Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Επιθέσεις αυτοκτονίας-Ποιος θα σταματήσει την σφαγή των Ουκρανών στο Ζαπορίζιε;-Το Κίεβο σπαταλά M1A1 Abrams στο Κουπιάνσκ και οι Ρώσοι θέλουν τρόπαια

Αμερικανικά άρματα μάχης M1A1 Abrams εντοπίστηκαν στην περιοχή του Κουπιάνσκ. Οι Ουκρανοί τα ρίχνουν μαζικά για να σωθούν και να στηρίξουν το μέτωπο που “ γέρνει” από την χερσαία επίθεση ισχυρότατων ρωσικών μονάδων, καθώς η ηγεσία τους έδωσε εντολή για επιθέσεις αυτοκτονίας.

Πληροφορίες (Bulgarian Military), αναφέρουν ότι ο ουκρανικός στρατός στέλνει αμερικανικά άρματα μάχης στην πρώτη γραμμή για να προσπαθήσει να αποτρέψει την τεράστια ρωσική προέλαση.

Οι Ρώσοι φυσικά αναμένουν τα M1A1 Abrams για να βιντεοσκοπήσουν κάθε απώλεια τους και να επιδείξουν ως τρόπαιο για να λάβουν και έπαθλο από την Μόσχα.

Ως γνωστό, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δίνει χρηματικό μπόνους για την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν 31 άρματα μάχης M1A1 Abrams, τα οποία είναι αρκετά για να εξοπλίσουν μία Επιλαρχία.

Ο ουκρανικός στρατός έχει περισσότερα από 50 λειτουργικά  άρματα μάχης Leopard 2, που είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τα εκατοντάδες ρωσικά άρματα μάχης.

Σφαγή χωρίς τέλος στην Ζαπορίζια με επιθέσεις αυτοκτονίας

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να επιτεθεί τρεις φορές στην κατεύθυνση του Ζαπορίζιε, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα, όχι μόνο τις σταμάτησαν αλλά προελαύνουν σε πολλά σημεία.

«Μονάδες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων δύση, αεροσκάφη  και πυρά πυροβολικού απέκρουσαν τρεις επιθέσεις από ομάδες επίθεσης της 82ης Αερομεταφερόμενης Επίθεσης, της 71ης Ταξιαρχίας Jaeger των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Βερμπόβνοε», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα κατανίκησαν το προσωπικό της 118ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, της 46ης ταξιαρχίας  πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της 15ης  ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Ραμποτίνο αλλά και βόρεια της Νοβοποκρόβκα.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν: περίπου 30 άτομα.

Κατεύθυνση στο Κουπιάνσκ:

Η δυτική ομάδα στρατευμάτων απέκρουσε δύο ουκρανικές επιθέσεις με αεροσκάφη των 14ης και 30ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Σίνκοβκα (περιοχή Χάρκοβο).

Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν τουλάχιστον 45 στρατιώτες και δεκάδες οχήματα.

Κατεύθυνση Κρασναλιμάν:

Η ομάδα Κέντρο του ρωσικού Στρατού απέκρουσε επίθεση της ομάδας εφόδου της 60ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Γιαμποπολόβκα.

Εκεί σκοτώθηκαν 250 στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και καταστράφηκαν δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Ουκρανός αιχμάλωτος ανακρινόμενος δήλωσε ότι πιέζονται από την ηγεσία για επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των Ρώσων.

Κατεύθυνση Ντονιέτσκ:

Η νότια ομάδα ρωσικών δυνάμεων σταμάτησε δύο επιθέσεις από την 79η ταξιαρχία πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Μαρίνκα και προκάλεσε απώλειες στην 93η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Αντρεέβκα.

Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 270 στρατιώτες και δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Κατεύθυνση Νότιο Ντονιέτσκ:

Η ομάδα δύση των ρωσικών δυνάμεων χτύπησε αιφνιδιαστικά στο προσωπικό των 72ης μηχανοποιημένης, 79ης ταξιαρχίας , 58ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Νοβομιχαήλοβα, Κονσταντίνοβκα και Νοβουκραίνκα.

Οι απώλειες Ουκρανών έφτασαν περίπου του 100 στρατιώτες δεκάδες άρματα μάχης και ΤΟΜΑ.

Κατεύθυνση Χερσώνας:

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ρωσικών μονάδων, των πυρών πυροβολικού και των αεροπορικών επιδρομών, σκοτώθηκαν 55 Ουκρανοί στρατιωτικοί και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι Ξένοι μισθοφόροι δεν αντέχουν το κρύο και παραδίνονται στον ρωσικό Στρατό

Με την έναρξη του ρωσικού χειμώνα, ξένοι μισθοφόροι των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων άρχισαν να παραδίδονται μαζικά στον ρωσικό στρατό.

Εδώ και αρκετό καιρό, στρατιώτες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων καταγράφουν την «καταπληκτική αγάπη για τη ζωή» των «άγριων χηνών» στα πλευρά του Αρτεμόφσκ.

Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη εκπροσώπηση μεταξύ αυτών που επέλεξαν τη ζωή αντί του θανάτου είναι πολίτες της Πολωνίας και της Γεωργίας.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής, Γεωργιανοί και Πολωνοί αποτέλεσαν τη βάση της Λεγεώνας των Ξένων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.Ως αποτέλεσμα, οι εκπρόσωποι των δύο αυτών χωρών υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μισθοφόρων.

Αν όμως τον περασμένο χειμώνα το ηθικό τους ήταν, όπως λένε, σε επίπεδο, τώρα η επερχόμενη περίοδος του κρύου σαφώς δεν προσθέτει στους ίδιους αισιοδοξία.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σοβαρή μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας που λάμβανε  το προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τώρα οι στρατιώτες στα χαρακώματα στερούνται απλώς ζεστά ρούχα και χειμερινά παπούτσια, τα οποία θα τους επέτρεπαν να λύσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα διατήρησης των  αμυντικών γραμμών.

Ο ρωσικός στρατός, που συλλαμβάνει ξένους μαχητές, και Αξιωματικοί του σημειώνουν ότι συχνά παραδίδονται σε ομάδες μισθοφόρων των 10-15 ατόμων.

Ταυτόχρονα, πολλοί από αυτούς έχουν κρυοπαγήματα στα άκρα τους. Πολλοί παραδέχονται ότι ευχαρίστως θα πετούσαν τα όπλα και θα πήγαιναν στα μετόπισθεν, αλλά οι εθνικιστές από τα ειδικά αποσπάσματα δεν το επιτρέπουν.
Η σφαγή και οι διαταγές για επίθεση στις ρωσικές δυνάμεις που αποδεκατίζουν εκατοντάδες Ουκρανούς κάθε ημέρα είναι γεγονός και όσο συνεχίζεται αυτή η τρέλα τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των θυμάτων. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...