Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Στο όνομα της ελευθερίας! Έτοιμος ο Ορμπάν να "καταλάβει" τις Βρυξέλλες για να φέρει την αλλαγή στην ΕΕ

«Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ελευθερία και την κυριαρχία της Ουγγαρίας, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να καταλάβουμε τις Βρυξέλλες», δήλωσε την Παρασκευή ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στην ομιλία που έδωσε με την ευκαιρία της επετείου της ουγγρικής επανάστασης του 1848.

Ο Ορμπάν, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 14 χρόνια, ευελπιστεί πως το κόμμα του Fidesz θα επωφεληθεί από την αύξηση της υποστήριξης προς την ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη και καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 9 Ιουνίου, που ο Όρμπαν πιστεύει ότι θα φέρει μια νίκη για τα κυρίαρχα κόμματα. Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας συνέκρινε τις Βρυξέλλες με μια αυτοκρατορία που «έχει εγκαταλείψει ανθρώπους, αγρότες, μεσαία τάξη και εταιρείες» περιορίζοντας τα «δικαιώματα των εθνών». Αυτή η αυτοκρατορία, συνέχισε ο Όρμπαν, «θέλει να μας αναγκάσει να συμμετάσχουμε στον πόλεμο στην Ουκρανία, να δεχτούμε τους μετανάστες και να κατηχήσουμε τα παιδιά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν θα δεχθούμε οι Βρυξέλλες να αφήσουν μόνους τους Ευρωπαίους, επιπλέον, στράφηκαν εναντίον τους", είπε ο Ορμπάν.

«Οι Βρυξέλλες δεν είναι η πρώτη αυτοκρατορία που ποθεί την Ουγγαρία, αλλά τα τελευταία 500 χρόνια όλες οι αυτοκρατορίες αυτού του είδους έχουν συνειδητοποιήσει ότι η καταπίεση, η διαφθορά ή η βία που ασκούν δεν τις οδηγούν πουθενά», είπε ο Βίκτορ Όρμπαν. «Είμαστε ο Δαβίδ που ο Γολιάθ θα έκανε καλά να αποφύγει», προειδοποίησε, επιμένοντας ότι «η Ουγγαρία είναι κυρίαρχη χώρα και θα συνεχίσει να είναι», σύμφωνα με τα πρακτορεία MTi και EFE.

Η Βουδαπέστη έχει επίσης εμπλακεί σε μακρές διαμάχες με αποτέλεσμα να δεσμευθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια που προορίζονται για τη χώρα.

«Οι Βρυξέλλες από μόνες τους δεν πρόκειται θα το καταλάβουν αυτό, αλλά θα βαδίσουμε προς τις Βρυξέλλες και θα φέρουμε οι ίδιοι την αλλαγή στην ΕΕ», υποστήριξε επίσης ο Όρμπαν. «Θα είμαστε η πλειοψηφία στον δυτικό κόσμο»

Ο πρωθυπουργός από τη Βουδαπέστη πιστεύει ότι σε αυτή την αποφασιστική και καθοριστική χρονιά, οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις θα αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη, θα γίνουν η πλειοψηφία στη Δύση και θα «αποκαταστήσουν την κανονική ζωή», γιατί «οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι η ΕΕ θα τους αφαιρέσει την ανθρώπινη ελευθερία".

«Η φετινή χρονιά είναι καθοριστική. Στο τέλος του χρόνου θα είμαστε η πλειοψηφία στον δυτικό κόσμο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν κυρίαρχο αναπροσανατολισμό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως ανέφερε ο Ούγγρος συντηρητικός πρωθυπουργός, ο οποίος υπενθύμισε τις χώρες όπου τους τελευταίους μήνες κέρδισαν τις εκλογές κόμματα με αυτόν τον προσανατολισμό, δηλαδή τη Σλοβακία, την Ολλανδία και την Ιταλία.

Επίσης, πρόσθεσε,πως η Τσεχία «ξυπνάει», η Αυστρία επίσης «ετοιμάζεται» για μια επιτυχία των συντηρητικών, ενώ ακόμη και στις ΗΠΑ «επαναστατούν». Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν ξέχασε να αναφερθεί τον «εκβιασμό» που γίνεται κατά της Ουγγαρίας μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάγωσε την πρόσβαση αυτής της χώρας στα ευρωπαϊκά κονδύλια λόγω παραβίασης του κράτους δικαίου, ξεκλειδώνοντας μόνο περίπου το ένα τρίτο αυτών των κεφαλαίων στο τέλος του περασμένου έτος. «Στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9 Ιουνίου, δεν θα μπορείτε να κρυφθείτε, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα υπερασπιστείτε τη χώρα σας ή αν θα φάτε το ψωμί των άλλων!», κατέληξε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ