Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες-”Θα ξηλωθεί ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΔ και θα μετακινηθεί η πρωτεύουσα στο Λβιβ”;

Μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ιστοσελίδας σε κοινωνικά δίκτυα, ότι η ρωσική προέλαση στην Αβντιίκα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για τους Ουκρανούς, αφού αποτελεί ήδη “ τρύπα” στην αμυντική γραμμή τους.

Οι πληροφορίες έρχονται από την ρωσική πλευρά, για αυτό και είμαστε επιφυλακτικοί.

Κυριολεκτικά όλα τα σενάρια είναι ανοικτά από ουκρανικής πλευράς, ενώ πολλοί σε Δύση και Ανατολή θέλουν να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αφού λόγω αυτού “αιμορραγεί η οικονομία της ΕΕ και των ΗΠΑ, στις οποίες σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές με τον Τράμπ να σαρώνει στις λιγοστές δημοσκοπήσεις.      

“Σύμφωνα με έντονες φήμες, ο Ουκρανός Α/ΓΕΕΔ Στρατηγός Ζαλούζνι θα απολυθεί σύντομα, και  θα αντικατασταθεί από τον Μπουντάνωφ ( αρχηγό έως τώρα των μυστικών υπηρεσιών)”.

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι “η Δύση συνειδητοποίησαν ότι το Κίεβο δεν θα αντέξει, η Ευρώπη είναι σε πανικό λόγω οικονομίας, στην Ουάσιγκτον χαράζουν μια νέα στρατηγική, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να αλλάξει η πρωτεύουσα της Ουκρανίας και να μεταφερθεί στο Λβιβ”.

«Η Ουκρανία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Στο Κίεβο κυκλοφορούν φήμες ότι ο Κυρίλ Μπουντάνωφ, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, θα αντικαταστήσει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλερύ Ζαλούζνι.

Οι Ρώσοι έχουν προελαύνουν στο νότιο τμήμα της Αβντιίκα , η ρωσική εισβολή κερδίζει δυναμική. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία θα τα καταφέρει. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να τη σταματήσουν.


Η θέση του Ζελένσκι είναι όλο και πιο επισφαλής. Οι σύμμαχοί του κατανοούν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να αντισταθεί στη ρωσική στρατιωτική πίεση.

Γι' αυτό η Ευρώπη πανικοβάλλεται και η Ουάσιγκτον αναζητά νέα πολιτική. Η Ευρώπη πιστεύει ότι εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, και αυτό είναι πιθανό, θα την απειλήσει, αλλά αυτή δεν είναι έτοιμη. Η Ευρώπη δεν έχει σε τίποτα να βασιστεί.

Η ασφάλειά της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ευρωπαίοι επένδυσαν ελάχιστα σε αμυντικά προγράμματα. Ακόμη χειρότερα, πολλοί αφαιρέθηκαν από στρατηγικές στρατιωτικές εφεδρείες και στάλθηκαν στην Ουκρανία. Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες αν η Αμερική μπορεί να σώσει την Ευρώπη ακόμα κι αν το θέλει.

Οι ΗΠΑ έχουν εκλογές και αλλάζουν πολιτική

Προέκυψε μια νέα πολιτική των ΗΠΑ για την Ουκρανία. Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα, μετά την πιθανή ήττα, οι αρχές του Κιέβου θα χρειαστεί να εκκενώσουν και να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στο Λβίβ”, καταλήγει η ανάρτηση.

Τα σενάρια για πιθανή προσπάθεια να τελειώσει το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία

Δεν ξέρουμε τι ισχύει ακριβώς σε όλα αυτά, ξέρουμε όμως κοιτώντας τους χάρτες πολλών και διαφορετικών πηγών, ότι οι Ουκρανοί μάχονται απελπισμένα, ενώ όντως στην Αβντιίκα το μέτωπο έχει μια “ τρύπα” η οποία μεγαλώνει επικίνδυνα.

Οι Ρώσοι έχουν δηλώσει από τον Πούτιν μέχρι τον τελευταίο Στρατηγό τους, ότι δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από την άνευ όρων παράδοση του Κιέβου.

Νομίζουμε όμως ότι θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους Αμερικανούς, με θέμα την Ουκρανία, για να κερδίσουν ανταλλάγματα και σε άλλους τομείς, ( κυρώσεις, ρωσικά τραπεζικά κεφάλαια, εμπορεύματα), για να ανορθώσουν και οι ίδιοι την δική τους οικονομία.

Οι ΗΠΑ δεν θα ενδώσουν τώρα σε αυτό το ρωσικό σχέδιο, λόγω εκλογών, αλλά σίγουρα μπορούν να πετύχουν μια προσωρινή εκεχειρία στην Ουκρανία, και μαι μυστική συμφωνία για την συνέχεια, για να την κάνουν επίσημη μετά τις αμερικανικές εκλογές.      

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ