μεταφορά αρμένικων αρμάτων στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Στα ύψη το θερμόμετρο του Καυκάσου! Οι Αρμένιοι μεταφέρουν μαζικά δυνάμεις στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν ενώ το Μπακού απειλεί με πόλεμο (Βίντεο)

Αναζωπύρωση της έντασης έχουμε στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν τις τελευταίες ώρες, αφού βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο αποκαλύπτουν μεταφορές στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού του αρμένικου στρατού κοντά στο Αζερμπαϊτζάν. Με απειλητικές δηλώσεις απάντησε το υπουργείο άμυνας της Μπακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αρμενία Μεταφέρει Δυνάμεις στα Σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο εχθές το βράδυ δείχνουν αρμένικα στρατιωτικά φορτηγά και τροχοφόρα οχήματα να μετακινούνται σε κομβόι προς τα σύνορα της χώρας με το Αζερμπαϊτζάν. Σε άλλα βίντεο αποκαλύφθηκε πως τα φορτηγά ήταν γεμάτα Αρμένιους στρατιώτες, οι οποίοι παρατάχθηκαν στην συνοριογραμμή.

Στα εν λόγω αρμένικα κομβόι εθεάθησαν επίσης αρματαγωγά που μετέφεραν κύρια άρματα μάχης και άλλα οπλικά συστήματα, όπως ρυμουλκούμενα πυροβόλα κλπ. Προφανώς η κίνηση αυτή υποδεικνύει πως η Γιερεβάν ετοιμάζεται για κάτι μεγάλο, ίσως για μία πιθανή αζέρικη επίθεση κατά της επικράτειας της χώρας.

Απειλεί το Αζερμπαϊτζάν

Η τοπική σελίδα AzerNews του Αζερμπαϊτζάν δημοσίευσε εχθές ένα άρθρο στο οποίο μεταδίδει επίσημες δηλώσεις του αζέρικου υπουργείου άμυνας.

«Πρόσφατα παρατηρήθηκε η συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού, τεθωρακισμένων οχημάτων, πυροβολικών συστοιχιών και ισχύς πυρός των αρμένικων ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, όπως επίσης και έντονη κινητικότητα αρμένικων δυνάμεων σε διάφορες κατευθύνσεις της συνοριογραμμής μας» δήλωσε το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, προσθέτοντας πως αυτές οι κινήσεις της Γιερεβάν σε συνδυασμό με την επιθετική ρητορική της χώρας θεωρούνται απειλές πολέμου από την Μπακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Προειδοποιούμε πως κάθε προσπάθεια πρόκλησης προβοκάτσιας από τις αρμένικες ένοπλες δυνάμεις κατά του Αζερμπαϊτζάν θα κατασταλεί από τον αζέρικο στρατό» έκλεισε το υπουργείο άμυνας της χώρας, τονίζοντας για άλλη μία φορά πως «η Αρμενία και οι προστάτες της θα φέρουν όλη την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης και για οποιαδήποτε πρόκληση λάβει χώρα».

Απειλές νέου πολέμου έχουμε λοιπόν από την Μπακού, ενώ από την πλευρά του Γιερεβάν έχουμε «σιωπηλές» μεταφορές στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα των δύο χωρών που εγείρουν ερωτήματα για τα σχέδια της Γιερεβάν. Κατά πάσα πιθανότητα βέβαια ο αρμένικος στρατός απλά επιθυμεί να αυξήσει το επίπεδο προστασίας στα σύνορά του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ