ρωσικές οχυρώσεις και χαράκωμα
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Ουκρανία δεν θα νικήσει ποτέ-Οι Ρώσοι έχουν στήσει δεύτερο "Σινικό Τείχος" μήκους 6000 χιλιομέτρων από το Nότο μέχρι την Ανατολή

Ο ουκρανικός λογαριασμός DeepState, ο οποίος μελετά δημόσια διαθέσιμα δεδομένα, σύμφωνα με την Defence Ukraine έχει επεξεργαστεί έναν τεράστιο όγκο δεδομένων με σκοπό να δημιουργήσει έναν λεπτομερή χάρτη των περιοχών που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, δίνοντας έμφαση στις εκτενείς οχυρώσεις των Ρώσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να το καταφέρει αυτό ανέλυσε αμέτρητες δορυφορικές εικόνες του ουκρανικού στρατιωτικού χάρτη. Το αποτέλεσμα είναι ένας διαδραστικός χάρτης, ο οποίος συνοδεύεται από πολλά στατιστικά και δεδομένα που συγκέντρωσε η σελίδα.

Απέραντες Οχυρωμένες Εκτάσεις

Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές οχυρώσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία έχουν μήκος 6 χιλιάδων χιλιομέτρων ή 3.700 μιλίων. Εκτείνονται από τον νότο προς την ανατολή, διασχίζοντας την περιοχή της Χερσώνας (886 χιλιόμετρα), την περιοχή της Ζαπορίζια (1.869 χιλιόμετρα), την περιφέρεια του Ντονιέτσκ (1.865 χιλιόμετρα), την περιφέρεια του Λουγκάνσκ (1.140 χιλιόμετρα) και φυσικά τη Κριμαία (265 χιλιόμετρα) και καταλήγουν βαθύτερα προς την κατεύθυνση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και φυσικά μιλάμε για τις νέες οχυρώσεις που δημιουργήθηκαν από την αρχή του πολέμου το 2022 μέχρι και σήμερα και όχι για αυτές που δημιουργήθηκαν από το 2014 και μετά.

Λαμβάνοντας υπόψη πως η σημερινή ενεργή γραμμή επαφής μεταξύ των ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων έχει μήκος περίπου 1.500 χιλιομέτρων, έχουμε να κάνουμε πρακτικά με περίπου 4 χιλιόμετρα οχυρώσεων ανά χιλιόμετρο μετώπου.

Φυσικά πρέπει να τονίσουμε πως τα οχυρωματικά έργα ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή. Για παράδειγμα στην περιοχή της Ζαπορίζια και συγκεκριμένα στον διάδρομο μεταξύ Μελιτόπολης και Μπερντιάνσκ υπάρχουν 410 χιλιόμετρα από «δόντια του δράκου» (dragon teeth) και 514 χιλιόμετρα αντιαρματικών τάφρων, τα οποία περιλαμβάνονται στα συνολικά 896 χιλιόμετρα χαρακωμάτων. Από την άλλη, η περιοχή του Ντονιέτσκ φιλοξενεί σήμερα 1.285 χιλιόμετρα χαρακωμάτων, συνοδευόμενα από μόνο 269 χιλιόμετρα δόντια του δράκου και 282 χιλιόμετρα τάφρων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα οχυρωματικά έργα διαφέρουν αλλά ο κύριος είναι η επιφάνεια του εδάφους σε κάθε περιοχή. Οι νότιες περιοχές της Ουκρανίας έχουν περιοχές που είναι περισσότερο ευάλωτες σε άρματα μάχης και χρειάζεται να οχυρωθούν με τάφρους και αντιαρματικές τσιμεντένιες πυραμίδες ονόματι τα δόντια του δράκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο λογαριασμός DeepState προσθέτει πως οι Ρώσοι προσπαθούν να κρύψουν κάποιες από τις οχυρώσεις τους, κάνοντάς τες πλήρως υπόγειες. Όπως και να έχει όμως, οι νεότερες αναφορές της DeepState αντιτίθενται σε προηγούμενες εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters, το οποίο είχε υπολογίσει πως οι οχυρώσεις των Ρώσων εκτείνονται σε μήκος 1.000 χιλιομέτρων.

Αν τα δεδομένα του DeepState αληθεύουν, τότε είναι σχεδόν αδύνατο για τον ουκρανικό στρατό να ξεπεράσει όλα αυτά τα εμπόδια, όσο καιρό και αν προετοιμάζεται.

DeepState: ρωσικές οχυρώσεις DeepState: ρωσικές οχυρώσεις

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...