Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Προετοιμασίες παρέλασης για την "Ήμέρα της νίκης" από τον Πούτιν με "μόστρα" τους πυρηνικούς RS-24 YARS ICBM-Μήνυμα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ουκρανία

Ο Πούτιν έχει στο μυαλό του δύο ημερομηνίες ορόσημα, προκειμένου να κάνει επίδειξη ισχύος σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ουκρανία.

Η πρώτη είναι στις αρχές Μαρτίου που θα διεξαχθούν οι Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, όπου θέλει να συνδυάσει την σίγουρη επανεκλογή του με την ολοκληρωτική κατάληψη της περιφέρειας Λουχάνσκ, γιαυτό και έχει δώσει ήδη τελεσίγραφο τριών (3) εβδομάδων στον Ρωσικό στρατό για πραγματοποίησή της.

Η δεύτερη αφορά την παρέλαση που θα διεξαχθεί στις 9 Μαϊου στην Μόσχα, στην Κόκκινη πλατεία, για τον εορτασμό της νίκης στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζί, όπου φαίνεται ότι θα επιδείξει στη Δύση μέσω αυτής νέα οπλικά συστήματα και μέσα, μηδέ εξαιρουμένων εκτοξευτών πυρηνικών όπλων.

Στο τελευταίο εστιάζει άρθρο Διεθνούς ΜΜΕ, επισημαίνοντας: 

Προετοιμασίες παρέλασης  για την "Hμέρα της νίκης" από τον Πούτιν με "μόστρα" τους πυρηνικούς  RS-24 YARS  ICBM

"Το RS-24 YARS Nuke ICBM της Ρωσίας θα είναι μέρος των εορτασμών της Ημέρας της Νίκης. Στέλνει ο Πούτιν μήνυμα στο ΝΑΤΟ;

Σε αντίθεση με την περσινή σίγαση Παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα, η φετινή έκδοση θα μπορούσε να δει τα κινητά επίγεια πυραυλικά συστήματα Yars. 

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, μια συνοδεία κινητών επίγειων πυραυλικών συστημάτων Yars (PGRK) παρέλασε από την περιοχή Ivanovo σε ένα πεδίο εκπαίδευσης κοντά στη Μόσχα, προετοιμάζοντας μια μνημειώδη παρουσία στην επερχόμενη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία.

Η μηχανοποιημένη φάλαγγα , αποτελούμενη από εκτοξευτές πυραύλων Yars, έκανε το ταξίδι στο Alabino στην περιοχή της Μόσχας, καλύπτοντας απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων, στις περιοχές Ivanovo, Vladimir και Moscow, όπως αναφέρει το TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτή η ανάπτυξη σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα στην προετοιμασία για την ετήσια Παρέλαση της Ημέρας της Νίκης, ένα σημαντικό γεγονός που μνημονεύει τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πυραυλικό σύστημα RS-24 Yars

Το πυραυλικό σύστημα RS-24 Yars αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των στρατηγικών αμυντικών δυνατοτήτων της Ρωσίας, με κινητούς και διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στερεού καυσίμου που βασίζονται σε σιλό, εξοπλισμένους με κεφαλές πολλαπλών ανεξάρτητων στόχων οχημάτων (MIRV).

Η Ρωσία ξεκίνησε την ανάπτυξη συστημάτων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) Yars το 2009, όταν ο εκτοξευτής Yars έγινε δεκτός για πειραματικά καθήκοντα μάχης στο πλαίσιο της Στρατηγικής Δύναμης Πυραύλων.

Αναπτύχθηκε από την ομάδα του Ινστιτούτου Θερμικής Μηχανικής της Μόσχας υπό την ηγεσία του γενικού σχεδιαστή Yuri Solomonov.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, το ταξίδι της συνοδείας περιελάμβανε τη διέλευση μεγάλων συγκοινωνιακών οδών, συμπεριλαμβανομένης της ομοσπονδιακής εθνικής οδού Μ7 και της περιφερειακής οδού Αυτοκινήτου της Μόσχας.

Αυτό το υλικοτεχνικό επίτευγμα απαιτούσε προσεκτικό συντονισμό και σχεδιασμό για να διασφαλιστεί η ασφαλής και έγκαιρη άφιξη των πυραυλικών συστημάτων στον προορισμό τους.Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, το προσωπικό της Περιφέρειας Ιβάνοβο υποβλήθηκε σε αυστηρές δοκιμές εκπαίδευσης και προσόντων μαζί με τα πληρώματα της ομάδας παρέλασης της Στρατηγικής Δύναμης Πυραύλων.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν εξειδικευμένες εκπαιδευτικές συνεδρίες και ασκήσεις οδήγησης με τους εκτοξευτές οδικών-κινητών πυραύλων Yars σε σχηματισμό νηοπομπών σε ένα αυτόδρομο.

Μετά από διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης, η οποία αξιολόγησε την ετοιμότητα και τις δυνατότητες του προσωπικού και του εξοπλισμού, η επιτροπή της στρατιωτικής διοίκησης της Στρατηγικής Πυραυλικής Δύναμης και ο σχηματισμός πυραύλων Vladimir ενέκριναν τη συμμετοχή τους στην προετοιμασία της παρέλασης.

«Προσωπικό και εξοπλισμός του σχηματισμού πυραύλων Teikovsky συμμετέχουν σε στρατιωτικές παρελάσεις στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας από το 2008», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Γιατί η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου;

Η Ημέρα της Νίκης, ανάμνηση του θριάμβου της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας το 1945, είναι η πιο σημαντική γιορτή της Ρωσίας, αν και γνώρισε υποτονισμό  πέρυσι εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ιστορικά, η Ημέρα της Νίκης χρονολογείται από τις 8 Μαΐου 1945, όταν η άνευ όρων παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας αναγνωρίστηκε από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη».

Ωστόσο, στη Μόσχα, όπου ήταν ήδη 9 Μαΐου λόγω της διαφοράς ώρας, αυτή η σημαντική περίσταση έγινε γνωστή ως «Ημέρα της Νίκης» της Σοβιετικής Ένωσης.

Από τότε, η Ημέρα της Νίκης έχει βαθιά σημασία για τους Ρώσους, μνημονεύοντας τις θυσίες εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου».

Η πρώτη παρέλαση νίκης, υπό την προεδρία του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν, πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 1945, παρουσιάζοντας αιχμαλωτισμένα γερμανικά σύμβολα ως σύμβολα θριάμβου.

Φέτος θα σηματοδοτήσει την 79η επέτειο από τη νίκη της Ρωσίας, ένα ορόσημο γεμάτο τόσο από  ιστορική ευλάβεια όσο και σύγχρονες εντάσεις. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί με συνέπεια την Ημέρα της Νίκης για να ενισχύσει την αφήγηση της ρωσικής δύναμης και ανθεκτικότητας, ευθυγραμμίζοντας το έθνος με την κληρονομιά της νίκης του φασισμού.

Η ρητορική του Πούτιν, ωστόσο, έχει αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμμετοχή της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Από την πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, ο Πούτιν έχει κάνει παραλληλισμούς μεταξύ της συνεχιζόμενης σύγκρουσης και του αγώνα κατά του Αδόλφου Χίτλερ, μια σύγκριση που απορρίπτεται κατηγορηματικά από την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της.

Οι περσινοί εορτασμοί της Ημέρας της Νίκης πρόσφεραν μια πλήρη απόκλιση από την παράδοση.

Η μεγαλοπρέπεια της συνηθισμένης παρέλασης έξω από το Κρεμλίνο στην Κόκκινη Πλατεία ήταν ιδιαίτερα σιωπηλή, με μόνο ένα παλιό σοβιετικό τανκ στην οθόνη και την απουσία σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Οι τοπικές παρελάσεις ακυρώθηκαν επίσης και η πανεθνική πορεία του Immortal Regiment, μια οδυνηρή επίδειξη Εθνικής μνήμης, ακυρώθηκε.

Οι αναλυτές εικάζουν ότι η απόφαση του Κρεμλίνου να περιορίσει τους εορτασμούς μπορεί να οδηγήθηκε από την επιθυμία να αποφευχθούν μεγάλες συγκεντρώσεις εν μέσω αυξημένων εντάσεων. Υπήρχαν ανησυχίες ότι τέτοιες συγκεντρώσεις θα μπορούσαν άθελά τους να υπογραμμίσουν το ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης, το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να υποβαθμίσει.

Καθώς η Ρωσία προετοιμάζεται να τιμήσει ξανά τη μνήμη της Ημέρας της Νίκης, το έθνος βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, παλεύοντας με ιστορικές κληρονομιές και σύγχρονες προκλήσεις εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με την Ουκρανία."

Ψυχολογικές επιχειρήσεις(ΨΕΠ) ή προειδοποίηση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ;

Η παρέλαση της 9ης Μαίου  στην Κόκκινη πλατεία ,σχεδιάζεται να είναι μεγαλειώδης  φέτος, θέλοντας ο Πούτιν να δείξει σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ότι αφενός έχει το πάνω χέρι στον πόλεμο στην Ουκρανία και πως θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι της τελικής νίκης την οποία θεωρεί σίγουρα.

Παράλληλα μέσω της παρουσίας πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων στην παρέλαση, ο Ρώσος Πρόεδρος θέλει να δείξει ότι αν αμφισβητηθεί στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία η επικράτηση των Δυνάμεών του, υπάρχει και η λύση του "κόκκινου κουμπιού" των πυρηνικών όπλων.

Κοινώς είναι σα  να λέει  ο Πούτιν σε Ουκρανία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, "πάρτε το απόφαση, δεν πρόκειται η Ρωσία να χάσει στον πόλεμο στην Ουκρανία".

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...