθηκε και από εκπρόσωπο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος παραπονέθηκε για τις ρωσικές εναέριες βόμβες που καταστρέφουν τα πάντα στο έδαφος και ανοίγουν τον δρόμο για τις ρωσικές ομάδες εφόδου. 

Μετά την κατάληψη του οικισμού Μπογκντάνοβκα κοντά στο Μπαχμούτ οι ρωσικές δυνάμεις είναι σχεδόν έτοιμες να περικυκλώσουν το Τσάσοφ Γιαρ, σφίγγοντας επικίνδυνα τον κλοιό για τον ουκρανικό στρατό ο οποίος διατηρεί πολλές μονάδες στην περιοχή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κατάληψη της Μπογκντάνοβκα ανοίγει νέες στρατηγικές ευκαιρίες για τις δυνάμεις μας, οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην περικύκλωση του Τσάσοφ Γιαρ» δήλωσε ένας Ρώσος ειδικός.

Όπως και στην περίπτωση του Ραμπότινο, οι Ρώσοι προσπαθούν να αυξάνουν σταθερά την πίεση που ασκούν στους Ουκρανούς αμυνόμενους στο Τσάσοφ Γιαρ έτσι ώστε να μην τους δίνουν χρόνο για ανεφοδιασμό, ξεκούραση και ανασυγκρότηση. 

χάρτης - ρωσική επίθεση στο Τσάσοφ Γιαρ στα τέλη Απριλίου 2024

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ