Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προxωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία

Πηγές της Ρωσίας αναφέρουν την κατάληψη του χωριού Παμπιέντα και την είσοδο ρωσικών δυνάμεων στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα, καθώς όντως κινδυνεύει με διάλυση ολόκληρο το ουκρανικό μέτωπο. 

Η ρωσική Πολεμική αεροπορία σήμερα το πρωί πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές συγκέντρωσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Κουράχοβο, προς τις οποίες προχωρούν τα ρωσικά στρατεύματά μετά την κατάληψη της Μαρίνκα, δείγμα ότι η ρωσική πλευρά δεν πρόκειται επουδενί να επιτρέψει στους Ουκρανούς να αναδιοργανωθούν οπουδήποτε.

https://www.youtube.com/watch?v=Q8Yzx3s7sg4

 

Οδεύουμε προς το τέλος του πολέμου στη Ουκρανία;

Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά για το τι μέλει γενέσθαι στην χώρα αυτή μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την κατάληψη της πόλης Αβντιίβκα και την συνεχιζόμενη ρωσική προέλαση.

Αμερικανός απόστρατος Αξιωματικός μιλά για προδιαγραμμένο τέλος του Κιέβου

“Μέχρι τον Σεπτέμβριο όλα θα έχουν τελειώσει».

Αυτό δήλωσε ο πρώην ανώτερος Αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ ​​Ρίτερ, δίνοντας την πρόβλεψή του για το τέλος της ουκρανικής σύγκρουσης.

«Μέχρι τον Μάιο θα γίνουν θεμελιώδεις αλλαγές στο πεδίο της μάχης και μέχρι τον Σεπτέμβριο όλα θα έχουν τελειώσει», λέει ο ίδιος, επικαλούμενος πηγές του.

Παράλληλα, δεν αποκλείει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συμφωνούν για ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 64 δισ. δολαρίων, αλλά αυτό δεν θα φτάσει στην Ουκρανία πριν από τον Σεπτέμβριο, όταν όλα θα έχουν κριθεί κατά των Ουκρανών φυσικά.

Οι γυναίκες έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κινητοποιούν γυναίκες, αφού δεν υπάρχουν πλέον αρκετοί άνδρες, γράφει το France info.

Στα δάση κοντά στο Κίεβο, οι εκπαιδευτές κάνουν μαθήματα με Ουκρανές, διδάσκοντάς τους πώς να χρησιμοποιούν όπλα.

Η χώρα συζητά το θέμα της κινητοποίησης των γυναικών, το οποίο είναι πολύ αντιδημοφιλές στην χώρα, αλλά, όπως λένε στο μέτωπο, είναι πολύ επείγον λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν ήδη αρκετοί άνδρες.

Ειδικότερα, οι γιατροί οποιασδήποτε ειδικότητας είναι ευπρόσδεκτοι στο μέτωπο.

«Αυτό είναι μια καταστροφή. Φυσικά, δεν είναι πολλοί διατεθειμένοι να αφήσουν τη ζωή και τη δουλειά τους για να καταταγούν στο στρατό. Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή, αν και είναι δύσκολο εδώ», αναφέρουν δημοσιογράφοι μεταφέροντας τα λόγια ενός από τους γιατρούς στην πρώτη γραμμή.

Οι Ρώσοι πεζοναύτες «ακύρωσαν» το προγεφύρωμα στο οποίο είχαν προσκολληθεί απελπισμένα οι Ουκρανοί στην όχθη του Δνείπερου αλλά οι Ουκρανοί το αρνούνται

Ο Ρώσος ειδικός Αλεξάντερ Σίτνικοφ, αναφέρει ότι οι  Βρετανοί υποσχέθηκαν στον Ζελένσκι ότι το ποτάμι θα παγώσει και τα άρματα μάχης θα μπορούσαν να μεταφερθούν μέσω του πάγου στο Κρίνκι με την υλικοτεχνική βοήθεια τους, φτάνοντας 70 χιλιόμετρα από την Κριμαία.

Μόνο που δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, και οι Ρώσοι εξόντωσαν ή συνέλαβαν αιχμαλώτους όλους τους Ουκρανούς πεζοναύτες που βρισκόντουσαν στο χωριό Κρίνκι στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, κάτι που η ουκρανική πλευρά το αρνείται κατηγορηματικά.  

Ο Ρώσος Αντιστράτηγος Τεπλίσνκυ ανέφερε για τον έλεγχο του χωριού Κρύνκι στην περιοχή της Χεσρώνας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι στο χωριό αυτό, έχουν απομείνει «τέσσερις ή πέντε» Ουκρανοί στρατιώτες και τους ζητείται να παραδοθούν.

Με τη σειρά του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε ότι ορισμένες Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρύβονται στα υπόγεια, αλλά η εκκαθάριση  ολοκληρώνεται.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, ο ουκρανικός στρατός έχει συγκεντρώσει τέσσερις ταξιαρχίες του 30ου Σώματος Πεζοναυτών στο Κρίνκι. "Οι απώλειες τους μόνο σε αυτό το χωριό ανήλθαν σε 1800 στρατιώτες", ανέφερε ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Χερσώνας, Βλαντιμίρ Σάλντο, επιβεβαίωσε ότι οι Ρώσοι πεζοναύτες της 810ης Ταξιαρχίας Φρουρών, μαζί με τους μάχιμους αδελφούς τους, τους αλεξιπτωτιστές, αναφέρουν από το Κρίνκι ότι το χωριό έχει πλέον καταληφθεί.

Ο Σοιγκού ανέφερε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει έως και 3.500 ουρανούς στρατιώτες στην ανατολική όχθη της περιοχής της Χερσώνας από την έναρξη των μεγαλύτερων από το συνηθισμένο ουκρανικών χερσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή τον Οκτώβριο.

Όλα δείχνουν ότι η Μόσχα θα επιτεθεί μαζικά το επόμενο διάστημα, για να προλάβει τις όποιες εξελίξεις με την αμερικανική βοήθεια στους Ουκρανούς, ενώ η κίνηση αυτή θα επισπευστεί μετά την πρόθεση βοήθειας από Δανία και Τσεχία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές