ρωσικά άρματα μάχης στο χιόνι
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικά άρματα μέσα στην Αβντίιβκα! Μεγάλωσε η "τρύπα" στην ουκρανική άμυνα-Εκδικούνται για το Ντονιέτσκ οι Ρώσοι (Βίντεο)

Η κύρια γραμμή αμύνης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει σπάσει στην Αβντίιβκα αναφέρουν ρωσικά μέσα με αποτέλεσμα οι μάχες να λαμβάνουν χώρα εντός της πόλης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αβντίιβκα Ώρα Μηδέν

Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική αμυντική σελίδα SvPressa αναφέρει πως ο ρωσικός στρατός προσπαθεί τώρα να πάρει εκδίκηση στο πεδίο της μάχης για την «βαρβαρική» επίθεση του ουκρανικού στρατού κατά του Ντονιέτσκ στις 21 Ιανουαρίου. Τα πλήγματα των Ουκρανών άφησαν τουλάχιστον 25 ανθρώπους νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες.

«Αδιαμφισβήτητα οι Ουκρανοί ήξεραν πως θα σκότωναν αμάχους. Ήθελαν απλά να πάρουν εκδίκηση για την διάσπαση της κύριας αμυντικής γραμμής στην κατεύθυνση της Αβντίιβκα από τον ρωσικό στρατό και για την κατάληψη της ουκρανικής εγκατάστασης Tsarskaya Okhota στην ίδια περιοχή. Αν και παραπονιούνται για την έλλειψη πυρομαχικών, ο εχθρός συνεχίζει να σφυροκοπά βάρβαρα την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR)» έγραψε χαρακτηριστικά η σελίδα.

Σύμφωνα με νέες αναφορές από το μέτωπο, δυτικά και ρωσικά μέσα μεταδίδουν νέες αλλαγές στην κατεύθυνση της Αβντίιβκα. Οι Ρώσοι μαχητές φαίνεται πως πράγματι πέτυχαν διάσπαση της ουκρανικής γραμμής αμύνης και τώρα πιέζουν δυναμικά σε αυτό το σημείο, σαν να βρήκαν την αχίλλειο πτέρνα των Ουκρανών. Οι επιθέσεις τους χαρακτηρίζονται «τολμηρές» αλλά «επιτυχείς» τονίζει η SvPressa.

Ακόμη και κάποιοι Ουκρανοί αναλυτές παραδέχτηκαν πως η αμυντική γραμμή στην Αβντίιβκα, μία γραμμή που ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 2014, έχει πέσει ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα των απανωτών ρωσικών επιθέσεων. Πολλοί Ουκρανοί αμυνόμενοι έχουν σκοτωθεί σε αυτήν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη μέτρα σταθεροποίησης από τον ουκρανικό στρατό, ωστόσο εάν αυτά τα μέτρα δεν επιτύχουν τότε όλο το ανατολικό μέρος της πόλης και η γύρω περιοχή θα κινδυνέψει» προτείνουν ξένα μέσα.

Από την άλλη ρωσικές πηγές στο διαδίκτυο παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση. Δεδομένα γεωτοποθεσίας και αναφορές από αξιωματικούς του ρωσικού στρατού αναφέρουν πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προελαύσει νοτιοδυτικά της Καμένκα με αποτέλεσμα να εισέλθουν στην επιχείρηση Raduga. Μετά από μάχες στην συγκεκριμένη περιοχή οι Ουκρανοί στρατιώτες λέγεται πως οπισθοχώρησαν προς την πόλη της Αβντίιβκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την πόλη πολιορκεί κυρίως ρωσικό πεζικό, το οποίο με την βοήθεια πυροβολικού και αεροπορίας (και drones) καθαρίζει μεθοδικά τα περίχωρα της πόλης.

Ένας Ουκρανός δήλωσε σε βίντεο πως «οι Ρώσοι ισοπεδώνουν τα πάντα και μετέπειτα στέλνουν το πεζικό για να ελέγξει και να καθαρίσει ότι έμεινε».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ