Ένοπλες Συρράξεις

Μαίνεται ο πόλεμος! Η Ουκρανία ανατίναξε τη ρωσική σιδηροδρομική γέφυρα που μεταφέρει στρατιωτικό φορτίο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ανατίναξε μια σιδηροδρομική γέφυρα στη νοτιοδυτική περιοχή Σαμάρα της Ρωσίας τη Δευτέρα, επειδή χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά «στρατιωτικού φορτίου».

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά εκρήξεων που στοχεύουν το ρωσικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο το Κίεβο λέει ότι χρησιμοποιεί η Μόσχα για να μετακινήσει στρατεύματα και εξοπλισμό για την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Μια σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από τον ποταμό Chapaevka στην περιοχή Σαμάρα της Ρωσίας ανατινάχθηκε. Στις 4 Μαρτίου 2024, γύρω στις 6 το πρωί [τοπική ώρα], η γέφυρα υπέστη ζημιά ανατινάζοντας τις δομές υποστήριξής της», ανέφερε η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Η Ρωσία χρησιμοποιούσε τη σιδηροδρομική γραμμή για να μεταφέρει πυρομαχικά από ένα εργοστάσιο στην πόλη Chapayevsk, ανέφερε.

Η Ρωσία αλλάζει τα δρομολόγια των τρένων μετά την έκρηξη στην σιδηροδρομική γέφυρα

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει και να αλλάξει το δρομολόγιο ορισμένων τρένων στην περιοχή Σαμάρα μετά από την έκρηξη που έγινε στην σιδηροδρομική γέφυρα, την οποία οι ουκρανικές στρατιωτικές πληροφορίες ισχυρίστηκαν ότι χρησιμοποιούνταν από τρένα που μετέφεραν πυρομαχικά.

Έκρηξη συγκλόνισε τη γέφυρα, η οποία εκτείνεται στον ποταμό Chapayevka κοντά στη ρωσική πόλη Σαμάρα, περίπου 850 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Βρίσκεται στον ποταμό Βόλγα, η περιοχή Σαμάρα είναι ένας από τους κόμβους της βαριάς βιομηχανίας της Ρωσίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ