τουρκικά αεροσκάφη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αποκάλυψη! Τουρκικά οπλισμένα F-16 αναχαίτισαν άγνωστο UAV που "απειλούσε" τις βάσεις τους στην Ιντλίμπ της Συρίας

Μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 Fighting Falcon της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εθεάθησαν πρόσφατα στον εναέριο χώρο της πόλης Ιντλίμπ στη Συρία. Τώρα τουρκικό αμυντικό μέσο αποκαλύπτει τον λόγο που τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν στην συγκεκριμένη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί Πέταξαν Τουρκικά F-16 στην Ιντλίμπ;

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες που απέκτησε η τουρκική αμυντική σελίδα SavunmaSanayiST από πηγές της εντός του τουρκικού υπουργείου άμυνας, τουρκικά αεροσκάφη τύπου F-16 εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας για να εντοπίσουν ένα μη ταυτοποιημένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV).

Η αναφορά προσθέτει πως αφού το εντόπισαν τα τουρκικά F-16 προχώρησαν στην αναχαίτιση του άγνωστου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος. Το εν λόγω drone λέγεται πως πλησίαζε τουρκικές στρατιωτικές θέσεις στην συριακή πόλη.

Τα τουρκικά F-16, κάθε ένα από τα οποία μετέφερε 2 πυραύλους αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς AIM-120 AMRAAM και 2 πυραύλους αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς AIM-9 Sidewinder, αναχαίτισαν το αγνώστου ταυτότητας UAV χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιηθεί εμπλοκή, ανέφερε το τουρκικό μέσο. Οπότε όπως καταλαβαίνουμε το drone δεν καταρρίφθηκε, απλά ο χειριστής του άλλαξε πορεία όταν πλησίασαν τα τουρκικά μαχητικά.

Οι πηγές του τουρκικού υπουργείου άμυνας ανακοίνωσαν συγκεκριμένα πως «στις 7 Ιανουαρίου του 2024 εντοπίστηκε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα άγνωστης προέλευσης που θα μπορούσε να απειλήσει τις βάσεις μας στην περιοχή της Ιντλίμπ. Αναχαιτίστηκε άμεσα και παρεμποδίστηκε από αεροσκάφη που άνηκαν στην πολεμική μας αεροπορίας. Οι ενέργειες στα συριακά σύνορα πραγματοποιούνται σε στενή συνεργασία με την Ρωσική Ομοσπονδία».

Βάσει των παραπάνω και δεδομένης της κόντρας μεταξύ τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή δεν μπορούμε παρά να αναφέρουμε ότι υπάρχει πιθανότητα το εν λόγω μη επανδρωμένο αερόχημα να ήταν αμερικανικό. Οι Αμερικανοί διεκδικούν και αυτοί συμφέροντα στην περιοχή της Συρίας και συχνά συγκρούονται με τους Ρώσους. Απογειώνουν τακτικά UAV για να παρακολουθούν τις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, να τις ελέγχουν και όταν κρίνεται απαραίτητο να τις πλήττουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα να τονίσουμε πως υπάρχουν αρκετές βάσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Ιντλίμπ, οι οποίες λειτουργούν για τα συμφέροντα του Ερντογάν. Η ίδια η πόλη της Ιντλίμπ βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από το Χαλέπι. Ήταν μία από τις πρώτες πόλεις που είδαν μάχες στην έναρξη του Συριακού Εμφύλιου Πολέμου το 2011.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ