Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΘΑ στην πρώτη γραμμή- Τα υπέρ και το μεγάλο κατά του "εγχειρήματος "-Οι "διορθωτικές" κινήσεις του

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός  Oleksandr Syrskii συνεχίζει τις επισκέψεις εργασίας του σε Ουκρανούς πολεμιστές για τον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων στο μέτωπο. Αυτό δήλωσε ο Γενικός Διοικητής στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΘΑ στην πρώτη γραμμή- Τα υπέρ και το μεγάλο κατά του εγχειρήματος

"Συνεχίζω να εργάζομαι στο ανατολικό μέτωπο. Μέσα σε τρεις ημέρες, έγινε απολύτως σαφές γιατί, στην περίπτωση των ίδιων δεικτών στελέχωσης, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, ορισμένες Ταξιαρχίες καταφέρνουν να συγκρατήσουν τις εχθρικές επιθέσεις και να κρατήσουν τις θέσεις τους, ενώ άλλες όχι», σημείωσε ο Syrskii

Η παραπάνω κίνηση του Ουκρανού Στρατηγού, ήταν αναμενόμενη κατά την άποψή μας, προκειμένου να έχει ιδία άποψη για τα προβήματα-δυσχέρειες-ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο στρατός του στην Ανατολική Ουκρανία, όπου οι Ρώσοι σημειώνουν νίκες σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα επεμβαίνοντας άμεσα και δραστικά επιχειρεί να  στεγανοποιήσει τις ρωγμές στο μέτωπο, προτού αυτό καταρρεύσει.

Η προσωπική παρουσία του τέλος σε Μονάδες πρώτης γραμμής έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση του ηθικού των  Ουκρανών στρατιωτών που μάχονται εδώ  και πολύ καιρό, δείχνοντας εμπράκτως ότι ως Αρχηγός τους στέκεται δίπλα τους.

Βεβαίως εδώ εγκυμονείται ένας θανάσιμος κίνδυνος για τον Ουκρανό Α/ΓΕΕΘΑ, αφού είναι δεδομένο ότι αποτελεί στόχο ύψιστης προτεραιότητας για τους Ρώσους, που κατά την εκτίμησή μας έχουν εστιάσει στον εντοπισμό  και εξόντωσή του.

Ο ρόλος του Διοικητή και του Επιτελείου μιας Ταξιαρχίας

Ειδικότερα, ο Στρατηγός, σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ,  ανέφερε ότι "πολλά πράγματα εξαρτώνται από τον Διοικητή της Ταξιαρχίας, το επίπεδο εκπαίδευσης, την εμπειρία, την ικανότητά του να λαμβάνει επαρκείς και ισορροπημένες αποφάσεις και την κατανόηση της πλήρους ευθύνης για την εκτέλεση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί και για τη ζωή και την υγεία των υφισταμένων του", επισημαίνοντας:

"Αναμφίβολα, το επίπεδο εκπαίδευσης και συντονισμού του Επιτελείου της ταξιαρχίας, μέσω του οποίου ο Διοικητής ασκεί τις εξουσίες του, παίζει μεγάλο ρόλο", ανέφερε ο Syrskii.

Ως εκ τούτου, ο Ανώτατος Διοικητής της Ουκρανίας έστειλε ομάδες ειδικών σε Ταξιαρχίες όπου υπήρχαν προβλήματα  για μεταφορά εμπειρίας καθώς και παροχή βοήθειας.

Ο Ανώτατος Διοικητής έχει λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για την παροχή εφεδρειών, πυρομαχικών, UAV και άλλου εξοπλισμού με βάση τα αποτελέσματα της ακρόασης των Διοικητών των Ταξιαρχιών και τωνΥποδιοικητών τους.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ο Διοικητής δεν ελέγχει την κατάσταση και οι ενέργειες και οι εντολές απειλούν άμεσα τη ζωή και την υγεία των υφισταμένων, αναγκάζομαι να λάβω αποφάσεις επί προσωπικού», είπε ο Σίρσκι.

Επιπλέον, ο Oleksandr Syrskii σημείωσε τις ενέργειες των στρατιωτών της 54ης Ξεχωριστής Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, οι οποίοι είχαν καταστρέψει δύο φάλαγγες ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων με ακριβή πυρά πυροβολικού σε συνδυασμό με  τη σταθερότητα και το θάρρος των στρατιωτών της 25ης χωριστής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας και την  47η  Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία στις μάχες για την Ορλίβκα και το Μπερντύχι.

Ανέφερε επίσης την αποφασιστικότητα και το θάρρος των στρατιωτών της 79ης Ξεχωριστή Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου κατά την απόκρουση επιθέσεων κατοχικών στην περιοχή Novomykhailivka.

"Σημειώνω ως θετικό την αντικατάσταση μιας Ταξιαρχίας στο μέτωπο μετά από δύο χρόνια συνεχών μαχών και τη μεταφορά στα μετόπισθεν για την αποκατάσταση της ικανότητας μάχης. Έτσι, η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη. Μαζί στη Νίκη! Δόξα στην Ουκρανία!" δήλωσε ο Syrskii."

Σωστές οι διορθωτικές κινήσεις του Ουκρανού Α/ΓΕΕΘΑ

Οι παραπάνω επισκέψεις του Α/ΓΕΕΘΑ στην πρώτη γραμμή του πολέμου, είναι  κατά την άποψή μας προς τη σωστή κατεύθυνση,προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για όλα και για όλους, αρκεί να μην τον ανακαλύψουν οι Ρώσοι και τον εξοντώσουν.

Το γεγονός ότι ενισχύει με έμπειρο προσωπικό τα επιτελεία Ταξιαρχιών που μάχονται στην πρώτη γραμμή, υποδηλώνει σημαντικές απώλειες στις τάξεις αυτών  και κόπωση, με αποτέλεσμα  την μειωμένη απόδοσή τους  και την βοήθεια του Διοικητή και Υποδιοικητή αυτών στο έργο τους και στη λήψη σωστών αποφάσεων κατά περίπτωση.

Η αντικατάσταση τέλος της Ουκρανικής Ταξιαρχίας που συμπλήρωσε δύο χρόνια στο μέτωπο συνεχών μαχών και η απόσυρσή της στα μετόπισθεν με εντολή του Ουκρανού Α/ΓΕΕΘΑ κρίνεται σωστή και επιβεβλημένη, αφού θα είχε μειωμένη μαχητική ικανότητα λόγω απωλειών και συνεπώς έλλειψη συνοχής και ηθικού.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...