ουκρανικό FPV drone κυνηγά Ρώσο στρατιώτη που προσπαθεί να το ρίξει με κλαδί
Ένοπλες Συρράξεις

Δραματικό: Ουκρανικό drone κυνηγά Ρώσο στρατιώτη ενώ αυτός προσπαθεί να το ρίξει με κλαδί (Βίντεο)

Βίντεο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει αυτά που φαίνεται να είναι τα τελευταία λεπτά ζωής ενός Ρώσου στρατιώτη, ο οποίος έγινε στόχος της μεραρχίας Rubak Wild των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. 

Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα FPV drone της 82ης Μεμονωμένης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου του ουκρανικού στρατού, η οποία καθημερινά κυνηγά άρματα μάχης και άλλα οχήματα των Ρώσων με τα μη επανδρωμένα αεροχήματά της. Όπως φαίνεται και από το εν λόγω πρόσφατο περιστατικό, κάποιες φορές στόχος της γίνονται και Ρώσοι στρατιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομαχτικό το Βίντεο του Ανθρωποκυνηγητού

Το υλικό δείχνει ωμή μάχη «σώμα με σώμα» μεταξύ ενός drone και ενός στρατιώτη, ο οποίος προσπαθεί μανιωδώς να επιβιώσει κατά του άψυχου αεροχήματος. Αν δεν είναι αυτό μία τρομαχτική κατάδειξη του ρόλου που διαδραματίζουν τα drones στο πεδίο της μάχης του 21ου αιώνα τότε δεν ξέρουμε τι είναι.

Το FPV drone φαίνεται στην αρχή του βίντεο να πλησιάζει έναν Ρώσο στρατιώτη, ο οποίος κάθεται κοντά σε ένα κάρο. Το αερόχημα πλησιάζει ακόμη πιο κοντά στα επόμενα δευτερόλεπτα και έπειτα ξεκινά ένα κυνήγι θρίλερ του Ρώσου. Έπειτα, μεταφερόμαστε στην οπτική της κάμερας ενός άλλου drone, το οποίο κατέγραφε το ανθρωποκυνηγητό από απόσταση.

Για τα επόμενα 13 δευτερόλεπτα, το βίντεο εναλλάσσει οπτικές μεταξύ του drone που κυνηγά τον στρατιώτη και του drone που καταγράφει το κυνηγητό. Στα περίπου 24 δευτερόλεπτα του βίντεο ο στρατιώτης φαίνεται να συνειδητοποιεί πως δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής και πιάνει ένα κλαδί και προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να χτυπήσει το drone που τον κυνηγά. Ήταν μία κίνηση απελπισίας, ωστόσο ίσως ήταν και η καλύτερη ευκαιρία που είχε να επιβιώσει.

Στα 39 δευτερόλεπτα του βίντεο φαίνεται μία φωτεινή έκρηξη στο σημείο που βρίσκονταν ο στρατιώτης και το FPV drone, υποδεικνύοντας πως το μη επανδρωμένο αερόχημα πέτυχε τον σκοπό του. Έπειτα μαύρος καπνός ανυψώθηκε κοντά του.

Το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Τwitter τελειώνει εδώ, ωστόσο το αρχικό βίντεο που δημοσίευσε η ουκρανική μεραρχία Rubak Wild στο Telegram συνεχίζει για ακόμη λίγα δευτερόλεπτα, δείχνοντας τον τραυματισμένο Ρώσο στρατιώτη να σπαρταρά από τον πόνο, λίγο πριν ακινητοποιηθεί τελείως στο έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τύχη του παραμένει άγνωστη, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα η κατάληξή του ήταν η προφανής. 

Να αναφέρουμε τέλος πως αυτό δεν είναι το πρώτο βίντεο που δημοσιοποιεί η εν λόγω ουκρανική μεραρχία και προβάλει υλικό ανθρωποκυνηγητού μεταξύ drone της και Ρώσων στρατιωτών. Όλα τα βίντεό της ξεκινούν με μία εισαγωγή κινουμένων σχεδίων, που δείχνει ένα μεταλλικό πτηνό να ρίχνει πυρομαχικά από τα μεταλλικά νύχια του.

η εισαγωγή των βίντεο της ουκρανικής μεραρχίας Rubak Wild
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Το σύγχρονο ελληνικό “πυρπολικό” ΑΡΓΩ που θα σκορπίζει τον πανικό στα τουρκικά πολεμικά στην ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

Δρώντας μαζικά σε ικανούς αριθμούς τα μη επανδρωμένα σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα κτυπούν μέρα και νύχτα...
Ελληνοτουρκικά 0

Η ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς ΚΑΑΝ μπορεί να εξελιχθεί σε "μεγάλη φούσκα"- Οι έξι (6) σημαντικοί λόγοι που το αποδεικνύουν

Η ΕΕ μέσω της  PESCO , καθώς  επίσης και κοινοπραξίες  Ευρωπαϊκών κρατών, επιχειρούν να κατασκευάσουν  μαχητικά σαφώς...