Ευρώπη και Πούτιν
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σοκάρει το Telegraph: Ο Πούτιν θα κρατήσει το "κλειδί" της Ευρώπης και θα τελειώσει το ΝΑΤΟ

Σοκάρει το κοινό του το διάσημα δυτικό The Telegraph, αφού αναφέρει πως ο Πούτιν θα αποκτήσει το «πάνω χέρι», εξαφανίζοντας το ΝΑΤΟ όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Αυτό φυσικά προβλέπει ότι θα γίνει εάν τα ευρωπαϊκά μέλη της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας δεν ξεκινήσουν άμεσα επανεξοπλισμό των δυνάμεών τους και ανοικοδόμηση των αμυντικών βιομηχανιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύσκολο το Μέλλον για το ΝΑΤΟ Προβλέπει το The Telegraph

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέο άρθρο της ρωσικής κρατικής αμυντικής Zvezda, εάν η Δύση και τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ δεν ξεκινήσουν άμεσα επανεξοπλισμό των στρατών τους και ανοικοδόμηση της δυτικής αμυντικής βιομηχανίας τότε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν θα τελειώσει μία για πάντα το δυτικό στρατιωτικό μπλοκ, τουλάχιστον με την μορφή που έχει σήμερα. Αυτό ανέφερε πρώτη η δυτική εφημερίδα και σελίδα The Telegraph.

«Εάν δεν το κάνουν αυτό τότε ο Πούτιν θα αποκτήσει τα κλειδιά της Ευρώπης και θα τελειώσει την δυτική συμμαχία με την μορφή που την ξέρουμε σήμερα» έγραψε το δυτικό μέσο.

Το πρόσφατο άρθρο της The Telegraph αναφέρεται επίσης στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ουκρανία. Δημοσιογράφοι της εφημερίδας εκτιμούν πως σύντομα μπορεί η υποστήριξη που δέχεται το Κίεβο από δυτικές χώρες να τελειώσει. Η Ρωσία από την άλλη όχι μόνο δεν μειώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις δυνατότητές της αλλά εκσυγχρονίζει το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημά της για να καλύψει τις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες του στρατού της.

Έτσι, η εφημερίδα τονίζει πως το Κίεβο βρίσκεται σήμερα σε μία πάρα πολύ δυσχερή θέση, αφού τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προσωπικό, σε πυρομαχικά, σε συστήματα κλπ, ενώ από την άλλη πλευρά ο ρωσικός στρατός έχει πολύ λιγότερες δυσκολίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο η Zvezda του ρωσικού υπουργείου άμυνας μας υπενθυμίζει πως πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει πως η Μόσχα δεν επιθυμεί να συγκρουστεί στρατιωτικά με την Ευρώπη, αλλά ούτε και με κάποια χώρα του ΝΑΤΟ. Ο ηγέτης της Μόσχας μίλησε για τις αρνητικές επιπτώσεις της επέκτασης του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, σημειώνοντας συγκεκριμένα την ένταξη της Φινλανδίας στο στρατιωτικό μπλοκ, ωστόσο καθησύχασε τον κόσμο πως δεν θα ξεκινήσει πόλεμο με το ΝΑΤΟ ή την Ευρώπη, παρά το γεγονός πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τις ευρωπαϊκές χώρες με τη Μόσχα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ