Ουκρανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Λουτρό αίματος στον Δνείπερο! Ρώσοι κατάσκοποι εξουδετέρωσαν ουκρανικό παρατηρητήριο στην δεξιά όχθη του ποταμού σκοτώνοντας το προσωπικό

Ο ρωσικός στρατός με επιτυχία εξουδετέρωσε ένα παρατηρητήριο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Εξόντωση Ουκρανικής Ομάδας

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Avia-pro, ο ρωσικός στρατός με επιτυχία πραγματοποίησε μία επιχείρηση εξουδετέρωσης ενός κέντρου παρατήρησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής της Χερσώνας Βλαντιμίρ Σάλντο, στο κανάλι του στο Telegram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κατά την διάρκεια της επιδρομής, οι αξιωματούχοι πληροφοριών μας κατέστρεψαν το εχθρικό παρατηρητήριο εξουδετερώνοντας προσωπικό και καταστρέφοντας εξοπλισμό, συστήματα επικοινωνίας και όπλα» ανέφερε ο Σάλντο, τον οποίον τοποθέτησαν οι ρωσικές αρχές στην περιοχή της Χερσώνας.

Επιπρόσθετα να αναφέρουμε πως Ρώσοι μαχητές πήραν την σημαία μίας μονάδας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλα πιθανώς χρήσιμα έγγραφα από το παρατηρητήριο ως τρόπαια πολέμου.

Η Avia-pro τονίζει πως αυτήν δεν είναι η πρώτη επιτυχία του ρωσικού στρατού στις πρόσφατες συγκρούσεις του με τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Προηγουμένως η σελίδα είχε μεταδώσει την εξόντωση δύο ομάδων αναγνώρισης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως επίσης και την καταστροφή μίας αποθήκης πυρομαχικών στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ.

Ο Όλεγκ Τσεκόφ, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Βοστόκ διευκρίνισε πως προσωπικό του ρωσικού στρατού εξουδετέρωσε με επιτυχία αρκετά σημεία όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένο ουκρανικό προσωπικό.

Η Μία Αποτυχία Μετά την Άλλη για τους Ουκρανούς στον Δνείπερο

Η νέα είδηση για την καταστροφή του ουκρανικού παρατηρητηρίου στην δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην Χερσώνα ήρθε λίγο αφότου μάθαμε πως άλλη μία ουκρανική επιχείρηση διάσχισης του ποταμού αυτού κατέληξε σε τραγωδία για τους Ουκρανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατιωτικοί αναλυτές από όλον τον κόσμο δεν μπορούν να εξηγήσουν τον λόγο που ο ουκρανικός στρατός επαναλαμβάνει αυτές τις πολύνεκρες αποστολές, ωστόσο οι Ρώσοι το αποδίδουν σε «απελπιστικές αποφάσεις, μιας και η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία δεν νοιάζει για τις απώλειες».

Όπως και να έχει πρόσφατα είχαμε μεταδώσει σε ξεχωριστό άρθρο μας πως ξένοι μισθοφόροι του Κιέβου πυροβόλησαν Ουκρανούς στρατιώτες που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε μία πρόσφατη αποστολή διάσχισης του ποταμού Δνείπερου εξαιτίας της μικρής πιθανότητας επιβίωσης. Νέα δεδομένα που αποκαλύπτει η Avia-pro προτείνουν πως οι μισθοφόροι πυροβόλησαν έως και 10 Ουκρανούς στρατιώτες σε αυτό το σοκαριστικό περιστατικό εξαναγκασμού και βίας εντός του ουκρανικού στρατού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ