Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Ξέφυγε τελείως" ο Πούτιν- Απειλεί ευθέως Δύση και Ουκρανία με πυρηνικό "Αρμαγεδώνα" με τους διηπειρωτικούς πυραύλους "SATAN-2"

Σε μια πρόσφατη ομιλία προς το Ρωσικό Έθνος, ο Πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε την ανάπτυξη και την επικείμενη επιχειρησιακή χρήση των βαρέων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων RS-28 Sarmat [Satan-2] από τις Ρωσικές ένοπλες Δυνάμεις.

Σαφέστατες αναφορές Πούτιν για παράδοση των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων RS-28 Sarmat (Satan-2) στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις

Αν και οι δηλώσεις του Πούτιν ήταν ασαφείς σχετικά με τους στόχους ή τα επιχειρησιακά σημεία στα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτός ο πύραυλος, το πολιτικό κλίμα που επικρατούσε υπαινίσσεται την Ουκρανία, σε απάντηση πιθανής εμπλοκής δυτικών στρατευμάτων  του  ΝΑΤΟ.

"Εμβαθύνοντας περαιτέρω στις παρατηρήσεις του Πούτιν, αποκάλυψε την παράδοση της πρώτης παρτίδας βαρέων βαλλιστικών πυραύλων Sarmat στα στρατεύματα.  Αυτά τα σχόλια ήρθαν  μετά τα  διφορούμενα σχόλια του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα κινητοποίησης στρατευμάτων στην Ουκρανία για να βοηθήσουν το Κίεβο", επισημαίνει Διεθνές ΜΜΕ, αναφέροντας:

"Εικασίες και ίντριγκες πυροδοτήθηκαν περαιτέρω τις τελευταίες 24 ώρες από πολυάριθμα βίντεο που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο που παρουσιάζουν τις κινήσεις των βαρέων πυρηνικών ICBM σε ολόκληρη τη Ρωσία. Αναμφισβήτητα, το καυτό θέμα της  συζήτησης υποδηλώνει ότι οι εγκαταστάσεις πυραύλων ενδέχεται να προετοιμάζονται για τη Στρατιωτική Παρέλαση στις 9 Μαΐου.

Η παραγωγή τους  ξεκίνησε

Υπενθυμιζεται ότι στις αρχές του Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε τη συνεχιζόμενη μαζική παραγωγή του RS-28 Sarmat. Ανέφερε ότι αυτή η ενέργεια σηματοδοτεί την επιτυχή ολοκλήρωση της φάσης ανάπτυξης του πυραύλου αφού έχει περάσει τις τελικές δοκιμές . Επιπλέον, βρίσκονταν στη διαδικασία ολοκλήρωσης διαφόρων διοικητικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Ωστόσο, οι φήμες δείχνουν ότι η ανάπτυξη του RS-28 Sarmat από τη Ρωσία θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από μια τυπική στρατιωτική διαδικασία. Θεωρείται ευρέως ως «επίδειξη ισχύος» που στοχεύει στη Δύση, ιδιαίτερα ως απάντηση στα σχόλια της Γαλλίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Alexey Krivoruchko ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγες ημέρες ότι το Satan-2 έχει ήδη αναπτυχθεί. Ο ισχυρισμός του ήταν ότι ο πρωταρχικός στόχος αυτών των αναπτύξεων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων το 2024 είναι να ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι δοκιμές από το 2017 έως σήμερα

Στο κοσμοδρόμιο Plesetsk , που βρίσκεται στην πόλη Mirny, στην Περιφέρεια Αρχάγγελσκ, στη  Ρωσία,πραγματοποιήθηκαν οι αρχικές εξετάσεις του πυραύλου μας. Το πρώτο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η δοκιμή εκτόξευσης του RS-28 Sarmat, η οποία έγινε τον Δεκέμβριο του 2017.

Αυτή η άσκηση είχε στόχο να εξετάσει προσεκτικά τον χειρισμό του πυραύλου πριν από την εκτόξευση και να εξετάσει προσεκτικά τις διαδικασίες μετακίνησής του.

Σε μια δοκιμή εκτόξευσης, δεν πραγματοποιείται εκτόξευση πλήρους κλίμακας. Αντίθετα, αυτό περιλαμβάνει μια «εκτόξευση» του πυραύλου από το σιλό του χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια αερίου, μιμούμενη το αρχικό στάδιο μιας πραγματικής εκτόξευσης.

Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης, το RS-28 Sarmat ανέβηκε στους ουρανούς για την πρώτη του πλήρη πτήση τον Μάρτιο του 2018. Ο πύραυλος χτύπησε τον στόχο του με ακρίβεια, επιδεικνύοντας την επιχειρησιακή του ετοιμότητα και σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην πρόοδό του.

Περαιτέρω αξιολογήσεις του RS-28 Sarmat πραγματοποιήθηκαν στον ίδιο χώρο - το κοσμοδρόμιο Plesetsk. Αυτές οι συνεχιζόμενες αξιολογήσεις επιβεβαίωσαν τις παραμέτρους απόδοσης του πυραύλου και επιβεβαίωσαν τις ικανότητές του να εκτελεί τις εργασίες για τις οποίες σχεδιάστηκε.

10 τόνοι πυρηνικών κεφαλών

Ο RS-28 Sarmat, μια εκφοβιστική  πυραυλική οντότητα στην παγκόσμια σκηνή, που συχνά αναφέρεται ως «Σατανάς 2».

Πρόκειται για έναν ισχυρό, υπερβαρύ διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) με υγρά καύσιμα, γεμάτο με θερμοπυρηνικά όπλα.

Αποτελεί σημαντικό μέρος της προσπάθειας της Ρωσίας για πυρηνικό εκσυγχρονισμό και πρόκειται να αντικαταστήσει το γερασμένο R-36M2 "Voevoda", γνωστό επίσης από το ΝΑΤΟ ως SS-18 "Satan".

Ζυγίζει  208,1 τόνους και έχει μήκος 35,3 μέτρα. Με σεβαστή διάμετρο περίπου 3 μέτρων, ο πύραυλος προωθείται από έναν ισχυρό κινητήρα υγρού καυσίμου. Αυτός ο κινητήρας είναι υπεύθυνος για τις εντυπωσιακές του δυνατότητες ταχύτητας και αυτονομίας. Επιπλέον, με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 10 τόνων, διαθέτει επαρκή χώρο για να φιλοξενήσει πολλαπλά ανεξάρτητα κατευθυνόμενα εναέρια οχήματα [MIRV].

Ας εμβαθύνουμε λίγο στην επιχειρησιακή του εμβέλεια, η οποία είναι περίπου τα εκπληκτικά 18.000 χιλιόμετρα. Με απλούστερους όρους, έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε οποιονδήποτε στόχο παγκοσμίως. Αυτή η εξαιρετική κάλυψη αποδίδεται στην αξιοσημείωτη ταχύτητά του και στην υποτροχιακή διαδρομή πτήσης που ακολουθεί.

 

Ένας πύραυλος πλήτει πολλούς στόχους ταυτόχρονα

Δείτε πώς λειτουργεί το RS-28 Sarmat – εκτοξεύεται προς τον ουρανό από ένα σιλό πυραύλων, που τροφοδοτείται από την ανάφλεξη του κινητήρα του με υγρά καύσιμα. Μόλις φτάσει σε ένα συγκεκριμένο ύψος, η εργασία του κινητήρα ολοκληρώνεται και ο πύραυλος συνεχίζει την τροχιά του, ακολουθώντας μια βαλλιστική διαδρομή στον αέρα. Η επόμενη φάση περιλαμβάνει την ανάπτυξη των κεφαλών, οι οποίες αποθηκεύονται στο διαμέρισμα ωφέλιμου φορτίου του πυραύλου.

Αυτές οι κεφαλές, παραδόξως, έχουν το καθένα ξεχωριστά μονοπάτια πτήσης που οδηγούν σε ξεχωριστούς στόχους. Ναι, αυτό σημαίνει ότι κάθε κεφαλή θα μπορούσε ενδεχομένως να χτυπήσει διαφορετικό στόχο, επιτρέποντας στον πύραυλο να χτυπήσει πολλές τοποθεσίες.

Η έκταση της ζημιάς επηρεάζεται από την ισχύ της κεφαλής που έχει αναπτυχθεί και το ύψος της έκρηξης σε σχέση με το έδαφος.

Ας αναλογιστούμε τις καταστροφικές συνέπειες της επίτευξης των κεφαλών στους καθορισμένους στόχους τους.

Κάθε RS-28 Sarmat φημολογείται ότι μεταφέρει έως και 10-15 MIRV, με κάθε κεφαλή να απειλεί να εξαπολύσει έως και 750 κιλοτόνους καταστροφικής δύναμης.

Αυτό είναι αρκετές φορές πιο ισχυρό από τις ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τα επακόλουθα θα οδηγούσαν σε εκτεταμένες καταστροφές και η περιοχή θα γεμίσει με επιβλαβή ακτινοβολία."

"Τα παιδία παίζει" με πυρηνικά όπλα

Είναι απορροίας άξιο γιατί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, κατά διαστήματα , είτε ο Πούτιν είτε ο Μεντβέντεβ, εκτοξεύουν έμμεσες και εσχάτως άμεσες απειλές για χρήση Πυρηνικών όπλων, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τη Ρωσία.

Δεν ξέρουν ότι ΗΠΑ-ΗΒ-Γαλλία διαθέτουν πυρηνικά όπλα;

Δεν ξέρουν ότι οι ΗΠΑ "έσβησαν" από τον χάρτη Χιροσίμα και Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεπώς αν  η Ρωσία διανοηθεί να πλήξει με πυρηνικά όπλα είτε τις ίδιες , είτε άλλο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, θα απαντήσουν με πυρηνικά και οι ίδιες;

Τέλος δεν γνωρίζουν οι Ρώσοι ότι πλέον από έναν πυρηνικό πόλεμο δεν θα βγεί κανείς νικητής;

Τότε γιατί κάθε λίγο και λιγάκι κάνουν αναφορά στην πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων;

Για να τρομάξουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ;

Μάλλον όχι.

Το πιθανότερο είναι ότι επιχειρούν να λειάνουν μέσω των συνεχών αναφορών τους για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων, την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων τους στην Ουκρανία, σε περίπτωση αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ για υποστήριξή της.

Και αυτό όμως σκοντάφτει στο αντεπιχείρημα ότι παρόμοια χρήση θα μπορούσαν να κάνουν και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εναντίον τους, αφού έχουν επίσης τακτικά πυρηνικά όπλα.

Τότε τί;

Μάλλον τα "παιδία παίζει", όπως λέει ο σοφός Ελληνικός λαός.

Το άσχημο είναι ότι παίζουν με πυρηνικά όπλα και όχι με παιγνίδια.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ