Κόσμος

Γερμανοί και Γάλλοι εθνικιστές θα τινάξουν στον αέρα την Ευρώπη!

Οι σχέσεις μεταξύ της Λεπέν και της AfD ήταν πρόσφατα τεταμένες – εν μέρει λόγω των υποτιθέμενων σχεδίων για την απαγόρευση του γερμανικού κόμματος. Τώρα οι επικεφαλής των δύο κομμάτων συναντήθηκαν. Τι λέει η Άλις Βάιντελ σχετικά με τη συνάντηση;

Η επικεφαλής του AfD Alice Weidel εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα μιας συνάντησης σε ανώτατο επίπεδο με την ηγεσία του Rassemblement National. Οι συνομιλίες με την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Μαρίν Λεπέν και τον επικεφαλής του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά ήταν «πολύ σημαντικές και καθοριστικές όσον αφορά την κοινή μας συνεργασία και τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε η Βάιντελ στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα JUNGE FREIHEIT.

Συζητήθηκαν επίσης οι φερόμενες αποκαλύψεις του φιλοκυβερνητικού δικτύου «Correctiv». «Στη συζήτηση επεσήμανα την τρέχουσα εκστρατεία κατά της AfD, η οποία διεξάγεται εναντίον της AfD μετά την κατασκευασμένη ιστορία του ‘Correctiv'», τόνισε η επικεφαλής της AfD. Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να ανταλλάσσουν τακτικά πληροφορίες στο μέλλον και να παραμείνουν σε στενή επαφή. «Αυτός ο αγώνας κατά της παραπληροφόρησης και της δυσφήμισης θα φέρει το RN και το AfD ακόμη πιο κοντά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνολικά, κατέστη σαφές ότι τα δύο κόμματα «έχουν πρωτίστως πολλά κοινά όσον αφορά τις πολιτικές τους απόψεις». Πρόσφατα, η σχέση μεταξύ του AfD και του Rassemblement National είχε ψυχρανθεί κάπως μετά την κριτική της Λεπέν για τα υποτιθέμενα «σχέδια απέλασης» του AfD.

Η Λεπέν επέκρινε τα υποτιθέμενα σχέδια απέλασης Γερμανών πολιτών από την AfD

Η ίδια δεν ακολουθεί πολιτική «επαναπατρισμού» που θα αφαιρούσε από τους Γάλλους πολίτες την ιθαγένειά τους, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στα τέλη Ιανουαρίου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο. «Πιστεύω λοιπόν ότι, αν αυτό ισχύει, έχουμε μια σημαντική διαφορά απόψεων με το AfD και ότι πρέπει να μιλήσουμε μαζί για σημαντικές διαφορές όπως αυτή και να δούμε αν αυτές οι διαφορές έχουν συνέπειες στην ικανότητά μας να ενωθούμε σε μια κοινοβουλευτική ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, η Λεπέν σημείωσε τότε επίσης ότι δεν ήταν η ίδια προσωπικά αυτή που αποφάσισε τη συνεργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, τα κόμματα δεν προσανατολίζονται στα ακριβή κομματικά προγράμματα, αλλά προσπαθούν από κοινού να ενισχύσουν την εθνική κυριαρχία των κρατών μελών έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τα δύο κόμματα συμμετέχουν στην ομάδα ID στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής υποψήφιος της AfD για τις ευρωεκλογές, Μαξιμίλιαν Κρα, είχε υποθέσει προηγουμένως σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Point «ότι η Μαρίν Λεπέν έδρασε βάσει παραπληροφόρησης». Η έννοια της «παλιννόστησης» αναφέρεται κυρίως στους παράνομους μετανάστες, τους εγκληματίες και τους αλλοδαπούς που ζουν εδώ και χρόνια από την κοινωνική πρόνοια. Δεν εννοούνται οι Γερμανοί πολίτες, όπως εξήγησε ο Κρα σε ένα ειδικά δημοσιευμένο βίντεο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...