χημικά και βιολογικά όπλα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Συνταρακτικές Αποκαλύψεις! Οι Αμερικανοί πραγματοποιούσαν πειράματα σε ανθρώπους στη βόρεια Ουκρανία λέει το Κρεμλίνο

Σύμφωνα με άρθρο της τελευταίας ώρας της ρωσικής σελίδας Chanel 5, προσωπικό του αμερικανικού υπουργείου άμυνας δραστηριοποιήθηκε στην Ουκρανία, όπου και πραγματοποίησε πειράματα σε ανθρώπους κατά την διάρκεια του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής των στρατευμάτων Ραδιενεργής, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας (RKhBZ) των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, σε σύντομες δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κιρίλοφ δήλωσε πως κατά την διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία αποκαλύφθηκαν αρκετά πράγματα, όπως εργαστήρια στο Ρουμπεζνόγιε, στο Σεβεροντονιέτσκ και στην Χερσώνα, ενώ οι Ρώσοι απέκτησαν και πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα.

«Η ανάλυση επιβεβαίωσε την επικίνδυνη φύση των πειραμάτων του Πενταγώνου» σχολίασε ο αντιστράτηγος της Μόσχας.

Ο Κιρίλοφ διευκρίνισε πως Αμερικανοί επιστήμονες δοκίμασαν σε Ουκρανούς τις επιπτώσεις ζωονώσων ασθενειών, όπως επίσης και τις επιδράσεις/αποτελεσματικότητα φαρμακευτικών αγωγών σε αυτούς. Επιπρόσθετα, βιολογικά δείγματα μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το μέτωπο για την «πιθανή χρήση τους σε επιθετικά βιολογικά προγράμματα» ανέφερε ο Ρώσος.

Ο επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων Ραδιενεργής, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας τόνισε πως κατά την διάρκεια επιθεωρήσεων των σχετικών αμερικανικών υποδομών σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ βρέθηκαν δείγματα μικροοργανισμών που μεταφέρθηκαν από τον οργανισμό American Type Collection στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τη Ρωσία, η μεταφορά αυτών των μικροοργανισμών έγινε για να μελετηθούν ζωονόσες ασθένειες οικονομικής σημασίας. Αυτά τα δείγματα ειπώθηκε πως βρέθηκαν σε ένα από τα κτηνιατρικά εργαστήρια της βόρειας Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το Channel 5 αναφέρει πως σε εργαστήριο στην Χερσώνα οι επιστήμονες συνέλλεγαν δεδομένα σχετικά με τις πορείες αποδημητικών πτηνών. Η σελίδα ανέφερε πως είναι πιθανό οι επιστήμονες να συνέλλεγαν και δείγματα για την γρίπη των πτηνών, μία ασθένεια ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους ανθρώπους.

Νωρίτερα, ο Κιρίλοφ είχε δηλώσει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν τον έλεγχο ενός αριθμού βιολογικών υποδομών στην επικράτεια της Ουκρανίας με σκοπό να συνεχίσουν την εργασία τους μετά την λήξη του πολέμου.

Προπαγάνδα ή Αλήθεια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταδίδουμε τα παραπάνω δεδομένα με κάθε επιφύλαξη, αφού η εγκυρότητά τους προφανώς και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από κάποιο διεθνή οργανισμό, τουλάχιστον όχι προς το παρών. 

Αν και για πολλούς οι πρόσφατες ρωσικές κατηγορίες μπορεί να είναι μόνο προπαγάνδα, πρέπει να αναφέρουμε πως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που οι ΗΠΑ κατηγορούνται για βιολογικά και χημικά πειράματα σε επικράτεια ξένης χώρας. Κατηγορίες έχουν ξανά υπάρξει και κάποιες από αυτές αφορούσαν την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...