στρατιώτες και χάρτης Αβντίιβκα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Φρέσκιες" ρωσικές εδαφικές κατακτήσεις στο Μπαχμούτ όσο Αμερικανοί-Πολωνοί προοικονομούν διάσπαση των ουκρανικών αμυνών στην Αβντίιβκα

Σύμφωνα με αναφορά των τελευταίων ωρών από την ρωσική κρατική υπηρεσία ειδήσεων RIA Novosti, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε πιο πλεονεκτικές θέσεις κοντά στο Μπαχμούτ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, σκοτώνοντας έως και 135 Ουκρανούς στρατιώτες σε πρόσφατες μάχες στην περιοχή. Πηγή της εν λόγω είδησης λέγεται πως είναι το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, μονάδες της ομάδας δυνάμεων Νότος, υποστηριζόμενες από αεροπορία και πυρά πυροβολικού, κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και γραμμές στην περιοχή της πόλης του Μπαχμούτ στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ» εξήγησε η σχετική αναφορά του Κρεμλίνου.

Επιπρόσθετα, λέγεται πως τα ρωσικά στρατεύματα απώθησαν τρεις επιθέσεις και διέλυσαν στρατεύματα και εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Τσάσοφ Γιαρ, στην Κλετσίιβκα και στην Γκεοργκίεβκα. 

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού σύμφωνα με το άρθρο ανέρχονται σε έως και 135 στρατιώτες και 3 ημιφορτηγά.

Τι Γίνεται στο Κουπιάνσκ;

Όσον αφορά την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, στρατιώτες της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Δύσης με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας και πυροβολικού απώθησαν τέσσερεις επιθέσεις από επιθετικά συντάγματα της 57ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Σινκόβκα του Χαρκόβου.

Οι ουκρανικές απώλειες λέγεται πως έφτασαν τους 30 άντρες και ένα πυροβόλο τύπου D-20.

Αμερικανοί και Πολωνοί Φοβούνται Ρήγμα στην Ουκρανική Αμυντική Γραμμή

Πρόσφατα ρωσικές αναφορές πρότειναν πως ο ρωσικός στρατός κατάφερε να καταλάβει πλήρως την βιομηχανική ζώνη της πόλης Αβντίιβκα του Ντονιέτσκ, πράγμα που επιβεβαίωσε και το αμερικανικό Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW). 

Η βιομηχανική ζώνη της πόλης έχει γεωγραφική σημασία, αφού βρίσκεται σε έναν μικρό λόφο και κατ' επέκταση προσδίδει στα ρωσικά στρατεύματα την δυνατότητα να πλήττουν ουκρανικές θέσεις στα περίχωρα της πόλης. Νέες ευκαιρίες για πλεονεκτικές επιθετικές επιχειρήσεις έχουν δημιουργηθεί για τους Ρώσους και αυτό φαίνεται πως ανησυχεί όλο το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Πολωνών.

Πολωνοί ειδικοί του εν λόγω ινστιτούτου πιστεύουν πως στόχος του ρωσικού στρατού τώρα είναι να εκδιώξει τις ουκρανικές δυνάμεις και πόρους σε γειτονικούς τομείς του μετώπου, ωστόσο μέχρι στιγμής οι Ουκρανοί δεν τα παρατάνε και επιχειρούν εκ νέου εφόδους σε διάφορα σημεία της περιοχής της Αβντίιβκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ρώσοι έχουν το πάνω χέρι. Έχουν αποκτήσει προγεφύρωμα στον σιδηρόδρομο κοντά στο Coke Plant της Αβντίιβκα, ενώ προσεγγίζουν την πόλη και από τα ανατολικά, τοποθετώντας τους Ουκρανούς σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση. Αυτό που φοβάται ουσιαστικά το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου είναι η διάσπαση της ουκρανικής αμυντικής γραμμής στην περιοχή της Αβντίιβκα, γιατί εάν οι Ρώσοι καταφέρουν να δημιουργήσουν ρήγμα στις ουκρανικές άμυνες τότε τα πράγματα για το Κίεβο θα είναι πολύ κρίσιμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ