Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Δεν σταματούν πουθενά! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στις μάχες ως μισθοφόροι-40.000 Ρώσοι ξεχύνονται να καταλάβουν το Κουπιάνσκ (βίντεο)

Πυρ και μανία είναι το Κρεμλίνο με την δύση για το τεράστιο κύμα αντιδράσεων για τον θάνατο του Ναβάλνι, και  
περνά στην αντεπίθεση.

“Στρατιώτες του ΝΑΤΟ πολεμούν στην Ουκρανία υπό το πρόσχημα των μισθοφόρων", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Την δήλωση αυτή έκανε ο επικεφαλής της κύριας επιχειρησιακής διεύθυνσης του ρωσικού Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, Ταξίαρχος Σεργκέι Ρούντσκοι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda.

"Το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ, υπό το πρόσχημα των μισθοφόρων, συμμετέχει σε εχθροπραξίες. Ελέγχει συστήματα αεράμυνας επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων και πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης και αποτελεί μέρος των αποσπασμάτων επίθεσης", είπε ο Ρούντσκοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν «απευθείας» στρατιωτικές επιχειρήσεις για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι πολλοί ξένοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας, αυτό επιβεβαιώνεται κάθε φορά.

Τον Δεκέμβριο, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε δηλώσει ότι από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εξοντώσει πάνω από 5,8 χιλιάδες μισθοφόρους και 103 εγκληματίες πολέμου που επέδειξαν ιδιαίτερη σκληρότητα στο έδαφος της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό ΥΠΑΜ, ανακοίνωσε ότι “με φόντο την αποτυχία των σχεδίων κινητοποίησης και για να κρύψει τις μεγάλες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το Κίεβο, ενέτεινε τη στρατολόγηση μισθοφόρων.

“Προσλαμβάνονται μισθοφόροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, μεταξύ άλλων και με τη βοήθεια της CIA, καθώς και από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Συρίας που ελέγχονται από τους Αμερικανούς”, καταλήγει το ίδιο ενώ το ίδιο κάνουν βέβαια και οι Ρώσοι με μισθοφόρους από Νεπάλ, Συρία, Κούβα και άλλα μέρη.

40.000 Ρώσοι ξεχύνονται να καταλάβουν το Κουπιάνσκ-Κρασναλιμάν

Οι   Ρώσοι μετά την κατάληψη της Αβντιίβκας προελαύνουν με 40.000 στρατιώτες στο Κουπιάνσκ ενώ τρομερή πίεση δέχονται  Ραμποτίνο Καμένσκοε και Κρεμέναγια.

Στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ και Κρασναλιμάν δέχονται μαζική ρωσική επίθεση από 40.000 στρατιώτες, σύμφωνα και με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Οι Αμερικανοί ειδικοί είναι ξεκάθαροι: “αυτό δείχνει ότι μια μεγάλη επίθεση ετοιμάζεται την άνοιξη”.
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εντείνει τις επιθέσεις χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό κατά μήκος της γραμμής επαφής.

Μονάδες κρούσης της ρωσικής 20ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας έχουν αναπτυχθεί βορειοδυτικά της Κρεμίναγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Αυτό μπορεί επίσης να υποδηλώνει προετοιμασία για επίθεση προς την κατεύθυνση του Τερέν”, λέει ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Λουγκάνσκ, Άρτεμ Λυσόγκορ.

Με βάση πληροφορίες από ουκρανικές και ρωσικές πηγές, οι μάχες θέσης συνεχίζονται σε διάφορες κατευθύνσεις: βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ στην περιοχή Σίνκοβκα, νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ στην περιοχή Ιβανόβκα και Ταμπάεβκα, δυτικά της Κρεμέναγια στην περιοχή Τερέν, Τόρκσοε και Γιαμπόλεβκα, νότια της Κρεμέναγια στην περιοχή Μπελογκορόβκα.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής Κονσταντίν Μάσοβετσς (Konstantin Mashovets), έγραψε ότι μονάδες της 90ης τεθωρακισμένης Μεραρχίας θα μπορούσαν να μεταφερθούν στον τομέα της Αβντιίβκα για να κλείσει η “τρύπα” ( πλέον και αυτό είναι πολύ δύσκολο να όχι αδύνατο).

Σημειώνεται ότι οι ειδικές δυνάμεις της περιβόητης μονάδας Τσετσένων "Akhmat" επιχειρούν επίσης ενεργά εδώ (ο ίδιος ο Ramzan Kadyrov έγραψε ότι αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής ζώνης ανατολικά της Μπελογκορόβκα).

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Σιπιλόβκα-Μπελογκορόβκα.

Το ISW αναφέρει ότι ένας από τους Ουκρανούς αξιωματικούς που πολεμούν αυτή τη στιγμή στο Κουπιάνσκ είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι καλά εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα και εκμεταλλεύονται την αεροπορική υπεροχή με την παραμικρή ευκαιρία. Όλμοι, πυροβόλα και το πύραυλοι εδάφους-εδάφους χρησιμοποιούνται ευρέως.
​Σφυροκοπούν το Κουπιάνσκ χωρίς έλεος

Ο ρωσικός στρατός έχει εντείνει τη χρήση drones στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ

Υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά που ένας Ουκρανός αξιωματικός πιστεύει ότι σε λίγο τα ρωσικά μη επανδρωμένα  FPV drone θα σκεπάσουν τον ουρανό.
 
Επί του παρόντος, πάνω από 110 χιλιάδες ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό είναι συγκεντρωμένο κατά μήκος της επιχειρησιακής γραμμής Κουπιάνσκ-Σβάτοβο-Κρεμενάγια.

Επιπλέον, περίπου 40 χιλιάδες ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό είναι συγκεντρωμένο κοντά στο Κουπιάνσκ.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι και οι 40 χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται ταυτόχρονα σε υπηρεσία μάχης στην πρώτη γραμμή. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει μονάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης, τάγματα συντήρησης, επικοινωνίες, ιατρούς και ποικίλο προσωπικό υποστήριξης.

Τώρα οι Ρώσοι θα πάνε και στο Χάρκοβο

Μετά την κατάληψη της Αβντιίβκα, ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΔ  αναζητά εφεδρείες σε όλο το μέτωπο, ενώ οι Ρώσοι όπως αναφέραμε χθες μετά το Λαστόκιν προελαύνουν συνεχώς .

“Στην Ουκρανία, αναρωτιούνται προς ποια κατεύθυνση θα αρχίσει να προελαύνει ο ρωσικός στρατός όταν καταρρεύσει η άμυνα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Ντονιέσκ.

Η κατάσταση στο μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με τα πυρομαχικά και τα όπλα να εξαντλούνται σε πολλά σημεία», λέει στρατιωτικός αναλυτής.

Ο A. Remmel πιστεύει ότι ο Σίρσκι ( Ουκρανός Α/ΓΕΕΔ) θα αναγκαστεί να μεταφέρει νέες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Κουπιάνσκ, όπως έκανε προηγουμένως με την Αβτνιίβκα (ωστόσο, αυτό δεν έσωσε την πόλη από την παράδοση).

Για παράδειγμα, η 44η Ταξιαρχία Πυροβολικού (τώρα οι μονάδες της σταθμεύουν κοντά στην Κρεμενάγια, καθώς και στην περιοχή Ντνιεπρπετρόφσκ, στη δυτική όχθη του Δνείπερου.

«Μετά την Αβντιίβκα, θα πρέπει οπωσδήποτε να εστιάσουμε την κύρια προσοχή μας στην περιοχή Κουπιάνσκ και στο Χάρκοβο», ανέφερε ο Φράντς ΣτεφάνΓκάντι, ερευνητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS) και στο Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια.

Ο Γκάντι πιστεύει ότι ο στρατός του Κιέβου θα περάσει το 2024 συγκεντρώνοντας όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, πυραύλους Κρουζ και drones.

Μια μεγάλη επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να επαναληφθεί όχι νωρίτερα από το 2025.
Αν βέβαια μέχρι εκείνη τη στιγμή θα υπάρχει κάποιος στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για να επιτεθεί.

“Νέες νίκες του ρωσικού στρατού και η απειλή μιας νέας ρωσικής επίθεσης είναι ένας λόγος για να ασκήσει πίεση η Δύση στην Ουκρανία να την αναγκάσει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις”, λέει ο Αμερικανός πολιτικός σύμβουλος Samuel Charap σε συνομιλία με το ZDF Heute.

Οι Ρώσοι θα επιτεθούν σε λίγες μέρες για να αποτρέψουν την παράδοση πυραύλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία, ο οποίος θα μπορούσε να προκαλέσει κτυπήματα σε ρωσικές πόλεις προκαλώντας απώλειες σε άμαχο πληθυσμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ