Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μετακίνηση 48 συστημάτων Iskander-M στα σύνορα με Ουκρανία-Κινέζος ειδικός θεωρεί ότι οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για επέμβαση στην Ουκρανία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει 48 εκτοξευτές του πυραυλικού συστήματος Iskander-M  κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές 500 χλμ και άνω, οι οποίοι είναι ικανοί να πλήξουν καίρια ισχυρά θωρακισμένες υποδομές στο ουκρανικό έδαφος.

Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με την παρουσία 70000 Ρώσων προς το Κουπιάνσκ και άλλα σημεία, δείχνει ταχεία επέλαση και επίθεση κατά των Ουκρανών, πριν προλάβει η δύση να αντιδράσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κινέζος ειδικός: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για επέμβαση στην Ουκρανία;

Ο Φαν Γκαούν (Fan Gaoyue) επισκέπτης  Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Sichuan, Πρώην Επικεφαλής Ειδικός στην Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών του κινεζικού Στρατού (PLA), αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για επέμβαση στην Ουκρανία.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Ρωσία και Ουκρανία μάχονται για δύο χρόνια, αλλά καμία δεν έχει πετύχει μια αποφασιστική νίκη — και ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Στις 24 Ιανουαρίου, το ΝΑΤΟ ξεκίνησε την άσκηση Steadfast Defender 2024, τις μεγαλύτερες ασκήσεις σε κλίμακα και διάρκεια από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Η διάρκεια έξι μηνών στρατιωτική άσκηση λαμβάνει  χώρα κυρίως στη Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Γερμανία, Ελλάδα, Νορβηγία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερους από 90.000 συμμετέχοντες, περισσότερα από 50 πολεμικά πλοία,1.100 οχήματα μάχης και μια ποικιλία εναέριων οχημάτων μάχης από 31 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και τη Σουηδία.

Την παραμονή της επετείου των δύο ετών από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, είναι ασυνήθιστο για το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει μια τόσο μεγάλη και μακροχρόνια άσκηση.

Τι σημαίνει όμως;

Σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για να νικήσει τους Ρώσους επιτιθέμενους;
Πολύ πιθανό, επειδή το ΝΑΤΟ έχει λόγους να το κάνει.

Πρώτον, η τεράστια στρατιωτική βοήθεια που παρείχε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν άλλαξε τη βασική στάση μιας ισχυρής Ρωσίας και της αδύναμης Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πληθυσμός της Ρωσίας είναι 146 εκατομμύρια, περίπου 3,4 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της Ουκρανίας.
Πριν από τη σύγκρουση, είχε έκταση 17,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, περίπου 28 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Ουκρανίας.

Ο ρωσικός Στρατός είναι 4,6 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της Ουκρανίας.Επιπλέον, η Ρωσία έχει πολύ ισχυρότερη αμυντική βιομηχανία από την Ουκρανία.

Μετά την έναρξη της σύγκρουσης, 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία και τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας έχουν προσαρτηθεί από τη Ρωσία.

Το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής της Ουκρανίας έχει καταστραφεί, όπως και η αμυντική της βιομηχανία, καθιστώντας την Ουκρανία ακόμα πιο αδύναμη.

Από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023, το ΝΑΤΟ και άλλες υποστηρικτικές χώρες παρείχαν περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμυντική βοήθεια  στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Ουκρανία επτά κατηγορίες και 102 τύπους όπλων και εξοπλισμού που αντλήθηκαν από την ενεργό υπηρεσία και το απόθεμα χρησιμοποιώντας προεδρική απόφαση 54 φορές, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας (16), συστήματα εδάφους (24), ελικόπτερα, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα(16). Αντιαρματικά και φορητά όπλα (8), πλοία (4) και άλλα συστήματα (16).

Άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Καναδά, παρείχαν στην Ουκρανία πυροβολικό, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους, ραντάρ και άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές οι στρατιωτικές συνεισφορές ενίσχυσαν τις δυνατότητες των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά δεν άλλαξαν τη βασική στάση μιας ισχυρής Ρωσίας και μιας αδύναμης Ουκρανίας.

Η στρατηγική αντεπίθεση που περίμενε το ΝΑΤΟ δεν σημειώθηκε και ο στρατηγικός στόχος να νικήσει τη Ρωσία δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Δεύτερον, η ικανότητα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ δεν είναι άπειρη.Η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

Οι ΗΠΑ είναι ο ηγέτης του ΝΑΤΟ και επίσης ο κύριος υποστηρικτής της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά οι στρατιωτικές απαιτήσεις της Ουκρανίας είναι τεράστιες, ακόμη και για μια υπερδύναμη όπως οι ΗΠΑ, δεν μπορεί να ανταποκρίνεται στο άπειρο στις απαιτήσεις της Ουκρανίας.

Για παράδειγμα, ορισμένα προηγμένα όπλα και εξοπλισμός που πρέπει να σταλούν στην Ουκρανία απαιτούν δύο χρόνια χρόνου παράδοσης στην κατασκευή.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε να παράσχει περαιτέρω βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία έως ότου εγκριθεί από τη Γερουσία στις 13 Φεβρουαρίου με επέκταση νόμου  Εθνικής Ασφάλειας (ο οποίος θα περιλαμβάνει 60,1 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ προφανώς δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Επιπλέον, υπάρχουν 20 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που λένε ότι είχαν παράσχει όλα τα όπλα και τα πυρομαχικά που μπορούσαν και ότι είναι δύσκολο να συνεχίσουν τη βοήθειά τους.

Τρίτον, η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας είναι ένας πόλεμος που το ΝΑΤΟ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει.
Στη σύγκρουση, η Ρωσία είναι από τη μια πλευρά και η Ουκρανία συν το ΝΑΤΟ και άλλες (50 χώρες συνολικά) είναι στην άλλη.

Ηθικά το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος και παραβιάζει τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες (η άδικη πλευρά), ενώ η Ουκρανία είναι ο υπερασπιστής και προστάτης της διεθνούς τάξης (η δίκαιη πλευρά).

Η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι μια δίκαιη και ευγενής υπόθεση στα μάτια της και πρέπει να κερδίσει.

Η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη των 50 χωρών μαζί είναι πολύ ισχυρότερη από τη Ρωσία.

Με τέτοια τεράστια πλεονεκτήματα σε ηθική και δύναμη και με πλήρη υποστήριξη από το ΝΑΤΟ, η Ουκρανία θα έπρεπε να είχε κερδίσει τον πόλεμο μέχρι τώρα.

Αλλά το γεγονός είναι ότι η Ουκρανία δεν κέρδισε, και φαίνεται ότι δεν θα κερδίσει ποτέ εάν το ΝΑΤΟ δεν στείλει στρατεύματα ( στο έδαφος) για να βοηθήσει.

Εάν η Ουκρανία έχανε τον πόλεμο, η παγκόσμια ηγεσία των ΗΠΑ, οι αξίες και η ηγεμονία της Δύσης,  η πίστη, η εμπιστοσύνη, το ηθικό και ο έλεγχος των 50 χωρών της συμμαχίας θα ήταν μια τεράστια αποτυχία για τον Λευκό Οίκο.

Το ΝΑΤΟ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και δεν έχει άλλη επιλογή από το να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για να κερδίσει τον πόλεμο.

Τέταρτον, οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ πλησιάζουν και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρειάζεται την Ουκρανία για να κερδίσει την επανεκλογή.

Μια αποφασιστική νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουση συνδέεται άμεσα με την τύχη του Μπάιντεν.
Από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει συγκαλέσει 19 συναντήσεις τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός σύνδεσης
για τον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας, ενώ 54 φορές χρησιμοποίησε την προεδρική αρχή απόσυρσης για την παροχή όπλων και εξοπλισμού από την ενεργό υπηρεσία και το απόθεμα για να βοηθήσει την Ουκρανία και δέσμευσε 44,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας για δύο χρόνια.

Εφόσον  η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει αφού οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει τόσα πολλά, η πολιτική του Μπάιντεν για την Ουκρανία δέχεται ήδη σφοδρή επίθεση από τους Ρεπουμπλικάνους, βλάπτοντας έτσι τις πιθανότητες εκλογής του.

Εάν το ΝΑΤΟ έστελνε στρατεύματα στην Ουκρανία και στη συνέχεια νικούσε τους Ρώσους, θα ήταν το αποκορύφωμα της κυβέρνησης του Μπάιντεν και θα τον βοηθούσε να κερδίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πραγματικότητα το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία από την αρχή, αν και αρνείται να το πει φωναχτά.

Αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας, το ΝΑΤΟ ανέπτυξε στρατεύματα όπως η 3η Μηχανοποιημένη Μεραρχία και η 101η Μεραρχία από τη Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη για να αυξήσει τις δυνάμεις των ΗΠΑ σε περισσότερους από 100.000.

Ανέπτυξε 8 ομάδες μάχης, συμπεριλαμβανομένων 42.000 μαχητών, 120 μαχητικά αεροσκάφη και περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία κατά μήκος της ανατολικής πλευράς των κρατών μελών του ΝΑΤΟ για να επιδείξει την απόφασή της να υποστηρίξει την Ουκρανία και να αποτρέψει τη Ρωσία.

Ίδρυσε προσωρινούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς και εγκαταστάσεις στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τις ΗΠΑ για να διδάξει στις ουκρανικές δυνάμεις πώς να χρησιμοποιούν εξελιγμένα όπλα και πώς να διεξάγουν συνδυασμένες επιχειρήσεις.

Διεξήγαγε μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις, όπως το Cyber Lock Shield 2022, το Air Defender 2023 και το Steadfast Defender 2024 για να προβεί και να βελτιώσει τις επιχειρήσεις, τα σχέδια και τις πορείες δράσης του, και χαρακτήρισε τη Ρωσία ως την πιο σημαντική και άμεση απειλή για το ΝΑΤΟ. ασφάλεια και την ειρήνη και τη σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο για να διαμορφώσει την κοινή γνώμη.

Εάν το ΝΑΤΟ στείλει δυνάμεις στην Ουκρανία για να κερδίσει τον πόλεμο, θα δημιουργήσει δύο μεγάλους κινδύνους που θα μπορούσαν να τραβήξουν ολόκληρο τον κόσμο σε μια άβυσσο πολέμου, α. Θα κλιμακώσει έναν συμβατικό πόλεμο σε πυρηνικό πόλεμο και β. θα μετατρέψει έναν τοπικό πόλεμο σε παγκόσμιο πόλεμο. Ελπίζω το ΝΑΤΟ να εξετάσει προσεκτικά τις πιθανές συνέπειες πριν προχωρήσει.”, καταλήγει ο ίδιος.

Ελπίζουμε να κάνει λάθος ο Κινέζος ειδικός του μεγαλύτερου αριθμητικά Στρατού του κόσμου, διότι οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία σημαίνει παγκόσμιο πόλεμο.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ