γερμανικό κέντρο επισκευών στην Ουκρανία
Ένοπλες Συρράξεις

Η Γερμανία μπαίνει για τα "καλά" στον πόλεμο! Ανοίγει Κέντρο Επισκευών τεθωρακισμένων στην δυτική Ουκρανία

Μία γερμανική αμυντική εταιρεία κατασκευάζει ένα κέντρο επισκευών στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας. Το κέντρο αυτό σχεδιάζεται ειδικά για την επισκευή διαφόρων γερμανικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των κύριων αρμάτων μάχης τύπου Leopard 1 που χρησιμοποιούν σήμερα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαίνει για τα Καλά η Γερμανία στον Πόλεμο;

Αναλυτικότερα και βάσει άρθρου της The EurAsian Times, η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε από τον Μάρκους Φάμπερ (Marcus Faber), μέλος της γερμανικής αμυντικής επιτροπής και του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου στις 9 Ιανουαρίου μέσω X.

Το κέντρο επισκευών, το οποίο κατασκευάζει η γερμανική FFG, θα εστιάζει κυρίως σε θωρακισμένο εξοπλισμό που χρειάζεται συντήρηση και έχει γερμανική προέλευση.

Αυτή η σημαντική κίνηση αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του ουκρανικού στρατού εξαφανίζοντας την ανάγκη μεταφοράς εξοπλισμού στο εξωτερικό (μία ανάγκη ιδιαίτερα δαπανηρή και χρονοβόρα), επιτρέποντας παράλληλα στον ουκρανικό στρατό να εκπαιδεύει επί τόπου τους μηχανικούς του.

Ο Φάμπερ έδωσε έμφαση στο γεγονός πως αυτήν είναι μία καλή επένδυση των χρημάτων που πλήρωσαν οι Γερμανοί φορολογούμενοι, επιβεβαιώνοντας την σημασία της γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας μέσω αυτού του νέου κέντρου επισκευών.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη την επίσημη λίστα των συστημάτων που θα μπορούν να επισκευαστούν σε αυτό το γερμανικό κέντρο, ο Φάμπερ ανέφερε πως τα άρματα μάχης Leopard 1A5 θα είναι σίγουρα ένα από αυτά τα συστήματα. 

Οι δυνατότητες του γερμανικού κέντρου αναμένεται να είναι συμβατές με ένα μεγάλο εύρος οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων γερμανικών οχημάτων μηχανικού που στάλθηκαν στο Κίεβο τους τελευταίους μήνες, όπως για παράδειγμα τους τύπους Wisent 1, 1A1 Dach και τους εκτοξευτές IRIS-T.

Παράλληλα να σας ενημερώσουμε πως 99 άρματα μάχης τύπου Leopard 1A5DK, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στο παρελθόν στο απόθεμα της εταιρείας FFG, αναμένεται να μεταφερθούν σύντομα στο οπλοστάσιο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι Πρώτες Σχετικές Αναφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρώτες σχετικές αναφορές για την κατασκευή ενός τέτοιου κέντρου επισκευών είχαν εμφανιστεί στο διαδίκτυον τον Ιούλιο του 2022, όταν ο Ουκρανός πρέσβης στην Γερμανία Ολέκσιι Μακίβ (Oleksiy Makeev) είχε αναρτήσει μία φωτογραφία που υποδείκνυε την ίδρυση μίας επιχείρησης. Η επιχείρηση αυτή ιδρύθηκε από κοινού από την γερμανική FFG και την ουκρανική αμυντική βιομηχανία.

Η εταιρεία ονομάστηκε FFG INDUSTRIES UKRAINE LLC και απώτερος στόχος της είναι η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας, η υποστήριξη των προσπαθειών στρατολόγησης κλπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...