Ένοπλες Συρράξεις

Είδηση βόμβα από το Κρεμλίνο! Η Ρωσία θα κατασκευάσει εργοστάσιο drones στην Ουκρανία-"Χαστούκι" σε Ερντογάν-Ουκρανία -ΗΠΑ

Είναι γνωστό ότι κατασκευάστρια τουρκική εταιρεία των  UAV Baykar, σχεδιάζει να ολοκληρώσει την κατασκευή ενός εργοστασίου κοντά στο Κίεβο εντός ενός έτους.

Η ανακοίνωση του γαμπρού του Ερντογάν  για την κατασκευή εργοστασίου  drone στην Ουκρανία επιδεινώνει τις σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης Άμυνας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο  γαμπρός του Ερντογάν Baykar μίλησε στο Reuters για το επερχόμενο εργοστάσιο, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή σε περίπου ένα χρόνο με παραγωγή 120 μονάδων ετησίως, με τις επενδύσεις στο έργο να φτάνουν 95 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar, Haluk Bayraktar, είχε πρόσφατα δηλώσει σχέδια για το ουκρανικό εργοστάσιο, δηλώνοντας ότι θα παράγει ετησίως 120 drones TB2, με την κατασκευή να μην επηρεάζεται από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Αυτές οι εξελίξεις εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις επιπτώσεις της επένδυσης του Baykar στην Ουκρανία εν μέσω των αυξημένων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και της ακύρωσης της αναμενόμενης επίσκεψης του Πούτιν στην Τουρκία, που εικάζεται ότι σχετίζεται με θετικές εξελίξεις στις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον.

Η τουρκική αμυντική εταιρεία, ανακοίνωσε  τα σχέδιά της ,για να αρχίσει να κατασκευάζει  drones TB-2 ή TB-3,  Bayraktar, απασχολώντας πάνω από 500 εργάτες, σύμφωνα με τη συνέντευξη του CEO Haluk Bayraktar στο Reuters.

Τα "βαθύτερα" κίνητρα πίσω από την κατασκευή του εργοστασίου  

Το "ωραίο" της υπόθεσης είναι ότι οι δορυφόροι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το υπό κατασκευή εργοστάσιο, οδηγώντας μας στην εκτίμηση που εκφράσαμε Σε πρόσφατο άρθρο- ανάλυσή μας, ότι δύο τινά συμβαίνουν:

Είτε το εργοστάσιο θα χρησιμεύσει ως όχημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος της οικογένειας Ερντογάν, αφού θα καταστραφεί από τους Ρώσους πρίν κάν προλάβει να κατασκευάσεi έστω και ένα (1) drone, δικαιολογώντας ένα  τεράστιο ποσό χρημάτων που δαπανήθηκε τάχα σε αυτό, είτε είναι είδηση "δόλωμα" από ΗΠΑ-Ουκρανία  για τους Ρώσους πράκτορες-κατασκόπους, προκειμένου αυτοί να κινηθούν για τον εντοπισμό της θέσης του εργοστασίου, αποκαλύπτοντας και εκθέτοντας ευατούς σε σύλληψη ή εξόντωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσική αντίδραση

Πέρα από τα παραπάνω ​​​​​​σχεδόν άμεση ήταν η αντίδραση του Πούτιν, ο οποίος ανήγγειλε ότι η Ρωσία κατασκευάζει  το δικό της εργοστάσιο drone στην Ουκρανία, όπως αναφέρει Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

"Στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, το Κρεμλίνο προέβη σε δήλωση ως απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της Τουρκίας. Μόλις πριν από δύο ημέρες, η τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar αποκάλυψε σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου στην Ουκρανία, κοντά στην πρωτεύουσα του Κιέβου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία στις 12 Φεβρουαρίου, έχει προσελκύσει την προσοχή με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Σόιγκου, ένα αξιόπιστο πρόσωπο στην κυβέρνηση του Πούτιν, μίλησε για ρωσικής κατασκευής drones κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εμφάνισης, δίνοντας έμφαση τόσο στην αυξημένη παραγωγή όσο και στις υπάρχουσες τεχνικές προκλήσεις.

Η επίσκεψη του Σόιγκου σε εγκαταστάσεις παραγωγής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) στην περιοχή του ποταμού Βόλγα της Ουντμούρτια περιπλέκει περαιτέρω τα πράγματα μετά την ανακοίνωση του εργοστασίου της Baykar στην Ουκρανία."

 

Που αποβλέπει ο Πούτιν;

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει σίγουρα θιγεί από τη στάση του Ερντογάν για να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής drones TB-2-TB-3 BAYRAKTAR στην Ουκρανία.

Επίσης το γεγονός ότι η Τουρκία παίρνει τα F-16 block-70 από τις ΗΠΑ, βαραίνει ακόμη περισσότερο τη σχέση Μόσχας-Άγκυρας.

Πάντως εάν όντως η Ρωσία δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής drones της στην Ουκρανία, κάτι που μένει να επαληθευθεί στη συνέχεια ή όχι, αυτό θα έχει κυρίως συμβολικούς ρόλους, θέλοντας να καταδείξει με τον τρόπο αυτό ο Πούτιν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να αποχωρήσουν τα στρατεύματά του από τα Ουκρανικά εδάφη που κατέλαβαν.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ