στρατιώτες
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Μετά την ρωσική σφαγή στο Λαστόκιν οι Ουκρανοί αποχωρούν ατάκτως από το Σεβέρνι-Έπεσε σε 1 εβδομάδα η "γραμμή Σίρσκι" (Βίντεο)

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις στον τομέα της Αβντίιβκα, παρά το γεγονός πως οι Ρώσοι έχουν μετακινήσει σημαντική ομάδα δυνάμεων σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα του Κουπιάνσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι Έγινε στην Αβντίιβκα τις Τελευταίες Ώρες;

Στην κατεύθυνση της Αβντίιβκα και βάσει νέων ρωσικών αναφορών, ρωσικές μονάδες της ομάδας δυνάμεων Κέντρο κατέλαβαν νέες πλεονεκτικές θέσεις στο πεδίο της μάχης και αιματοκύλισαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της 107ης Ταξιαρχίας Άμυνας στην περιοχή του οικισμού Τονένκογιε. 

Επιπρόσθετα, συνολικά 7 ουκρανικές αντεπιθέσεις απωθήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Νοβγκορόντσκογιε, Λεσίνκογιε, Λαστόκιν και Νοβομπαχμούτοβκα. Αυτό μετέδωσε πρώτο το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας σε ενημέρωσή του στις 25 Φεβρουαρίου. Κατά τις μάχες αυτές ο ουκρανικός στρατός λέγεται πως έχασε έως και 100 στρατιώτες, 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 8 τροχοφόρα οχήματα, έναν πολλαπλό εκτοξευτή πυραύλων Grad, ένα πυροβόλο D-30 και έναν σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel-AD.

Παράλληλα, όλα και περισσότερα ουκρανικά μέσα μεταδίδουν τον πλήρη έλεγχο του Λαστόκιν από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως επίσης και την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το Σεβέρνι εξαιτίας της έλλειψης υλικοτεχνικής υποστήριξης για τις δυνάμεις του Κιέβου εκεί. 

Τις τελευταίες ώρες, λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτείνουν πως τα ρωσικά στρατεύματα διείσδυσαν στην αμυντική γραμμή Στεπόβογιε-Πετρόβσκογιε-Λαστόκιν-Σεβέρνογιε, με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να οπισθοχωρήσουν άτακτα. Αυτή η γραμμή είναι γνωστή ως «γραμμή Σίρσκι».

Έτσι, τα ουκρανικά μέσα γράφουν πως μόνο ο οικισμός Τονένκογιε στέκεται στον διάβα του ρωσικού στρατού στην περιοχή μεταξύ της Αβντίιβκα και του ποταμού Βόβτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ο διοικητής της 93ης Ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού δήλωσε πως «ο μόνος τρόπος για να εξηγήσω γιατί δεν έχουν χτιστεί ακόμη νέες αμυντικές γραμμές δυτικά της Αβντίιβκα είναι πως αυτοί που ευθύνονται για την απώλεια της Αβντίιβκα είναι ακόμη ζαλισμένοι από την μελαγχολία της αποτυχίας. Όπως και να έχει, ο εχθρός ακόμη προελαύνει και οι στρατιώτες μας αναγκάζονται να αυτοσχεδιάσουν απλά για να επιβιώσουν στο πεδίο της μάχης».

Ωστόσο φαίνεται πως οι Ουκρανοί δεν έχουν τα μέσα για να χτίσουν μία γραμμή άμυνας ανάλογη της περίφημης ρωσικής «γραμμής Σουροβίκιν», την οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι Ρώσοι για να απωθήσουν την ουκρανική εαρινή αντεπίθεση του 2023. Τα στρατεύματα μηχανικού του ουκρανικού στρατού δεν θα μπορούσαν την δεδομένη χρονική στιγμή να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο αίτημα από το υπουργείο άμυνας του Κιέβου, ακόμη και εάν ο Ζελένσκι το απαιτούσε.

 

GALLERY

χάρτης - Τονένκογιε και Ορλόβκα κοντά στην Αβντίιβκα
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ