ρωσικά βομβαρδιστικά
Ένοπλες Συρράξεις

Οι νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου-Έρχονται τρομερά κύματα βομβαρδισμών σε Κίεβο και κεντρική Ουκρανία

Η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου άμυνας ανέλυσε ένα νέο μεγάλο κύμα πυραυλικών επιθέσεων κατά του Κιέβου και της κεντρικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με αυτούς, έλαβαν χώρα οι πρώτες επιθέσεις βαριών ρωσικών βομβαρδιστικών από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, πράγμα που μπορεί να υποδεικνύει πως ξεκίνησε μία νέα χειμερινή επίθεση κατά της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι Αναφέρουν οι Βρετανοί Κατάσκοποι

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της ουκρανικής αμυντικής σελίδας Defence Express, η οποία επικαλείται δεδομένα από διάφορες πηγές, την νύχτα της 7 Δεκεμβρίου του 2023 η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε ένα σημαντικό κύμα επιθέσεων κατά του Κιέβου και της κεντρικής Ουκρανίας χρησιμοποιώντας τον στόλο βαρέων βομβαρδιστικών της, για πρώτη φορά από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2023. Αυτήν την είδηση είχε μεταδώσει συγκεκριμένα η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου άμυνας σε πρόσφατη ενημέρωσή της.

Αυτά τα ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη, κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για τους τύπους Tu-95MS, είχαν εκτοξεύσει τουλάχιστον 16 πυραύλους κρουζ εναέριας εκτόξευσης (ALCM) από την τυπική ζώνη επιχείρησής τους, δηλαδή την Κασπία Θάλασσα. Αυτοί οι πύραυλοι εκτιμάται πως ήταν τύπου Kh-101, δηλαδή οι κύριοι πύραυλοι κρουζ εναέριας εκτόξευσης του ρωσικού οπλοστασίου. Η Μόσχα κατά πάσα πιθανότητα είχε αποθηκεύσει αρκετούς τέτοιους πυραύλους στο απόθεμά της, έτσι ώστε να έχει αρκετούς για να πραγματοποιεί επιθέσεις κατά ουκρανικών πόλεων κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Έτσι, Βρετανοί και Ουκρανοί στρατιωτικοί ειδικοί και αναλυτές εκτιμούν πως η επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας και του κεντρικού τμήματος της χώρας ήταν η αρχή μίας μεγαλύτερης αεροπορικής εκστρατείας των Ρώσων, η οποία στόχο έχει την υπονόμευση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας. 

Οι Ουκρανοί πάντως είχαν αναφέρει την συγκεκριμένη ημέρα πως η πλειοψηφία των ρωσικών εισερχόμενων πυραύλων είχε καταρριφθεί από την αεράμυνα του κράτους. Βέβαια ένας πολίτης είχε σκοτωθεί από τις επιθέσεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και ζημιές είχαν προκληθεί στο Κίεβο και σε άλλες κοντινές πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Αν και δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πόσοι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από τα αντιπυραυλικά συστήματα της Ουκρανίας είναι σίγουρο πως τα ρωσικά βομβαρδιστικά θέτουν σημαντικότατους κινδύνους για την Ουκρανία, ειδικά δεδομένου του γεγονότος πως αυτός θα είναι ο δεύτερος σκληρός χειμώνας για τον ουκρανικό λαό. Θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, γιατί αυτά στοχεύει να στερήσει η Ρωσία από μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Κιέβου και άλλων οικισμών στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...