υπό επίθεση αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ
Ένοπλες Συρράξεις

Πολλαπλά χτυπήματα για τις ΗΠΑ! Αντάρτες έπληξαν με ρουκέτες δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ | Στην Αίγυπτο ο γραμματέας του ΟΗΕ

Βάσει ενημέρωσης των τελευταίων ωρών, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έφτασε στην βόρεια περιφέρεια Sinai της Αιγύπτου σε μία προσπάθεια να επιτραπεί σε ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει γρηγορότερα στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ.

«Για δύο εβδομάδες η Γάζα δεν λαμβάνει προμήθειες καυσίμων, φαγητού, νερού ή φαρμάκων. Ο ΟΗΕ εστιάζει όλες τις προσπάθειές του σε μία συνεχής επιχείρηση παράδοσης κρίσιμης ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανθρώπους της Γάζας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χτυπήθηκαν Αμερικανικές Βάσεις στο Ιράκ

Σε άλλη νέα είδηση, δύο πυραυλικές επιθέσεις στόχευσαν αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονταν σε δύο βάσεις στο Ιράκ. Τα πλήγματα έλαβα χώρα το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευής, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τους Αμερικανούς.

Οι εκτοξεύσεις ρουκετών πραγματοποιήθηκαν όσο ιρακινοί ένοπλοι σχηματισμοί που συνδέονται με το Ιράν απειλούν να επιτεθούν αμερικανικές θέσεις στο Ιράκ επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Το χθεσινό βράδυ «τρεις ρουκέτες τύπου Katyusha έπεσαν κοντά στο στρατόπεδο των διεθνών συμμαχικών δυνάμεων» όπου βρίσκονται Αμερικανοί στρατιώτες, όχι πολύ μακριά από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης. 

Σύμφωνα με πηγή του ιρακινού στρατού, η επίθεση δεν προκάλεσε τραυματισμούς, ενώ ακόμη εξετάζονται οι υλικές ζημιές. 

Το απόγευμα της Πέμπτης άλλη μία πυραυλική επίθεση στόχευσε την βάση Ain al-Assad στο δυτικό Ιράκ, όπου εδρεύουν Αμερικανοί στρατιώτες. Σύμφωνα με τον ιρακινό στρατό δεν προκλήθηκε ουδεμία ζημιά ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης.

Αν και κανείς δεν πήρε την ευθύνη του πρώτου πλήγματος, μία ομάδα αυτοαποκαλούμενη «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» δήλωσε σε κανάλια στο Telegram πως ευθύνεται για την δεύτερη εκτόξευση ρουκετών κατά της αμερικανικής βάσης.

Οι Ισραηλινοί Συνέλαβαν Εκπρόσωπο της Χαμάς στην Δυτική Όχθη

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Χαμάς ονόματι Χασάν Γιουσέφ λέγεται πως πιάστηκε εχθές Πέμπτη κατά την διάρκεια ισραηλινών επιδρομών κατά μήκος της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με ενημερώσεις των ισραηλινών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιουσέφ συλλήφθηκε «ως ύποπτος για δράσεις του υπέρ της Χαμάς» δήλωσε η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet του Ισραήλ.

Ο Γιουσέφ αποτελεί μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα στον παλαιστινιακό κύκλο ισχύος, μιας και είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Χαμάς για την Δυτική Όχθη. Αποτελεί επίσης μέρος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου.

Ο Γιουσέφ πιάστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις αρκετές φορές στο παρελθόν, ενώ έχει περάσει συνολικά 24 χρόνια σε φυλακές του Ισραήλ με διάφορες κατηγορίες, όπως την είσοδο στην Ιερουσαλήμ χωρίς άδεια και για δράσεις τους εντός της Χαμάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ