Αμερικανός μισθοφόρος
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν πλήρως το χωριό Βοντιάνογιε και έφτασαν στα περίχωρα του Τσάσοφ Γιαρ-Σε απελπισία οι Ουκρανοί (Βίντεο)

Οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν τις τελευταίες ώρες στα περίχωρα του Τσάσοφ Γιαρ στην περιοχή του Μπαχμούτ, ενώ κατέλαβαν το χωριό Βοντιάνογιε στο Ντονιέτσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατέλαβαν το Βοντιάνογιε

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρωσικές αναφορές, το χωριό Βοντιάνογιε στην κατεύθυνση της Αβντίιβκα πέρασε στον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων ως αποτέλεσμα πρόσφατων επιθέσεων του στρατού της Μόσχας. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί επίτευγμα της 9ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του 1ου ρωσικού Σώματος Στρατού. Ειπώθηκε επίσης πως ο ουκρανικός στρατός εκδιώχθηκε από το χωριό, λίγο πριν ανυψωθεί η ρωσική σημαία σε ένα από τα κτήρια του οικισμού. 

Όπως έχουμε τονίσει ουκ ολίγες φορές, η κατάσταση για την διοίκηση του Κιέβου στην περιοχή της Αβντίιβκα είναι πολύ δύσκολη αυτήν την περίοδο. Τα ρωσικά στρατεύματα μετά την κατάληψη της Αβντίιβκα πέτυχαν ένα μπαράζ επιτυχιών σε αυτήν την κατεύθυνση, με νεότερη την απόκτηση του ελέγχου του Βοντιάνογιε. 

Κάποιες αναφορές περιγράφουν πως η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προσπαθεί να επιστρατεύσει νέους άντρες για να δημιουργήσει μία ομάδα κρούσης στο Τσάσοφ Γιαρ, όπου κινούνται αρκετές από τις εναπομείναντες δυνάμεις του Κιέβου. 

Έφτασαν τα Περίχωρα του Τσάσοφ Γιαρ

Παράλληλα, ανταποκριτές από το μέτωπο αναφέρουν πως κατά την διάρκεια των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων στην επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν με επιτυχία προς την περιοχή του Τσάσοφ Γιαρ. Αυτήν την στιγμή λέγεται πως οι δυνάμεις της Μόσχας βρίσκονται στα περίχωρα του πολύ σημαντικού Τσάσοφ Γιαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σημερινές επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στόχο έχουν την κατάληψη του Τσάσοφ Γιαρ, της πόλης Σολεντάρ και κάποιων κοντινών οικισμών. Αν τα καταφέρουν θα ανοίξουν δρόμο προς άλλες ουκρανικές κρίσιμες πόλεις, όπως το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ. Αν αποκτήσουν τον έλεγχο αυτών των πόλεων οι Ρώσοι τότε οι εχθροπραξίες στο Ντονμπάς θα επηρεαστούν σοβαρά, φυσικά όχι ευνοϊκά για τους Ουκρανούς.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις ολοκληρώνουν τον «καθαρισμό» της Μπογκντάνοβκα από Ουκρανούς στρατιώτες. Από τότε που οι Ρώσοι κατέλαβαν τον οικισμό ξεκίνησαν να εκδιώκουν τους Ουκρανούς στρατιώτες που παρέμειναν σε αυτόν προς άλλους κοντινούς οικισμούς. Η κατάληψη της Μπογκντάνοβκα από το Κρεμλίνο ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα, αφού το χωριό μετατράπηκε σε προγεφύρωμα του ρωσικού στρατού βοηθώντας τους στρατιώτες να προχωρήσουν δυτικότερα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές