2S35 Koalitsiya-SV
Ρωσία

Η Μόσχα είναι έτοιμη να "εξαπολύσει" τα φονικότερα πυροβόλα του κόσμου κατά του Κιέβου (Εικόνες)

Όσοι οι επίγειες μάχες στην Ουκρανία αναδεικνύουν όλο και περισσότερο τη σημασία του πυροβολικού στον εν εξελίξει πόλεμο, το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε στις 30 Ιανουαρίου πως η πρώτη παρτίδα των νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων τύπου 2S35 Koalitsiya-SV βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραγωγής της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη Σοϊγκού στην Αικατερινούπολη

Την είδηση μεταδίδει και σχολιάζει το The EurAsian Times, ξεκινώντας αναφέροντας πως την παραγωγή επίβλεψε ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε υποδομή στην Αικατερινούπολη, ανέφερε αρχικά το ρωσικό RIA Novosti. Ο ίδιος δήλωσε πως ο ρυθμός παραγωγής αυτοκινούμενων πυροβόλων έχει αυξηθεί 6 φορές συγκριτικά με το 2022.

Κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της επιχείρησης Ural Plant of Transport Engineering, ο Σοϊγκού επίπληξε τον κύριο σχεδιαστή της εταιρείας επειδή ανέβαλε την κατασκευή ενός πολλά υποσχόμενου πυροβολικού συστήματος. Βέβαια ο Σοϊγκού δεν αποκάλυψε σε ποιο σύστημα αναφέρονταν.

«Το ξεκινήσαμε το 2022. Έπρεπε να είχαμε αυτά τα μηχανήματα πλήρως λειτουργικά ήδη μέσα στο 2023 και σε βλέπω πολύ ήρεμο, μιλάς μια χαρά» του είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Το Ισχυρότερο Πυροβόλο του Κόσμου;

Όσον αφορά το πυροβόλο 2S35 Koalitsiya-SV, πρόκειται για ένα σύστημα το οποίοι οι Ρώσοι προωθούν ως το φονικότερο πυροβολικό σύστημα που έχει αναπτύξει η Μόσχα. Λέγεται πως μπήκε σε σειριακή παραγωγή για πρώτη φορά πέρυσι τον Δεκέμβριο. 

Μέσα προτείνουν πως το εν λόγω σύστημα διαθέτει καινοτόμες δυνατότητες, οι οποίες μπορούν αποτελεσματικά να αλλάξουν τις ισορροπίες στο πεδίο της μάχης. Βέβαια δεν γνωρίζουμε με σιγουριά εάν το όπλο έχει δοκιμαστεί στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Όπως και να έχει το 2S35 Koalitsiya-SV βεληνεκούς 70 με 80 χιλιομέτρων αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του φέτος στο πεδίο της μάχης. Στρατιωτικοί αναλυτές από όλον τον κόσμο έχουν δηλώσει πως το εν λόγω όπλο θα καθιερώσει νέα πρότυπα για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα όλου του πλανήτη. Αυτό θα το καταφέρει με την αξιοσημείωτη ταχυβολία του, η οποία ξεπερνά τα 10 βλήματα το λεπτό φτάνοντας πιθανόν ακόμη και τα 16 ανά λεπτό.

Υπεύθυνος της ρωσικής κρατικής εταιρείας όπλων Rostec είχε περιγράψει το σύστημα ως «μαχητικό ρομπότ» στο παρελθόν, διότι η αυτοματοποίηση του πυροβόλου είναι επαναστατικά υψηλή. Υπάρχει αυτόματο σύστημα επιλογής στόχου, αυτόματο σύστημα στόχευσης όπλου και αυτόματο σύστημα πλοήγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη Μόσχα το πυροβόλο τοποθετήθηκε στο σασί του άρματος μάχης T-90. Πρόκειται για ένα πυροβόλο 2A88 σύγχρονων προδιαγραφών διαμετρήματος 152 χιλιοστών. 

Το σύστημα σχεδιάστηκε για να καταστρέφει εχθρικά διοικητήρια, κέντρα επικοινωνίας, συστοιχίες πυροβολικού και ολμοβόλα, τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα αεράμυνας και πυραυλικά συστήματα. Αυτό το θα πετυχαίνει με τα σύγχρονα κατευθυνόμενα βλήματά του. Στο ρωσικό οπλοστάσιο αναμένεται να αντικαταστήσει τα πυροβόλα 2S19 Msta-S.

GALLERY

2S35 Koalitsiya-SV
2S35 Koalitsiya-SV
2S35 Koalitsiya-SV
2S35 Koalitsiya-SV
2S35 Koalitsiya-SV
2S35 Koalitsiya-SV
2S35 Koalitsiya-SV
2S35 Koalitsiya-SV
2S35 Koalitsiya-SV
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...