χαράκωμα
Ένοπλες Συρράξεις

Κατέρρευσε το ουκρανικό μέτωπο έξω από το Μπαχμούτ! Οι Ρώσοι μπήκαν στην Μπογκντάνοβα-Ανοιχτός ο δρόμος για το Τσάσοφ Γιαρ

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση της ρωσικής αμυντικής σελίδας SvPressa, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να υποφέρουν από βαριές απώλειες στην ζώνη του πολέμου. Πιο συγκεκριμένα, η σελίδα επικαλούμενη δεδομένα του επίσημου εκπροσώπου Ιγκόρ Κονασένκοφ αναφέρει πως μόνο στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου σκοτώθηκαν 1.680 Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ καταστράφηκαν 19 πυροβόλα πεδίου, 6 άρματα μάχης και 6 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτήν την κατεύθυνση λέγεται πως ο ρωσικός στρατός κατάφερε με την υποστήριξη αεροπορίας και πυροβολικού να βελτιώσει τις θέσεις του κατά μήκος όλης της πρώτης γραμμής, καταλαμβάνοντας παράλληλα το χωριό Αρτεμόφσκογιε της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ. 

Μπήκαν στην Μπογκντάνοβα οι Ρώσοι

Η SvPressa δεν είναι η μόνη που μεταδίδει αυτές τις ρωσικές επιτυχίες. Ένα άλλο ξένο άρθρο ανέφερε πρόσφατα πως οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να διασπάσουν τις άμυνες του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, με αποτέλεσμα ο δρόμος για τον οικισμό Τσάσοφ Γιαρ να είναι πλέον ανοιχτός. Είχε προταθεί επίσης πως οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού μπορούσαν να προελαύσουν στην κατεύθυνση Μπογκντάνοβα-Τσάσοφ Γιαρ, αποκτώντας την δυνατότητα να πλήξουν από πλάγια και από πίσω την τακτική ομάδα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που επιχειρεί νότιας της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας ανεξάρτητος στρατιωτικός παρατηρητής ανέφερε πολύ πρόσφατα πως τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν θέσεις βόρειας της Μπογκντάνοβα (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπαχμούτ), βορειοανατολικά του Χρομόβοε (ακριβώς δυτικά του Μπαχμούτ) και βόρεια της Κουρντιούμοβκα (12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ).

Τα τελευταία 24ωρα, η SvPressa αναφέρει πως πολλές πηγές, τόσο ρωσικές όσο και ουκρανικές, μεταδίδουν πως Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο χωριό Μπογκντάνοβα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές την 1η Δεκεμβρίου 17:00 τοπική ώρα ο ρωσικός στρατός εισήλθε στο χωριό από δύο κατευθύνσεις και απέκτησε προγεφύρωμα στα βόρεια και νοτιοανατολικά της Μπογκντάνοβα. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές που προτείνουν πως ουκρανικές μονάδες έχουν ήδη χάσει τον έλεγχο του κεντρικού τμήματος του χωριού, υποχωρώντας τώρα προς τα νοτιοδυτικά, δηλαδή προς την Καλίνοβκα, η οποία βρίσκεται στα περίχωρα του Τσάσοφ Γιαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν οι παραπάνω αναφορές αληθεύουν, τότε τα ρωσικά στρατεύματα κάλυψαν 4 χιλιόμετρα μέσα σε τρεις ημέρες, συμπεριλαμβανομένων λόφων μέγιστου μεγάλου υψομέτρου. Οι Ουκρανοί φαίνεται πως δεν μπορούν να σταματήσουν την ρωσική προέλαση σε αυτήν την κατεύθυνση, μιας και δεν παρατάσσουν σημαντικές μονάδες στην περιοχή. Το μόνο που κάνουν είναι να αναπληρώνουν τις απώλειες που σημειώνουν τα στρατεύματά τους στη περιοχή, κάτι που φυσικά δεν αρκεί για να απωθηθούν οι Ρώσοι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...