Ελληνοτουρκικά

3 τεμενάδες έκανε ο Γεραπετρίτης στον Ερντογάν - Οι εικόνες ντροπής «μιλούν από μόνες τους»

Όπως αναφέρει το newsbreak.gr, Οι πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, φάνηκαν χθες σε όλο τους το «μεγαλείο» χάρη σε μία κίνηση του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, σε τρεις πανομοιότυπες κινήσεις του, ίσως ως μια… αυθόρμητη επίδειξη υποτέλειας.

 Ο τεμενάς x3 που έκανε στον Ταγίπ Ερντογάν -στο αεροδρόμιο κατά την υποδοχή του Τούρκου Προέδρου, στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και σε «πηγαδάκι» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, δεν είναι κάτι που μπορεί να δικαιολογηθεί και σίγουρα δεν μπορεί να καλυφθεί με θλιβερές και γελοίες εξηγήσεις, σαν αυτές που προσπάθησαν να δώσουν αρχικά «πηγές» του Υπουργείου Εξωτερικών και στη συνέχεια ο ίδιος ο Γιώργος Γεραπετρίτης μέσω της ΕΡΤ.

Υποστήριξε πως δεν έκανε καμία υπόκλιση στον Τούρκο πρόεδρο, αλλά μια απλή κίνηση που προδίδει σεβασμό στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους. Όπως το έπραξα το Σάββατο που την είδα, το έπραξα και σήμερα και θα το πράττω πάντα. Στην αρχηγό του κράτους μου εγώ πάντοτε θα το πράττω αυτό. Εξάλλου τον πρόεδρο Ερντογάν τον είδα, όπως γνωρίζετε το πρωί. Εγώ τον υποδέχθηκα και νομίζω οι εικόνες μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, αυτό που υποστηρίζει ο Υπουργός των έξι μιλίων, δεν προκύπτει από πουθενά, αφού η ΠτΔ, όπως μαρτυρά και το βίντεο, εμφανίζεται λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πίσω από τον Ερντογάν. Στο αεροδρόμιο εξάλλου, δεν ήταν παρούσα η κ.Σακελλαροπούλου. Εκεί τότε γιατί η βαθιά υπόκλιση; Μάτια έχει ο κόσμος και βλέπει τις εικόνες που «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους».

 Η βαθιά υπόκλιση της ντροπής κατέστησε τον κ. Γεραπετρίτη σε αρνητικό πρωταγωνιστή της χθεσινής επίσκεψης Ερντογάν και η δουλοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισε ο ΥΠΕΞ τον Τούρκο Πρόεδρο, θα μείνει στην ιστορία ως μια εικόνα ντροπής για ολόκληρο το διπλωματικό σώμα, αλλά και για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κίνηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δεν έχει προηγούμενο, καθώς από το 1830κανένας αρχηγός ή Υπουργός Εξωτερικών δεν διανοήθηκε να αντιμετωπίσει τον Τούρκο πρόεδρο ως σουλτάνο!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ