στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις

Ομηρικές μονομαχίες στο κέντρο του Ραμπότινο-Το 70ο Ρωσικό Σύνταγμα έπιασε στον ύπνο Ουκρανούς αμυνόμενους και τους γάζωσε (Βίντεο)

Ομηρικές μάχες στον οικισμό Ραμπότινο στην νότια Ουκρανία μεταξύ των στρατών του Κιέβου και της Μόσχας μεταδίδουν ρωσικά και ουκρανικά μέσα. Οι Ουκρανοί αναφέρουν επιτυχίες, τι έγινε όμως στην πραγματικότητα σύμφωνα με τους Ρώσους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομηρικές Μάχες στο Ραμπότινο

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές ρωσικών μέσων, οι οποίες βασίζονται στις νεότερες ενημερώσεις του ίδιου του ρωσικού υπουργείου άμυνας, πρόσφατες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό της 28ης και της 65ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Ραμπότινο και Σερμπάκ στην Ζαπορίζια.

Επίσης, σε άλλο σημείο στην περιοχή του Ραμπότινο οι ρωσικές δυνάμεις λέγεται πως απώθησαν με επιτυχία δύο αντεπιθέσεις ομάδων εφόδου της 15ης ταξιαρχίας της ουκρανικής εθνοφρουράς.

Αυτό που βλέπουμε τώρα σύμφωνα με τους Ρώσους είναι μία αναζωπύρωση στις ουκρανικές δυνάμεις στο Ραμπότινο, οι οποίες μετά από πολλές εβδομάδες αδράνειας ξεκίνησαν και πάλι προσπάθειες ανακατάληψης θέσεων. Μετά την πρόσφατη διείσδυση του ρωσικού στρατού στην ουκρανική γραμμή άμυνας στο Ραμπότινο φαίνεται πως ο ουκρανικός στρατός έθεσε εκ νέου στόχους, με κορυφαίο την ανακατάληψη του εν λόγω οικισμού. Για να το καταφέρουν αυτό οι Ουκρανοί διοικητές μεταφέρουν εφεδρικές μονάδες από άλλους τομείς του μετώπου, όπως για παράδειγμα από το κοντινό Ορέχοβο.

Όλα δείχνουν πως η επόμενη μεγάλη μάχη στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο θα λάβει χώρα στην νότια Ουκρανία, κατά πάσα πιθανότητα στο Ραμπότινο. Βέβαια παρά το γεγονός πως οι Ουκρανοί έχουν μεταφέρει δυνάμεις εκεί, οι Ρώσοι εξακολουθούν να διατηρούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό. 

Σύμφωνα με το The Military Chronicle, το απόγευμα της 24ης Φεβρουαρίου μεταγωγικά αεροσκάφη του 70ου Μηχανοκίνητου Συντάγματος του ρωσικού στρατού μετέφεραν στρατεύματα στο κέντρο του Ραμπότινο. Όσους στρατιώτες και να στείλει το Κίεβο στην περιοχή η Μόσχα μπορεί να στείλει περισσότερους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι στρατιώτες του εν λόγω ρωσικού συντάγματος ξεχύθηκαν γρήγορα στην μάχη και σύμφωνα με ρωσικές αναφορές ενεπλάκησαν με Ουκρανούς αμυνόμενους στο Ραμπότινο, οι οποίοι αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν εξαιτίας της ρωσικής στρατιωτικής πίεσης.

«Έτσι, οι στρατιώτες μας κατέλαβαν ένα κτήριο σχολείου και προέλαυσαν σε βόρεια και ανατολικά τμήματα του οικισμού Ραμπότινο. Κρίνοντας από το υλικό της ρωσικής εφόδου, οι Ουκρανοί δεν περίμεναν τέτοια ταχύτατη επίθεση και ως αποτέλεσμα δεν αντιστάθηκαν σχεδόν καθόλου. Το μόνο που έκαναν ήταν να χρησιμοποιήσουν μία φορά έναν εκτοξευτή βομβίδων» έγραψε μία ρωσική σελίδα αναφορικά με την συγκεκριμένη μάχη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ