Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένοπλες Συρράξεις

Θα τον φάει και αυτόν το μαύρο σκοτάδι-Ζελένσκι: Αν μας δοθεί η ευκαιρία θα δολοφονήσουμε τον Πούτιν, είναι δικαίωμά μας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του με την εφημερίδα The Sun, ανέφερε πως η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν εάν παρουσιαστεί μία σχετική ευκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η χώρα που ξεκίνησε την επίθεση φαίνεται πως συνεχίζει να προσπαθεί να βγάλει εκτός την ουκρανική ηγεσία» πρόσθεσε ο Ζελένσκι, υπονοώντας πως λαμβάνουν χώρα επιχειρήσεις δολοφονίας του οργανωμένες από τη Μόσχα;

Το RBC Ukraine ανέφερε πως οι δηλώσεις του Ζελένσκι αποδεικνύουν πως η Ρωσία προσπάθησε με κάθε τρόπο να εξαφανίσει την τωρινή ηγεσία της Ουκρανίας, παρατάσσοντας όλα τα διαθέσιμα μέσα για να το καταφέρουν. 

«Η εργαλειοθήκη τους είναι μεγάλη» δήλωσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας όμως πως οι Ρώσοι πρέπει να περιμένουν παρόμοιες δράσεις και από το Κίεβο, δηλαδή δράσεις κατά της ρωσικής κυβέρνησης με επίκεντρο φυσικά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ζελένσκι εξήγησε πως η Ουκρανία έχει κάθε δικαίωμα να επιχειρήσει τέτοιες πράξεις, αφού με αυτόν τον τρόπο το κράτος προστατεύει το έδαφός του. 

«Αυτός είναι πόλεμος και η Ουκρανία έχει το ατράνταχτο δικαίωμα της αυτοάμυνας» είπε εμφατικά ο Ζελένσκι.

Ωστόσο ο Ουκρανός πρόεδρος έμεινε σιωπηλός όταν ήρθε στην συζήτηση το θέμα των ουκρανικών επιθέσεων κατά Ρώσων αξιωματούχων στις επικράτειας που κατέχει σήμερα ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία. Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος έχουμε δει μία σειρά από προσπάθειες δολοφονίας και δολιοφθοράς με στόχο ηγετικά πρόσωπα, τα οποία έχει τοποθετήσει το Κρεμλίνο σε πόλεις και περιοχές που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου πέρυσι.

Ο Ζελένσκι αποφεύγοντας επιδέξια να αναλάβει την ευθύνη αυτών των ενεργειών, δήλωσε πως «οι επιχειρήσεις της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών και των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων δεν αποτελούν θέμα δημόσιας συζήτησης. Υπάρχουν κάποιες πτυχές που τις κρατάμε απόρρητες» κατέληξε ο επικεφαλής του Κιέβου, χωρίς βέβαια να αρνείται εμπλοκή σε αυτές τις επιθέσεις.

Επιχειρήσεις Δολοφονίας του Ζελένσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα πάντα με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξει τουλάχιστον πέντε αποστολές δολοφονίας εναντίον του. 

Ο Ζελένσκι τόνισε πως έχει συνηθίσει να απειλείται η ζωή του, με τον ίδιο τρόπο που ο κόσμος συνήθισε να ζει υπό την απειλή του COVID-19. 

Σε μία συζήτηση που έκανε την Δευτέρα, ο Ουκρανός ηγέτης ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει δημόσια τον ακριβή αριθμό αποπειρών δολοφονίας κατά του προσώπου του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ