Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η απόρρητη συνομιλία που υπέκλεψε η Ρωσία: Γερμανοί αξιωματικοί μιλούν για χτύπημα στην Κριμαία με πυραύλους Taurus - Οργή από τη Μόσχα

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά πιθανή υποκλοπή απόρρητης συνομιλίας μεταξύ υψηλόβαθμών αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ηχητικό διάρκειας 38 λεπτών αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα την Παρασκευή 1/3/2024, από την επικεφαλής του Russia Today, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, η οποία δήλωσε ότι αποτελεί απόδειξη ότι η Γερμανία σχεδιάζει χτυπήματα στην Κριμαία.

Αυτοί αναφέρονται κυρίως στο σενάριο χρήσης από τις ουκρανικές δυνάμεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus, γερμανικής κατασκευής, και τις πιθανές επιπτώσεις τους, κυρίως αν χρησιμοποιηθούν εναντίον στόχων όπως η γέφυρα της Κριμαίας που συνδέει τη χερσόνησο Κερτς με το ρωσικό έδαφος.Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η τηλεδιάσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε σε κρυπτογραφημένο εσωτερικό δίκτυο του στρατού, αλλά στην πλατφόρμα WebEx, άρα δεν ήταν καθόλου ασφαλής η σύνδεση.
 
Στη συνομιλία, εκπρόσωποι της γερμανικής αεροπορίας αναρωτιούνται πόσοι πύραυλοι Taurus θα χρειαστούν για να επιτεθούν στη γέφυρα και αν θα είναι αποτελεσματική.

Ένας αξιωματούχος σημειώνει επίσης ότι η άμεση συμμετοχή στον προγραμματισμό εργασιών θα πρέπει να «αποφεύγεται».

Ειδικοί τους οποίους ρώτησε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel εκτίμησαν ότι η συνομιλία είναι αυθεντική.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για συνομιλία αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο, δήλωσε ότι «δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα» αν οι φωνές είχαν αλλοιωθεί πριν από τη δημοσίευση.

«Εξετάζουμε αν επικοινωνίες που συνδέονται με την Πολεμική Αεροπορία έγιναν στόχος παρακολουθήσεων, η στρατιωτική αντικατασκοπεία (BAMAD) έχει αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», επεσήμανε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Ουκρανία ζητεί εδώ και καιρό από τη Γερμανία αυτού τους είδους τους πυραύλους, που έχουν βεληνεκές μεγαλύτερο των 500 χιλιομέτρων, αλλά μέχρι στιγμής το Βερολίνο αρνείται επικαλούμενο τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

«Αν αυτή η ιστορία επιβεβαιωθεί, θα είναι ιδιαίτερα προβληματική», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής αρμόδιας για τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών Κονσταντίν φον Νοτς μιλώντας στις εφημερίδες του ομίλου RND.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι αν πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση ή για ένα δομικό πρόβλημα ασφαλείας» στους κόλπους του γερμανικού στρατού, πρόσθεσε.

Ένας ειδικός σε θέματα Άμυνας του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), ο Ρόντεριχ Κίζεβέτερ, εκτίμησε ότι «η συνομιλία δόθηκε στη δημοσιότητα σκοπίμως από τη Ρωσία αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή με έναν συγκεκριμένο στόχο», να σταματήσει εν τη γενέσει της η συζήτηση στη Γερμανία για την παροχή Τaurus στην Ουκρανία.

«Και άλλες συνομιλίες έχουν σίγουρα υποκλαπεί και θα δημοσιευθούν αργότερα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Ρωσίας», προέβλεψε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Οργή από τη Ρωσία

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε στο Telegram: «Οι διαχρονικοί μας αντίπαλοι - οι Γερμανοί - μετατράπηκαν και πάλι σε ορκισμένους εχθρούς μας».

«Κοιτάξτε, με ποια λεπτομέρεια και με τόση λεπτομέρεια οι (Γερμανοί) συζητούν να χτυπήσουν το έδαφός μας με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, επιλέγουν στόχους για να χτυπήσουν και συζητούν πώς να προκαλέσουμε τη μέγιστη ζημιά στην πατρίδα μας και τον λαό μας», είπε χαρακτηριστικά

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε το Σάββατο ότι η συζήτηση πρόδωσε τα «πονηρά σχέδια» των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες, όπως είπε, διέπραξαν «μια κατάφωρη αυτο-έκθεση».

Το Κίεβο θέλει η Γερμανία να της παρέχει πυραύλους Taurus, οι οποίοι έχουν βεληνεκές περίπου 500 km (300 μίλια).

Ο κ. Scholz έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί, φοβούμενος ότι θα οδηγούσε σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...