Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένοπλες Συρράξεις

"Παραληρεί" ο Ζελένσκι: "Διώξαμε τον ρωσικό στόλο από την Κριμαία, είναι θέμα χρόνου να την κάνουμε δική μας!"

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε εχθές την Μόσχα πως οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην ρωσικού ελέγχου Κριμαία. Η χερσόνησος έχει δεχθεί επαναλαμβανόμενες επιθέσεις από την Ουκρανία μέσω διαφόρων μεθόδων, συμπεριλαμβανομένων drones, πυραύλων και δολιοφθοράς. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετοί στόχοι υψηλού προφίλ έχουν υποστεί πλήγματα, όπως για παράδειγμα τα κεντρικά γραφεία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η κρίσιμη γέφυρα της Κριμαίας και σκάφη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί πλέον να επιχειρήσει στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας και σταδιακά εγκαταλείπει την Κριμαία. Αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, περιγράφοντας την υποτιθέμενη κυριαρχία της Ρωσίας στην Κριμαία και στην Μαύρη Θάλασσα ως «ψευδαίσθηση».

«Δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη πλήρη έλεγχο πυρός στην Κριμαία και στα περιβάλλοντα χωρικά ύδατα, ωστόσο θα το κάνουμε» πρόσθεσε ο Ζελένσκι τονίζοντας πως «είναι θέμα χρόνου».

Τα σχόλια του Ουκρανού ηγέτη προέρχονται από ομιλία του κατά την διάρκεια της Πλατφόρμας της Κριμαίας, μίας συνάντησης που σχετίζεται με την ασφάλεια και έλαβε χώρα στην Πράγα.

Υπάρχουν αναφορές που προτείνουν ότι οι δηλώσεις του Ζελένσκι στην συνάντηση διακόπηκαν από χάκερς, οι οποίοι προκάλεσαν διάφορες τεχνικές βλάβες ώστε να διακόψουν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου. Σε κάποιο σημείο για παράδειγμα η φωνή του προσαρμόστηκε από τους χάκερς έτσι ώστε να ακούγεται από το μικρόφωνο σε υψηλότερο τόνο. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του γεγονότος ανέφερε πως η ιστοσελίδα της συνάντησης «δέχθηκε ψηφιακή επίθεση από χάκερς». 

Οι Ουκρανοί Συνεχίζουν τις Επιθέσεις με Ναυτικά Drones

Επιστρέφοντας στο πεδίο της μάχης, εχθές η Μόσχα αποκάλυψε πως ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού ενεπλάκη στην απώθηση ουκρανικής επίθεσης κατά της Σεβαστούπολης. Ειπώθηκε πως οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας, γνωστά ως USV στην επιχείρησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας πρόσθεσε πως οι ναυτικές δυνάμεις του κατέστρεψαν τρία ουκρανικά USV στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, μακριά από την κριμαϊκή χερσόνησο.

«Πύραυλοι κατά δολιοφθοράς και βόμβες έπληξαν την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας» δήλωσε το υπουργείο μέσω της εφαρμογής Telegram. Το Κρεμλίνο πρόσθεσε πως πραγματοποιήθηκε αποστολή διασπάσεως ναρκοπεδίων και «κατά δολιοφθορών» στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, το οποίο αποτελεί την βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία και ως αποτέλεσμα κύριο στόχο των ουκρανικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...