Ουκρανοί παραδίνονται και έκρηξη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τρομερά Πλάνα! Μαζική παράδοση Ουκρανών στην Ζαπορίζια και ανατίναξη ουκρανικού διοικητηρίου στο Σβάτοβο (Βίντεο)

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε βίντεο που δείχνει την παράδοση Ουκρανών στρατιωτών στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια. Παράλληλα, το Κρεμλίνο έδωσε την εντολή να καταστραφεί ουκρανικό διοικητήριο κοντά στο Σβάτοβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράδοση Ουκρανών στη Ζαπορίζια

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευση της ρωσικής κρατικής αμυντικής Zvezda του ρωσικού υπουργείου άμυνας, ένα βίντεο δείχνει την παράδοση Ουκρανών στρατιωτών στην Ζαπορίζια.

Το βίντεο, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα σε ένα ρωσικό ελικόπτερο, δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν πετάξει τα όπλα τους να σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά, να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και να παραδίνονται στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός είχε δημοσιοποιήσει ένα βίντεο που έδειχνε την αιχμαλωσία Ουκρανών στρατιωτών κατά την διάρκειας μίας επιθέσεις έναντι θέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκε δήλωσε πως δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει εξ αρχής στις εχθροπραξίες, ωστόσο στρατολογήθηκε και στάλθηκε στο πεδίο της μάχης σχεδόν χωρίς καθόλου εκπαίδευση.

Πριν από αυτό το περιστατικό η ρωσική Zvezda αναφέρει πως σημειώθηκαν αιχμαλωσίες Ουκρανών αλεξιπτωτιστών και κοντά στην Σταυρούπολη, κοντά στο χωριό Βέρμποβο. Ρώσοι μαχητές πλησίασαν πολύ κοντά σε ουκρανικές θέσεις και επιτέθηκαν ουκρανικό χαράκωμα με χειροβομβίδες.

Ανατίναξη Ουκρανικού Διοικητηρίου Κοντά στο Σβάτοβο

Σε άλλη πρόσφατη δημοσίευση του Κρεμλίνου, πάλι μέσω της σελίδας της Zvezda, δημοσιεύθηκε και ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον βίντεο το οποίο δείχνει μία ομάδα της ρωσικής αεροπορίας στρατού να πλήττει διοικητήριο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Σβάτοβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικότερα, ένα επιθετικό ελικόπτερο τύπου Ka-52 σε συνεργασία με ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης τύπου Mi-8 της ρωσικής αεροπορίας στρατού έφεραν εις πέρας μία μαχητική αποστολή στην κατεύθυνση του Σβάτοβο-Κρεμέναγια.

Κατά την διάρκεια της αποστολής το Ka-52 Alligator της Μόσχας χρησιμοποίησε όπλα εναέριας εκτόξευσης κατά του διοικητηρίου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο είχε εντοπιστεί νωρίτερα από αναγνωριστικά μέσα της Ρωσίας. Το οχυρό ανατινάχθηκε με επιτυχία και έπειτα τα ρωσικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν ελιγμούς για να αποφύγουν πιθανά πυραυλικά αντίποινα από την ουκρανική πλευρά.

Ο Ρώσος υπεύθυνος των οπλικών συστημάτων του ελικοπτέρου επιβεβαίωσε έπειτα πως ο στόχος χτυπήθηκε με επιτυχία και τα δύο ρωσικά αεροσκάφη γύρισαν με ασφάλεια στον διάδρομο προσαπογειώσεών τους. Η Zvezda δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για την αποστολή και την σημασία που είχε η καταστροφή του ουκρανικού στόχου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...